2.0 GTI problem z obrotami
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, Borys, VIP
Witam mam pytanie koledzy odnosnie obrotow w moim golfie jak samochod jest zimny to wszystko jest znim ok jak juz troche go przegonie i zlapie temperature i np stoje na swiatlach o obroty mi faluja tak od 800/1200 bylem u mechanika podpial pod kompa i pokazalo jakies klapki przepustnicy wyczyscilem odebralem pojedzilem po miescie i znowu to samo przy okazji wymienilem swiece byly troche czarne teraz podobno do wymiany jest przeplywosciomiez alenie che na darmo tego wymieniac i wole zapytac was o pomoc co sprawdzic przebieg to 146tys ori rozrzad chociaz auto jest z 2006r.
- stefan1989
- Użytkownik
U mnie jest to samo. Ale coś słyszałem właśnie o jakimś systemie w tych silnikach co właśnie w korku specjalnie podnosi obroty żeby coś przepalić... Ale ile jest w tym prawdy to nie wiem, Pod kompem też mi nic nie pokazuje.
Re: 2.0 GTI problem z obrotami
ale u mnie to nie jest tak ze podniesie i trzyma tylko caly czas skacza 800/1200 czasami nawet wiecej troche mnie to denerwuje ale zobacze co z tym zrobie
- stefan1989
- Użytkownik
- kokosowy90
- Nowicjusz
ja miałem podobnie, tylko za bardzo nie pomogę, wiem że mechanik wymienił jakąś membrankę która coś tam z powietrzem miała wspólnego,
Re: 2.0 GTI problem z obrotami
Jakie kupiłeś swiece??? i jaki filtr???stefan1989 pisze:Wymiana świec i filtra powietrza pomogła.
Jesli to nie pomoże to coś jest przebrudzone...
Sprzedam fotele Motorsport z Audi RS5. PRIV stan idelany 18000tys przebiegu
- stefan1989
- Użytkownik
Sprawdź zawór PCV. Świece kupiłem na Allegro ori VW po 18zł sztuka (podobno podróby, ale u mnie jeszcze działają ) i filtr powietrza z S3.
no to troche ciezko mzoe byc z tymi swiecami lec lepiej kup nowe w sklepie ciezko powiedziec...
- stefan1989
- Użytkownik
Zobaczymy. Pisalem z osobami co je kupili to juz troche na nich jezdza i wszystko ok.
ale na pewno podróbki lepiej kupowac oryginalne:) ale zreszta robice jak chcecie nie moj samochod:)
- stefan1989
- Użytkownik
Wierzysz w cuda jak golfy GTI za 35 tysiecy ze są dobre?? bo ja nie:) ale skoro palą to dobrze:D:)
Sprawdź zawór PCV, raczej to będzie przyczyną tych falujących obrotów. Wymień go na nowy, w ASO powinni Ci to zrobić w kilkanaście minut. Powinieneś dobrać nowy zawór, po numerze starego ponieważ były dwa typy.