Panowie, teraz ja się do Was zwracam z prośbą. Ojciec postanowił w końcu(prawie po 12 latach
) sprzedać swoją megane 1(tą przed liftem). VAG odpada, to samo BMW. Nie chce niemieckiego samochodu, choć ja go ciągle przekonywuję do niemieckich samochodów, ale skutek, jak na razie zerowy. Ojciec szuka samochodu ekonomicznego(dynamika schodzi tutaj na drugi plan),prostego w obsłudze,jak z najmniejszym przebiegiem,małolitrażowy i jak najmłodszy rocznik( okolice ~2007) do kwoty 20tys. zł. Wiadomo, że jak coś będzie sensownego, to kwota się trochę powiększy(np. 23tys.). Zastanawia się nad clio III 1.2 w LPG oczywiście już gaz założony. Co możecie mi powiedzieć o tym silniku, z tego co wiem, to jest 75km i 100km. Jak się to ma do lpg? I ogólnie jakie wady ma silnik i dana generacja samochodu?
Ja mu jeszcze proponuję astrę III(h) - choć zobaczymy co z tego wyniknie. Ojciec szuka coś francuskiego typu megane, clio(po części, że można za tą kwotę kupić dość młode roczniki).
Co byście jeszcze sensownego polecili (według tych priorytetów), tak jak pisałem niemieckie samochody odpadają, także mk5 ani nie proponujcie
Dodam, że ojciec bardzoo mało jeździ(szczerze powiedziawszy nie wiem, czy nawet zrobi 6 tys w ciągu roku
).
A jeszcze takie pytanie czyto teoretyczne, jak się ma silnik 1.4 90km w astrze 3,i jak współpracuje z lpg ?