***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
-
- Nowicjusz
***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
Jesli ty kolego chcesz kupic MK IV w Tdi w dobrym stanie a nie zestaw do samodzielnej budowy za 9k to zycze powodzenia...... . O 4 motion nawet nie wspominam....jesli juz to szukalbym 110km z podstawowa elektr. i MFA lub 1/2 fis bo to sie przydaje chocby ze wzgledu na temp. zew.
VW Golf MK4 130 PS, Skoda Octavia II FL 1.6 MPI
-
- Nowicjusz
Re: ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
Nie chce dużo wydawać a poza tym więcej mogę nie mieć bo to ma być auto tylko i wylącznie za moje pieniądze dlatego też tak pisze..
Szukam ostatnio sporo i nie raz widze trafia się jakiś 4motion za jakieś 9-10tys.
A warto kupować auto sprowadzone jak myslicie.?
Szukam ostatnio sporo i nie raz widze trafia się jakiś 4motion za jakieś 9-10tys.
Masz 100% racji, trafiają się . Tylko zobaczysz jak pojedziesz po jedno czy drugie jakie to padła. Z resztą może się mylę i trafi Ci się coś dobrego bo nie można mówić że absolutnie wszystko jest do d...y ale jestem akurat w tej chwili w temacie bo szukałem identycznego silnika jak ty na całym Śląsku przez miesiąc i wierz mi znalazłem 2 godne uwagi. To że na aukcji są " perełki" nie znaczy że w rzeczywistości tak jest..VwGolf42014 pisze:Nie chce dużo wydawać a poza tym więcej mogę nie mieć bo to ma być auto tylko i wylącznie za moje pieniądze dlatego też tak pisze..
Opłaca się kupować sprowadzone bo z reguły są mniej wytłuczone po dziurach, raczej mniej wyżyłowane i dosyć zadbane aczkolwiek musisz dobrze to przekalkulować bo cena autka + opłaty itp.
Pół roku temu szukałem Golfa IV 3-drzwiowego do 15 000zł i też nie było łatwo, a Ty chcesz do 10 000zł na dodatek z 4motion. Najeździsz się tylko i stracisz czas, pieniądze oraz nerwy.VwGolf42014 pisze:Nie chce dużo wydawać a poza tym więcej mogę nie mieć bo to ma być auto tylko i wylącznie za moje pieniądze dlatego też tak pisze..
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
przykra prawda.Craash pisze:Najeździsz się tylko i stracisz czas, pieniądze oraz nerwy.
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Wszystko zależy od rocznika. Owszem 4motion w tej cenie będzie trupem, chyba że będziesz miał szczęście i znajdziesz coś z początków produkcji. Jeśli jednak nie będziesz nastawiał się na 4motion i nie zrazi Cię rocznik 97-98, to spokojnie w cenie do 10 tys. coś sensownego musisz znaleźć. Ostatnio ojciec kolegi sprzedawał mk4 1.8 (zwykły wolnossący), wersja bieda + klima manualna, w nadwoziu 3d z 97r. z oryginalnym przebiegiem 190 tys - auto było kupione w salonie i użytkowane od nowości przez ojca kumpla. Cena - 7500 - za tyle się sprzedał. Czasami da się znaleźć coś sensownego, choć trzeba przyznać, że w ogłoszeniach 90%, albo i więcej, to auta nie warte zaintersowania.Craash pisze:Pół roku temu szukałem Golfa IV 3-drzwiowego do 15 000zł i też nie było łatwo, a Ty chcesz do 10 000zł na dodatek z 4motion. Najeździsz się tylko i stracisz czas, pieniądze oraz nerwy.
Mk3 z napędem AWD są w takich pieniądzach.
Mk4... obawiam się że tylko te pospawane z dwóch
Mk4... obawiam się że tylko te pospawane z dwóch
-
- Nowicjusz
Owszem łatwo nie bd znaaleźć...
nie mówię że ja mam taki kupić czyli z tymi wszystkimi bajerami pytałem czy warto to brać jak trafi się w takiej cenie ale już wiem że nie ma się co oglądac na to.
ale racja to sprawdzone trafiaja się. Co do tych sprowdzonych to znów jestem zrażony bo tam to spore przekręty na licznikach idą. :/
nie mówię że ja mam taki kupić czyli z tymi wszystkimi bajerami pytałem czy warto to brać jak trafi się w takiej cenie ale już wiem że nie ma się co oglądac na to.
ale racja to sprawdzone trafiaja się. Co do tych sprowdzonych to znów jestem zrażony bo tam to spore przekręty na licznikach idą. :/
Prawie wszystkie są sprowadzone. Jak nie teraz to parę lat temu. Krajówek jest mało, a jak są to golasy.VwGolf42014 pisze:Co do tych sprowdzonych to znów jestem zrażony bo tam to spore przekręty na licznikach idą. :/
Dokładnie....Nie ma co liczyć na to że licznik nie był cofnięty....Krajowym też cofają przecieżMattpl pisze:Prawie wszystkie są sprowadzone. Jak nie teraz to parę lat temu. Krajówek jest mało, a jak są to golasy.
Niestety za dobre egzemplarze trzeba zapłacić Albo kupić z wadami o których się wie i ma się pojęcie jak je naprawić itp.Craash pisze:Pół roku temu szukałem Golfa IV 3-drzwiowego do 15 000zł i też nie było łatwo, a Ty chcesz do 10 000zł na dodatek z 4motion. Najeździsz się tylko i stracisz czas, pieniądze oraz nerwy.
-
- Nowicjusz
to znaczy na przebieg nie ma po przykuwać wielkiej uwagi najważniejszy stan żeby z 10 lat przy jakiejś pomocy mechanika pojeździł..
Bo bez tego na pewno sie nie obędzie.
Bo bez tego na pewno sie nie obędzie.
AWD będzie zawsze najdroższym bo zazwyczaj temu napędowi towarzyszą najbogatsze wersje wyposażenia.
- szakulvip
- Gadatliwa bestia
- Auto: Audi a4 b8
- Kontakt:
tak na małym marginesie w tym tygodniu wystawiam swojego na sprzedaż polecam jak coś to info na priv