***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
VW Golf MK2, 88-92r, do 3000zł Kraków(albo okolice)
Dzięki wielkie, prosiłbym jeszcze o informację, jak wygląda sprawa części do tego samochodu, nie mówię o częściach, które mogę dostać w InterCars, albo w innym sklepie, mówię tu raczej o częściach typu brewki, lampy Rallye czy inne tego typu "upiększacze", dostanę na allegro? Czy szukać na niemieckim ebayu? Czy może gdzieś w Polsce prowadzony jest sklep z tego typu częściami, z wysyłką? Sądzę, że będzie to ostatnie pytanie, kolejny temat założę w dziale "Kupię", no i po kupnie także będę liczył na Waszą pomoc
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
- Maryn_08
- Ma gadane
- Kontakt:
Jak będziesz szukał jakiś smaczków do mk2 to głównie forum nie raz pojawia się coś na alledrogo i możesz coś znaleźć na szrocie chociaż mk2 już jest coraz mniej tu masz temat co było w mk2 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=3&t=188590" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=88&t=398727" onclick="window.open(this.href);return false;
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Można dostać, ale o niektóre części jest ciężko, a ceny niektórych przyprawiają o zawrót głowyRepo pisze:ęki wielkie, prosiłbym jeszcze o informację, jak wygląda sprawa części do tego samochodu, nie mówię o częściach, które mogę dostać w InterCars, albo w innym sklepie, mówię tu raczej o częściach typu "upiększacze", dostanę na allegro?
Ja niektórych szukałem codziennie od 5 miesięcy i jeszcze niektórych mi brakuje, ale już coraz bliżej niż dalej.
Z tym nie ma problemu - 59 zł na allegro jako nowy zamiennik, albo lepiej poszukać używki w cenie 30-50 złRepo pisze:mówię tu raczej o częściach typu brewki
Tu będzie bardzo ciężko i bardzo drogo.Repo pisze: lampy Rallye
bywa, ale trzeba codziennie przeglądaćRepo pisze:dostanę na allegro?
bywa częściej, ale i sporo drożejRepo pisze:Czy szukać na niemieckim ebayu?
Choćby na forum są sprzedający znający się na rzeczy, sprzedający oryginałyRepo pisze: Czy może gdzieś w Polsce prowadzony jest sklep z tego typu częściami, z wysyłką?
Dzięki wielkie, do zamknięcia wieczorkiem na spokojnie zatroszczę się o temat w dziale "Kupię", dzięki jeszcze raz!
- nitrox89
- Dawca organów
- Auto: mk4 AXR+
Samochód na AIR nie przejdzie przeglądu, to tak w gwoli ścisłości.
Rust is lighter than carbon fiber
Repo, jeśli nie masz konkretnych aut do oceny to piszesz w temacie:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=118&t=471980" onclick="window.open(this.href);return false;
Przeniosłem.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=118&t=471980" onclick="window.open(this.href);return false;
Przeniosłem.
***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
Dzięki za przeniesienie,
To jak to w końcu jest? Jedni mówią inaczej, drudzy inaczej. Często widzę samochody na AIR, chyba, że przed przeglądem robią zmianę zawieszenia na wcześniejsze i tak rozwiązują problem przeglądu, jednak mi się nie chcę, szkoda zachodu, więc ponawiam, jak to w końcu wygląda, tak na prawdę?nitrox89 pisze:Samochód na AIR nie przejdzie przeglądu, to tak w gwoli ścisłości.
-
- Gadatliwa bestia
Jak diagnosta chce się przyczepić to nie przepuści i tyle. Część nie jest homologowana w ogóle, a co dopiero do danego modelu. Jedyne rozwiązanie to zmiana, ew. ugodowy diagnosta
A np. policja przy kontroli, może coś zdziałać? Czy mnie tylko wyślą na kolejne badania?
//@downx2
Przepraszam Was, zapędziłem się
//@downx2
Przepraszam Was, zapędziłem się
Ostatnio zmieniony wt lut 26, 2013 20:10 przez Repo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
Mogą Cię wysłać z podejrzeniem niezgodności na badanie, oczywiście zabierając dowód. Ale nie o tym jest ten temat, także koniec OT
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
Repo pisze:A np. policja przy kontroli, może coś zdziałać? Czy mnie tylko wyślą na kolejne badania?
Odnośnie stwierdzenia czy dany samochód jest PD czy CR to jak to można sprawdzić? Proszę jeszcze o różnice między PD a CR. Mam na oku konkretny samochód ale chciałbym jeszcze dowiedzieć się czegoś o 1.9tdi. Samochód Golf Variant z 04.2009 roku - może to coś pomoże Pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc.ForeCast pisze:Na pewno będzie o wiele tańszy w eksploatacji i naprawach od 2.0 - bez różnicy czy to PD, czy CR. Jeśli znajdziesz coś wartego zainteresowania, to nie ma co się zastanawiać, a jedyne na co trzeba zwrócić uwagę to filtr DPF - czy jest, a jeżeli tak to w jakim stanie. Nie jest to może ten sam poziom co stare TDI na pompie, ale nadal na tle nowych diesli wypada co najmniej dobrze
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Varianty w 2009 2.0 TDI 140 ps są na CR a wszystkie 1.9 są na pompowtryskiwaczachdzabus pisze:
Odnośnie stwierdzenia czy dany samochód jest PD czy CR to jak to można sprawdzić? ............... Samochód Golf Variant z 04.2009 roku - może to coś pomoże Pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc.
Tak też myślałem ale myślę że PD nie powinno być czymś gorszym i warto kupić 1.9tdi na PD. Chociaż powiem szczerze, że te 105KM trochę słabo mi się wydaje. Pożyjemy zobaczymy Dzięki za pomoc