golf 2..stare modele/ktory kupic ?

Chcesz kupić, bądź sprowadzić auto..nie wiesz, które wybrać? Napisz o tym tutaj...

Moderatorzy: palio, jhosef, VIP

Zablokowany
6e6
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: 6e6 » śr maja 20, 2015 03:50

WItam, jestem swiezy na forum.

Chcialbym nabyc golfa 2/jette z rocznikow 1984 1985 ewentualnie w nastepnym roku 1986 gdyz mieszkam w norwegii i dopiero te roczniki sa uznawane jako auta zabytkowe(mniejsze koszty ubezpieczenia i podatku drogowego). W Polsce mam tez golfa 2 ale niestety diesla, juz 2 ale zawsze jak wsiadam do niego po przesiadce z tutejszego benzynowego samochodu to mnie glowa boli od tego klekotu diesla. Mialem 1.6 td kat i teraz 1.6 d. Chcialbym kupic benzyne która moze moglbym przerobic na gaz..chodz nie wiem czy to zrobie.

Moje pytanie jest takie. Jak patrze na ogloszenia samochodow z tych rocznikow to 1984/1985 sa z tymi trojkacikami i lusterkami wysunietymi blizej kierowcy. Moje golfiki mialy zawsze lusterka blizej rogow..nowsze wersje, Czy sa jakies znaczace roznice w tych karoseriach? autka sa mniejsze/wieksze? Czyms sie w ogole roznia ? Na co uwazac ? No i najwazniejsze silniki widze 1.6 ( gaznik RF 72 km), 1.6 ( gaznik EZ 75 km), 1.8 ( wtrysk 90 km i gaznik 86 km)...ktory wybrac ?? Prawdopodobnie zamontuje gaz gdyz jest smiesznie tani a nie chcialbym miec muloatego samochodu gdyz tutaj tylko jezdzi sie pod gorke i z gorki.

Co do instalacji gazowej to czy mozna zamontowac jakas lepsza instalacje do gaznikow 1.6(1.8 na wtrysku chyba juz mozna), niekoniecznie pierwszej generacji gdyz jak kiedys mialem kadetta 1.3 to musialem recznie przelaczac gaz/benzyna co bylo jedynym minusem bo instalacja chodzila bezproblemowo. Czy mozna zalozyc taka ktora bedzie zmieniala na gaz przy wyzszych obrotach. Instalacja musialaby byc tylko BRC ze wzgledow mniejszych problemow legalizacyjnych

Napewno bede chcial do golfa wsadzic wspomaganie kierownicy oraz moze klimatyzacje. Lubie tez w samochodzie podgrzewane siedzenia, lusterka, centralny oraz ogrzewanie postojowe elektryczne gdyz milo wsiadac do cieplego samochodu zima przy -30 st.

Co radzicie kupic z tych rocznikow ? Czy lepiej czekac na 1986 bo moze tam jest cos lepszego

art_2008_a_
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: art_2008_a_ » śr maja 20, 2015 07:40

6e6, tyle się naprodukowałeś a mod i tak zawiesi kłódkę ... :crazy:

najpierw poczytaj regulamin te czerwone literki na górze strony

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » śr maja 20, 2015 08:23

Regulamin działu
1. Przed założeniem tematu prosimy o zapoznanie się z zasadami zakładania tematów w tym dziale: REGULAMIN Posty nie spełniające tych kryteriów będą notorycznie kasowane lub przenoszone do zsypu a użytkownicy upominani ostrzeżeniami

2. Zakładaj nowy temat tylko w przypadku gdy prosisz o ocenę konkretnego pojazdu lub grupy pojazdów zgodnie z zasadami:
a) W jednym temacie pytamy tylko i wyłącznie o tę samą markę, model i typ do ceny z góry ustalonej po to aby wyeliminować połączenie w temacie np. Citroena z Volkswagenem czyli "poplątanie z pomieszaniem", przykładowy wzór tematu na konkretny egzemplarz: model/typ, silnik, rocznik, cena, miasto
b) W przypadku prośby o ocenę kilku egzemplarzy danego modelu należy tytułować temat zgodnie z przykładem: model/typ, silnik, w cenie do ... /górny pułap cenowy/
c) W przypadku zmiany omawianego samochodu w temacie należy zmodyfikować opis tematu czyli wejść w edycję swojego pierwszego postu

3. Jeśli nie masz konkretnego auta do oceny a pytania odnośnie wyboru auta/silnika zadaj pytanie w tematach podwieszonych jak ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady*** lub w tym Co kupić - benzynę, diesla a może LPG? lub w pozostałych

Zablokowany

Wróć do „Chcę kupić auto”