Witam szanownych Golfiarzy,
Przymierzam się do zakupu Golfa 18' 1.4 TSI 150KM z DSG w wersji Highline. Chcę go wziąć w EasyDrive na 3 lata i potem go oddać bądź wziąć nowy samochód. Opłaca się do tego brać pełen pakiet serwisowy? A może same przeglądy? Przez 3 lata chyba nic wielkiego nie powinno się stać, co nie? Samochód zrobi maksymalnie 30k/rocznie.
Pozdrawiam!
Nowy Golf 1.4 TSI
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Re: Nowy Golf 1.4 TSI
Mam 1.4 w leasingu i uważam, że zarówno rozszerzona gwarancja jak i pakiet serwisowy są atrakcyjne. Nie są drogie a gwarantują pewne koszty eksploatacji. Wiele zależy od sytuacji finansowej, awaria w trzecim roku jest mało prawdopodobna, ale np. Wymiana DSG może wstrząsnąć budżetem. Pakiet serwisowy ma jednak pewna wadę - opiera się na systemie long life z wymiana oleju co 30.000. Jeśli chcesz zmian co 15.000 to już za nie zapłacisz.
Czyli jadąc za przegląd za coś płacisz? Czy, jak wszystko w normie, to masz wszystko w cenie? Co do oleju co 30.000 to nie wiem jak jest w TSI, ale miałem w domu dwa XC60 (Volvo też robi co 30.000) i jeden zrobił 280.000, drugi ma 140.000 i nic się nie dzieje. No ale to są diesle 2.4.Białek pisze: ↑ndz maja 06, 2018 08:51Mam 1.4 w leasingu i uważam, że zarówno rozszerzona gwarancja jak i pakiet serwisowy są atrakcyjne. Nie są drogie a gwarantują pewne koszty eksploatacji. Wiele zależy od sytuacji finansowej, awaria w trzecim roku jest mało prawdopodobna, ale np. Wymiana DSG może wstrząsnąć budżetem. Pakiet serwisowy ma jednak pewna wadę - opiera się na systemie long life z wymiana oleju co 30.000. Jeśli chcesz zmian co 15.000 to już za nie zapłacisz.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
To nieważne że 2.4, nawet jeśli wydaje ci się że się nic nie dzieje to panewki, wał korbowy, walki itp... dostają po doopie, cudów nie ma, po prostu nie widzisz tego i wydaje ci się że jest super
Jak pojechałem na pierwszy przegląd to nie zapłaciłem ani grosza. Olej, filtry są w pakiecie. Awarie w gwarancji, muszę sprawdzić, ale obawiam się, że za klocki albo żarówki trzeba zapłacić.
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
Jak dobrze z nimi pogadasz, to coś tam dostaniesz gratis. Ja np. dostałem do leasingu pakiet przeglądów więc nie musiałem już za niego płacić. Wymieniam tylko olej poza planem LL. Sam kupuję z normą VW. Potem ASO wymienia ze swoim filtrem, korkiem itp., a ja płacę jakieś 270 zł. Przegląd w/g instrukcji będzie bezpłatny.