OFF TOP na maksa tzn. podyskutujmy o "IGIEŁKACH"
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Problem tkwi w tym, ze turki/i inne podobne im nacje opanowali niemiecka szara strefe handlu autami czyli brudne komisy w niemieckich aglomeracjach, gdzie klienta obsluguje sie z baganika samochodu lub w przyczepie kempingowej. Auta sprzedawane tam sa tylko na umowe z poprzednim wlascicielem, i tylko dla klientow spoza Niemiec. Nie wiedziec czemu to wlasnie do nich Polacy udaja sie zazwyczaj na swoje zagraniczne zakupy, kuszeni niemieckiobrzmiacą nazwa firmy, no i niska cena na mobile.de Faktycznie czesto mozna wbic sie na niemala mine robiac biznesy z podobnymi im jegomosciami. Wsrod spolecznosci niemieckiej funkcjonuje jednak cala masa ludzi pochodzenia tureckiego, wielokrotnie urodzonych juz w Niemczech, ktorzy oprocz dziwniebrzmiacego nazwiska i sniadej karnacji niczym nie roznia sie od Niemcow pod wzgledem szeroko rozumianej uczciwosci, czy tez dbalosci o srodki codziennej uzytecznosci (auta, mieszkania etc.).
Bazujac na swoich doswiadczeniach, mam do nich wieksze zaufanie niz do naszych rodakow
Bazujac na swoich doswiadczeniach, mam do nich wieksze zaufanie niz do naszych rodakow
Sam ma w rodzinie Turka sprzedającego w DE auta. Nie o ksenofobię chodzi. Z resztą jedź sobie na weekend do Berlina np to zobaczysz czym tak denerwują Niemców.
Miałem okazję trochę z Niemcami porozmawiać na ten temat.
Wystarczy spojrzeć na oferty Ahmedów na mobile.de.
Miałem okazję trochę z Niemcami porozmawiać na ten temat.
Wystarczy spojrzeć na oferty Ahmedów na mobile.de.
Wracajac do uczciwosci sprzedawcow ofert zmieszczonych na zagrnicznych stronach ostatnio w niedziele wybralem sie po 307 SW... Na dziendobry pan pochodzenia Romskiego (taki tam eufemizm ) stwierdzil ze mam super szczescie, bo on traci na tej tranzakcji 200eur, gdyz ma juz wyzsze oferty. W aucie byl padniety aku a pan staral sie mnie przekonac do szybkiego zakupu, bo w koncu niedziela i szkoda czasu, a on gwarantuje mi ze silnik jest ok. Nie zgodzilem sie na to oczywiscie, i po wielkich trudach przekonywania i z łaską sprzedawca poszedl szukac po sasiadach kabli rozruchowych. Wtracajac pod nosem nasze polskie "nóż ku*&wa mać" (nie wiedzial, ze rozumiem nasza polska mowe ) Po pol godziny wrocil z wiescia ze nikt kabli nie ma i albo biore, albo trace super okazje. Po kolejnych 30minutach kable sie odnalazly, ale auto ani myslalo odpalic Smieszny pan z synem zaczeli probowac odpalic na pych, ale ja odrobine znudzony i kuszony goracym rosolem, ktory juz na mnie czekal w domu zrezygnowalem z tego cyrkowego przedstawienia. Oczywiscie wieczorem oglosznie zniknelo, bo auto pewnie sie sprzedalo
Wszystko da się sprzedać
GTI Edition 16v: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2#p6794683
-
- VW Baron
- Kontakt:
Naprawi ktoś bsi bo to zazwyczaj przez to nie odpala, tudzież pomodzi coś na drucie przy pompie i sprzeda za 100% więcej
http://allegro.pl/volkswagen-passat-b5- ... 78491.html" onclick="window.open(this.href);return false; - ile wg Was jest na liczniku w tym Passacie? Bo wg mnie to jest bardzo gruba, 7-cyfrowa liczba, zaczynająca się od 2 Sprzedający twierdzi, że silnik ma przejechane 151000, więc pewnie był już wymieniany (pewnie nie pierwszy raz o ile dobrze widzę przebieg )
Jeszcze nie widziałem tak wyrąbanej plastikowej kierownicy. Ktoś wie do czego służyło to auto? Taxi chyba nie, karetka też nie (kratka z tyłu, więc gdzie nosze itp.), może jakiś patrol autostrady?
Jeszcze nie widziałem tak wyrąbanej plastikowej kierownicy. Ktoś wie do czego służyło to auto? Taxi chyba nie, karetka też nie (kratka z tyłu, więc gdzie nosze itp.), może jakiś patrol autostrady?
MK3 GT TDI >>> A2 1.4 16V >>> A3 8L S-Line TDI
Re: OFF TOP na maksa tzn. podyskutujmy o "IGIEŁKACH"
To Notarztwagen, czyli auto ktorym jezdza lekarze np. do wypadkow.
http://moto.allegro.pl/.." onclick="window.open(this.href);return false;.
Deska wygląda na po regeneracji, kierownica gumowa w highline.
Jedna osoba z forum polo chciała go kupić. Ponoć zauważył rdzę nad szybą.
EDIT: niestety trochę reinterpretowałem to dlatego usunąłem link.
Deska wygląda na po regeneracji, kierownica gumowa w highline.
Jedna osoba z forum polo chciała go kupić. Ponoć zauważył rdzę nad szybą.
EDIT: niestety trochę reinterpretowałem to dlatego usunąłem link.
Nie... Myslisz ze ktos zmienial ? Byc moz... nie jestem expertem od polo, ale auto raczej dobrze uszanowane bylo. Rozejrze sie zaraz na mobile.de jak to wyglada.
Szpecem też nie jestem. Ale nawet Up ma w highline pakiet skórzany.