1,4 > 1,4 TSI
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, Borys, VIP
1,4 > 1,4 TSI
Siema, czy ktoś się orientował o możliwość przeróbki zwykłego MKV 1,4 na 1,4 TSI czy wymaga to swapa całego silnika, czy zwykła 1,4 wystarczy turbina + pare innych i wyjdzie na to samo, no i ewentualny koszt?
-
- Użytkownik
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: 1,4 > 1,4 TSI
Widziałem oba silniki i wydaje mi się ze tylko blok silnika jest taki sam, nie wiem czy tłoki, korbowody są z tych samych materiałów wykonane, ale cały osprzęt jest inny. Filtr oleju, powietrza, znajduje sie zupełnie gdzie indziej, nie ma intercoolera. W 1.4 Tsi jest bardzo duzo przeróżnych wiązek, kabli, a zwykły 1.4 jest goły jezeli chodzi o elektronikę. Na 100% jest to nieopłacalne i nie wiem czy ktoś by sie podjął przeróbki. Proponuje sprzedać golfa 1.4 i kupic GTI 2.0 tsi, albo ze swapować tylko ze to tez koszty nie tylko samego silnika i osprzetu ale i układu hamulcowego, przeniesienia napedu, reasumujac nieopłacalne.kubabocz pisze:Siema, czy ktoś się orientował o możliwość przeróbki zwykłego MKV 1,4 na 1,4 TSI czy wymaga to swapa całego silnika, czy zwykła 1,4 wystarczy turbina + pare innych i wyjdzie na to samo, no i ewentualny koszt?