VW GOLF VI, 2.0 TDI, 2009, 43tyś, Gdańsk
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Cześć,
jestem zainteresowany kupnem tego auta:
http://allegro.pl/vw-golf-vi-high-line- ... 82584.html" onclick="window.open(this.href);return false;
wczoraj byłem go oglądać, odrazu zauważyłem że maska oraz przednie błotniki były odkręcane. Właściciel tłumaczył się tym, iż auto przyjechało z niemiec z karbonem na masce i błotnikach w kształtach płomieni musiał je sciągnąć i pomalować elementy ponieważ karbon był docinany skalpelem i zostały ślady.
Ogólnie auto prezentuje się pięknie, na maksa wyposażone.
Rok modelowo 2010
Numer silnika CBDC
Numer skrzyni biegów LQV
Czy możecie mi powiedzieć coś wiecej natemat tego auta. Czy będzie to dobry wybór?
Pozdrawiam
Paweł
jestem zainteresowany kupnem tego auta:
http://allegro.pl/vw-golf-vi-high-line- ... 82584.html" onclick="window.open(this.href);return false;
wczoraj byłem go oglądać, odrazu zauważyłem że maska oraz przednie błotniki były odkręcane. Właściciel tłumaczył się tym, iż auto przyjechało z niemiec z karbonem na masce i błotnikach w kształtach płomieni musiał je sciągnąć i pomalować elementy ponieważ karbon był docinany skalpelem i zostały ślady.
Ogólnie auto prezentuje się pięknie, na maksa wyposażone.
Rok modelowo 2010
Numer silnika CBDC
Numer skrzyni biegów LQV
Czy możecie mi powiedzieć coś wiecej natemat tego auta. Czy będzie to dobry wybór?
Pozdrawiam
Paweł
Ostatnio zmieniony czw maja 07, 2015 15:40 przez kalisurf, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam Ponowanie,
na stroanie http://www.historiapojazdu.gov.pl" onclick="window.open(this.href);return false; wpisałem dane samochodu.
Wychodzi na to samochód został przywieziony do Polski 28.11.2011 roku.
Pierwsza rejestracja w polsce nastąpiła 08.02.2012 roku i tego samego dnia auto zostało wyrejestrowane.
Następnie 16.08.2012 Zmiana właściciela.
Jak sądzicie czy okres od sprowadzenia do momentu pierwszej rejestracji mógłbyć okresem naprawy?
Prosze o opinie
Pozdrawiam
Paweła
na stroanie http://www.historiapojazdu.gov.pl" onclick="window.open(this.href);return false; wpisałem dane samochodu.
Wychodzi na to samochód został przywieziony do Polski 28.11.2011 roku.
Pierwsza rejestracja w polsce nastąpiła 08.02.2012 roku i tego samego dnia auto zostało wyrejestrowane.
Następnie 16.08.2012 Zmiana właściciela.
Jak sądzicie czy okres od sprowadzenia do momentu pierwszej rejestracji mógłbyć okresem naprawy?
Prosze o opinie
Pozdrawiam
Paweła
Kupił zapewne sprowadzone, po pół roku od rejestracji sprzedał żeby nie płacić podatku to norma...
Przedni zderzak nie jest od highl tak jak auto bo nie ma chromowanej kratki środkowej, więc był zmieniany zderzak albo kratka, tyle co widać na zdjęciu to spasowany ten przód jest dobrze więc zapewne była tam stłuczka ale bez tragedii...
Przedni zderzak nie jest od highl tak jak auto bo nie ma chromowanej kratki środkowej, więc był zmieniany zderzak albo kratka, tyle co widać na zdjęciu to spasowany ten przód jest dobrze więc zapewne była tam stłuczka ale bez tragedii...
Re: VW GOLF VI, 2.0 TDI, 2009, 43tyś, Gdańsk
Dzięki za pomoc. Zastanawia mnie także to, że posiada on spryskiwacze do reflektorów a posiada zwykłe lampy. Czy jest możliwość że Golf posiada spryskiwacze do zwykłych lamp?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Tak.kalisurf pisze:Dzięki za pomoc. Zastanawia mnie także to, że posiada on spryskiwacze do reflektorów a posiada zwykłe lampy. Czy jest możliwość że Golf posiada spryskiwacze do zwykłych lamp?
Pozdrawiam
GTI Edition 16v: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2#p6794683
Jade jeszcze raz go oglądać.
Po Vinie udało mi sie ustalić.
w 2011 wymiana czujnika spalin.
09.2011 przebieg 53 tyś Malowanie przednich drzwi na gwarancji.
11.2012 Wymiana EGR
09.2014 Wymiana siłownika turbiny
09.2014 zapala sie kontrolka Silnika. Rozpoznanie wtryk w pierwszym cylindrze do wymiany. Wykonano poza serwisem
01.2015 wymiana oleju w skrzyni DSG.
Na co zwrócić uwagę tym razem? O co pytać?
Pozdrawiam
Paweł
Po Vinie udało mi sie ustalić.
w 2011 wymiana czujnika spalin.
09.2011 przebieg 53 tyś Malowanie przednich drzwi na gwarancji.
11.2012 Wymiana EGR
09.2014 Wymiana siłownika turbiny
09.2014 zapala sie kontrolka Silnika. Rozpoznanie wtryk w pierwszym cylindrze do wymiany. Wykonano poza serwisem
01.2015 wymiana oleju w skrzyni DSG.
Na co zwrócić uwagę tym razem? O co pytać?
Pozdrawiam
Paweł
Jak masz możliwość, sprawdź go pod kompem, jeśli nie, jedz gdzieś gdzie to zrobią, pomierz miernikiem, sprawdź na ile sie da dsg, czy płynnie zmienia biegi, czy nie szarpie przy delikatnym ruszaniu, oraz przy przełączaniu na postoju między trybami skrzyni, czy nie odzywa się dwumas itp. Ogolnie taki trochę ryzykowny przebieg jak na tą skrzynie bo ponoć problemy zaczynają się często przy przebiegach około 150 tyś. Ale jesli jesteś zdecydowany na automat to nie ma co gdybać bo z żadnym egzemplarzem nie będzie pewności. Warto podjechać na SKP przejechać ścieżkę diagnostyczna zobaczyć jak wygląda od dołu cxy nie ma wycieków, szczególnie zwróć uwagę na skrzynie bo dosyć niedawno był wymieniany olej, świeży, rzadki potrafi wyciekac. Ewentualnie jeśli po wstępnych oględzinach auto nie budzi zastrzeżeń to warto odzalowac te pare stów na przegląd w ASO lub jakimś porządnym serwisie i oni sprawdzą to wszystko za Cb.
GTI Edition 16v: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2#p6794683
kalisurf Ten golf ma pakiet zimowy, czyli grane fotele, grzane spryski szyby przód i spryskiwacze reflektorów...
Wymiana gruszki turbo standardowa przypadłość w tym silniku, egr zależnie od jazdy mógł paść albo po prostu zwykła usterka, wszystko wymienione więc wszystko winno być ok...
Wymiana gruszki turbo standardowa przypadłość w tym silniku, egr zależnie od jazdy mógł paść albo po prostu zwykła usterka, wszystko wymienione więc wszystko winno być ok...