Witam,crashh pisze:nie posiadam tego małego "briefu" czyli dowodu rejestracyjnego, mam duży brief w którym wbita jest pieczątka, że pojazd wyrejestrowano, oraz "auberbetriebsetzung" co po niemiecku oznacza wyrejestrowanie,
też miałem coś podobnego - niestety w moim przypadku nie udało się tego przeskoczyć. Babka w komunikacji mówiła, że można gdzieś blisko po niemieckij stronie skoczyć do ich wydziału i tam dostać potwierdzenie. Po udaniu się do Niemców powiedziano mi, że odkąd nie wydają dokumentów potwierdzających wyrejestrowania pojazdu nie mają możliwości wystawienia tego. Jedyne rozwiązanie to zwrócenie się do poprzedniego właściciela w Niemczech, żeby wysłał Ci dowód rejestracyjny jeżeli go posiada, a gdy go nie ma to udanie się do niemieckiego wydziału komunikacji w miejscu, gdzie było zarejestrowane auto i zwrócenie sie o wydanie zaświadczenia o wyrejestrowaniu.
Nie słyszałem, żeby komuś udało się zarejestrować auto z samym briefem i pieczątką w nim... Również tłumacz, który miał robić dokumenty nie spotkał się żeby sam brief ludzie u niego tłumaczyli, a robi to na bieżąco.
Ja brałem auto od znajomego handlarza, więc oddałem mu i czekałem na nowe z papierami. U Ciebie to troche ciężko...
Życze powodzenia!
Pozdrawiam
Michał|WRO|