Jak się pytasz gościa z komisu to już strzeliłeś samobója. Znajdź kogoś kto się zna, zapłać mu za obejrzenie kilku aut i trzymaj się jak najdalej od komisówdoggie pisze:nie do końca, z początku produkcji również po 200kkm siadała pompa oleju, dopiero jakoś około 2010 roku została poprawionadeskjet pisze: Koleś w komisie niby mówił że 2.0TDI CR można już śmiało kupować, prawda to?
***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
- kw
- Forum Master
- Auto: BMW 330i
- Silnik: B48
Re: ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
Było: Polo 86c2f 1.0 LPG
Był: Golf 1.9 TDI ALH
Była: BMW E91 318d + chip
Jest: BMW F30 318d + chip, BMW G20 msport 258 ps
Był: Golf 1.9 TDI ALH
Była: BMW E91 318d + chip
Jest: BMW F30 318d + chip, BMW G20 msport 258 ps
Nie pojechałem kupować auta do komisu tylko obadać jak poszczególne modele wyglądają na żywo, po drugie raczej nie zachwalał tego co ma żeby tylko sprzedać, bo pasek był z innym silnikiem
ALH + 205 + CHIP 140KM/318Nm
***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
Szukając Golfa IV do 6500zł, za jakim silnikiem i rocznikiem się rozglądać?
Szukam normalnego pierwszego autka, podstawowe wyposażenie, bez jakiś rewelacji.
Chodzi mi o dobre rozłożenie cena-jakość. Jakie modele Golfa IV, można obecnie dostać do 6500zł w "dobrym" stanie?
Szukam normalnego pierwszego autka, podstawowe wyposażenie, bez jakiś rewelacji.
Chodzi mi o dobre rozłożenie cena-jakość. Jakie modele Golfa IV, można obecnie dostać do 6500zł w "dobrym" stanie?
1.4, może 1.6.
Bądź co bądź będą to już zmęczone, wybrakowane egzemplarze praktycznie bez wyposażenia.
Bądź co bądź będą to już zmęczone, wybrakowane egzemplarze praktycznie bez wyposażenia.
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Nic w dobrym stanie za tę kasę nie dostaniesz, to zawsze będzie auto do doinwestowania, czy to będzie pb czy diesel.lysy890 pisze:Chodzi mi o dobre rozłożenie cena-jakość. Jakie modele Golfa IV, można obecnie dostać do 6500zł w "dobrym" stanie?
Przykro mi taka prawda, zakładasz jakiś budżet na auto, od niego odejmij lekko 2kzł i w tej cenie szukasz samochodu bo tak czy siak wydatki cię dogonią.
Silniki 1.9 czy to jtd czy jtdm są produkcji Fiata i to udane jednostki napędowe, nie bez wad - ale są to wady typowe dla wszystkich turbodiesli z tego okresu.radekrp90 pisze:Vectra silnikowo wypada ok (silnik Fiata jak dobrze pamiętam - 1.9 JTD) ale już skrzynia i zawieszenie potrafi napsuć krwi.
No to ja w czepku urodzony JEZDEM.italiano_83 pisze:... Przykro mi taka prawda, zakładasz jakiś budżet na auto, od niego odejmij lekko 2kzł i w tej cenie szukasz samochodu bo tak czy siak wydatki cię dogonią...
Nie dość, że kupiłem TDI, które przecież są droższe w eksploatacji to jeszcze nic nie musiałem przy nim od razu robić.
Rozrząd po 15 tys dopiero. Klocki i pierdoły w zawieszeniu po jakiś 50 tys.
Poza normalnymi rzeczami, które się zużywają nic specjalnego nie musiałem robić. I tak już 110 tys km przeczę stereotypom.
No ale kupiłem ciut drożej od najtańszych na allegro. Był samochód o znanej mi historii ostatnich 3 lat i ze świadomością, że nie jest bezwypadkową perełką.
- V.I.P.
Może i jesteś, tylko ile takich aut jest ?Barton_ pisze:No to ja w czepku urodzony JEZDEM.
Nie dość, że kupiłem TDI, które przecież są droższe w eksploatacji to jeszcze nic nie musiałem przy nim od razu robić.
Diesli z importu znikomy procent.
Niemiec czy Belg nie odda udanego wozidła za półdarmo.
- V.I.P.
I wszystko w temacie, jedyne odstępstwo od tej reguły to auto po stłuczce.Barton_ pisze:Diesli z importu znikomy procent.
Wszystko jest kwestią ceny. Ja przez ostatnie 3 miesiące szukałem mk5, obejrzałem kilkanaście sztuk i każdym było coś nie tak.
Jak już właściwie odpuściłem, trafił się od pierwszego właściciela z pl salonu z końca produkcji, tj. 2008 rok, 1.6 102ps z przebiegiem 55 tyś. No ale nie kosztował 18000 jak średnia rynkowa.
Ogólnie to nasz rynek jest strasznie zepsuty. Ludzie ściemniają w ogłoszeniach czy nawet bezpośrednio w rozmowie telefonicznej a na żywo grają laika nic nie wiedzącego. Dobre oferty z polskich salonów znikają dosłownie w kilka minut, jeśli są wystawione przez allegro i kup teraz (uciekły mi w ten sposób dwa polo 6r).
Jak już właściwie odpuściłem, trafił się od pierwszego właściciela z pl salonu z końca produkcji, tj. 2008 rok, 1.6 102ps z przebiegiem 55 tyś. No ale nie kosztował 18000 jak średnia rynkowa.
Ogólnie to nasz rynek jest strasznie zepsuty. Ludzie ściemniają w ogłoszeniach czy nawet bezpośrednio w rozmowie telefonicznej a na żywo grają laika nic nie wiedzącego. Dobre oferty z polskich salonów znikają dosłownie w kilka minut, jeśli są wystawione przez allegro i kup teraz (uciekły mi w ten sposób dwa polo 6r).
Moje MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=439313" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
Witam, poszukuję golfa IV jako pierwszy samochód. Ile powinien kosztować taki golf IV rocznik 2000 wzwyż silnik 1.6 8V lub 16V z klimą? Jak przeglądałem portale to jest bardzo duża rozpiętość cenowa od nawet 3000 zł do ponad 10000 zł. Jaka cena jest realna za takiego golfa?
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
Ciężko powiedzieć. Wrzucaj w odpowiednim dziale konkretne egzemplarze to się pomyśli.
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
A co Ci daje rocznik? satysfakcję że w dowodzie będzie zamiast 1999 to 2000? czy w 98-99 koła odpadały? Patrz na stan nie na rocznik, bo Golf V czy VI to inne lata i inne kwoty, czwórka jest jedna, ciągle taka sama nie ważne czy to 97 czy 2003. Lepiej kupić zdrowe 98 niż zmeczone zyciem i zajechane 2000.kewinpol pisze:Witam, poszukuję golfa IV jako pierwszy samochód. Ile powinien kosztować taki golf IV rocznik 2000 wzwyż silnik 1.6 8V lub 16V z klimą? Jak przeglądałem portale to jest bardzo duża rozpiętość cenowa od nawet 3000 zł do ponad 10000 zł. Jaka cena jest realna za takiego golfa?
Ogólnie polecam 1,8 20V albo 2,0 bo 1,6 jeździ kiepsko a pali jak 1,8 turbo.
Lepiej zadbane (i z dobrym motorem) Mk4 niż na siłę w podobnym budżecie Mk5
Ostatnio diesle mocno poleciały z cenami i można wyrwać bardzo fajne Mk4 z niedobitymi 1.9TDI 90KM: dobry mocny, trwały i sprawdzony silnik bez konieczności inwestycji w LPG żeby jakoś za rozsądne pieniądze jeździć.
Ostatnio diesle mocno poleciały z cenami i można wyrwać bardzo fajne Mk4 z niedobitymi 1.9TDI 90KM: dobry mocny, trwały i sprawdzony silnik bez konieczności inwestycji w LPG żeby jakoś za rozsądne pieniądze jeździć.
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128