bez kitu hehe lub dalej uderzaj w (h)opladoggie pisze:Maxiorek, za tę kasę szukałbym raczej czegoś zaczynającego się na F..
***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
- szakulvip
- Gadatliwa bestia
- Auto: Audi a4 b8
- Kontakt:
***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
lub wyprodukowanego w F ....doggie pisze:Maxiorek, za tę kasę szukałbym raczej czegoś zaczynającego się na F..
nie cele sa sprecyzowane stajnia VW
wiec co mi pozostaje pakować się w golf 4 ? czy szukać zdrowej golf3 ? aby oszczędnie pojechać rok bez inwestycji ?
wiec co mi pozostaje pakować się w golf 4 ? czy szukać zdrowej golf3 ? aby oszczędnie pojechać rok bez inwestycji ?
Planuję zakup VW Bora jako pierwszego auta dla swojej "małej" rodziny (2+1, syn 5 lat).
Mój kłopot: mam 189cm, ważę 110kg. Przymierzyłem się do Bory. Za kierownicą siedzi się całkiem wygodnie. Po ustawieniu fotela usiadłem i na tylnej kanapie. Oczywiście nadmiaru wolnego miejsca tam nie ma, ale też nie siedzę z "kolanami pod brodą".
Niemniej pytanie: czy ktoś podobnych rozmiarów jeździ Borą wożąc za sobą dziecko w foteliku? Czy jeździliście w dłuższe trasy w takim układzie?
Mój kłopot: mam 189cm, ważę 110kg. Przymierzyłem się do Bory. Za kierownicą siedzi się całkiem wygodnie. Po ustawieniu fotela usiadłem i na tylnej kanapie. Oczywiście nadmiaru wolnego miejsca tam nie ma, ale też nie siedzę z "kolanami pod brodą".
Niemniej pytanie: czy ktoś podobnych rozmiarów jeździ Borą wożąc za sobą dziecko w foteliku? Czy jeździliście w dłuższe trasy w takim układzie?
-
- Gadatliwa bestia
jak rok, to kupuj golfa 1.8+lpg, ew. 1.9d/td/nawet tdi 1Z. Mk3 całkowicie zdrowego blacharsko nie dostaniesz, to prawie ta sama półka co astra, z tym że golf rdzewieje bardziej spodem niż górą karoserii
- doggie
- V.I.P.
Maxiorek, za 4 tyś chcesz kupić dobre Mk4? na dobrą dwójkę to często za mało
a syn musi koniecznie siedzieć za kierowcą? Nie może za pasażerem przy twoim wzroście za tobą praktycznie miejsca jest zero w Mk4 choć dla 5-latka starczyapsikus pisze: (2+1, syn 5 lat).
wiec odpuścić mk3 chyba ze coś w miarę
zobaczę jak praca pozwoli to zaryzykuje w mk3 za 2tys. może z miesiąc pojeździ a może się uda
zobaczę jak praca pozwoli to zaryzykuje w mk3 za 2tys. może z miesiąc pojeździ a może się uda
Koniecznie nie, ale ponoć to lepiej i bezpieczniej. Poprzymierzałem się, i nie jest najgorzej. Za przednim fotelem dla "moich" ustawień, bez problemu jestem w stanie usiąść i nie ma wielkiego dyskomfortu. Oczywiście ciężko powiedzieć jak to będzie w trasie wyglądać.doggie pisze:Maxiorek, za 4 tyś chcesz kupić dobre Mk4? na dobrą dwójkę to często za mało
a syn musi koniecznie siedzieć za kierowcą? Nie może za pasażerem przy twoim wzroście za tobą praktycznie miejsca jest zero w Mk4 choć dla 5-latka starczy
Pytanie dodatkowe: jeśli ktoś wozi dziecko Borą, jakie macie foteliki? Chodzi mi o markę, model, itp?
- szakulvip
- Gadatliwa bestia
- Auto: Audi a4 b8
- Kontakt:
to już osobny dział, szukaj w STYLE heheapsikus pisze:Pytanie dodatkowe: jeśli ktoś wozi dziecko Borą, jakie macie foteliki? Chodzi mi o markę, model, itp?
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Dobrze by miał isofix. Całkiem niezły wynalazek, który znacząco poprawia stabilność mocowania fotelika. Ja mam Bebe Confort Isofixapsikus pisze:Pytanie dodatkowe: jeśli ktoś wozi dziecko Borą, jakie macie foteliki? Chodzi mi o markę, model, itp?
Ponoć tak. Ale powiem Ci tak - miałem Golfa IV, więc technicznie to to samo co i Bora, więc miejsca tyle samo. I było za ciasno z tyłu, mimo, że mam 180 cm wzrostu. Obecnie jeżdżę Fabią, gdzie na tylnych siedzeniach jest na nogi na pewno nie mniej miejsca, a nie wiem, czy nie więcej i swoją małą, która ma nieco ponad rok, wożę po stronie pasażera. Owszem, mieści się i za kierowcą, ale jest tam ciasno.apsikus pisze:Koniecznie nie, ale ponoć to lepiej i bezpieczniej
Jak dla rodziny, to ja bym się zastanowił nad czymś większym, bo Golf/Bora są naprawdę bardzo ciasne w 2 rzędzie.
Co to znaczy "było ciasno"? Jak miałeś ustawiony fotel?herbu pisze: Ponoć tak. Ale powiem Ci tak - miałem Golfa IV, więc technicznie to to samo co i Bora, więc miejsca tyle samo. I było za ciasno z tyłu, mimo, że mam 180 cm wzrostu.
Na poważnie próbujesz mi powiedzieć, że Fabia jest większa od Bory? Jeździłem Fabia kursową (zdaje się hatchback), fotel maksymalnie cofnięty, i tam dopiero nikt by za mną nie usiadł. Przy Fabii Bora z tyłu jest luksusowa.herbu pisze: Obecnie jeżdżę Fabią, gdzie na tylnych siedzeniach jest na nogi na pewno nie mniej miejsca, a nie wiem, czy nie więcej i swoją małą, która ma nieco ponad rok, wożę po stronie pasażera. Owszem, mieści się i za kierowcą, ale jest tam ciasno.
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Fotel miałem ustawiony normalnie, pod siebie - czyli pod te 180 cm. Ciasno było tylko na kolana - gdy wsiadłem do tyłu, to kolanami dotykałem oparcia fotela kierowcy.apsikus pisze:Co to znaczy "było ciasno"? Jak miałeś ustawiony fotel?
Większa na pewno nie jest, ale po moich doświadczeniach mogę powiedzieć, że ma bardzo porównywalną ilość miejsca na nogi dla pasażerów tylnej kanapy, a nawet wydaje mi się, że na nogi mam ciut więcej miejsca niż w Golfie, przy tych samych ustawieniach. Oczywiście na szerokość Golf miał nad Fabią przewagę.apsikus pisze:Na poważnie próbujesz mi powiedzieć, że Fabia jest większa od Bory?
- doggie
- V.I.P.
herbu pisze: ma bardzo porównywalną ilość miejsca na nogi dla pasażerów tylnej kanapy,
porównywalną ale moim zdaniem z lekkim wskazaniem na Mk4
-
- Ma gadane
- Kontakt:
witam planuje zakup MK IV i tu rozwazam 2 opcje.Pierwsza to ARL (150KM na pompowtryskach) lub AHF (110KM na pompie rotacyjnej ) szukam juz autka z nowszym rocznikiem 2002 -2003 budzet gdzies do 15.000-16.000zł
zastanawiam sie na 110 aHF-em ze wzgledu na małą awaryjnosc i niskie spalanie ale jesli sie nie myle to ahf-y były produkowane do 2001r??
druga opcja ARL ze 150 konnym silikiem ale słyszałem ze moze byc troche awaryjne i moga kleknąc pompowtryski
jakie sa koszty 1 pompowtrysku do tego silnika i jakie moga byc jeszcze powazniejsze bolaczki arl? I jak kształtuje sie spalanie ARL ?
zastanawiam sie na 110 aHF-em ze wzgledu na małą awaryjnosc i niskie spalanie ale jesli sie nie myle to ahf-y były produkowane do 2001r??
druga opcja ARL ze 150 konnym silikiem ale słyszałem ze moze byc troche awaryjne i moga kleknąc pompowtryski
jakie sa koszty 1 pompowtrysku do tego silnika i jakie moga byc jeszcze powazniejsze bolaczki arl? I jak kształtuje sie spalanie ARL ?
Zakupie MK IV w dieslu ładnego i zadbanego.