***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
Piasek, ale jak się turbo zatnie czy coś ale jedziesz dalej i wiadomo ,że to turbo ,łatwo zdiagnozować ,egr można wy^ebać zaślepić itp ,a PB jak sie coś zrypie staje ci to na trasie i płacz ,do mechanika ,mechanik rozkłada ręce bo nie wie co mu jest na dzieńdobry wymiana świec,przewodów ,może sonda padła ,może coś z elektryką i inne cuda . nie wiem może ja jestem przewrażliwiony ale poprostu PB nie lubie ,to samo z ruszaniem diesla puszczasz bez gazu i jezdzie a PB mialem nowa toyote avensis 1.8 benz 150km i nie raz mi zgasła bo nawyki z diesla miałem ,wkurzało mnie to i sprzedałem nie mogłem się przyzwyczaić
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
- ja4rqu
- Gadatliwa bestia
Sam się rozgladam za Alfą 159, z tego co studiuje to auto jest ciężkie, stąd z podstawowym dieslem nie nastawiałbym się na dobre osiągi. Katalogowo ma to coś 11 do setki. Po 2006 roku był lifting przeprowadzony i po nim auto jest nieco lżejsze, stąd lepiej szukać 2007-2008. Najlepszy by był 2.0 jtdm ale to już roczniki około 2009-2010. Prowadzenie super, wygląd super, wyposażenie też zwykle kompletne. W 120 robi się samym programem ponad 150 KM. Ja raczej będę szukał zadbanej 150KM, nie spieszy mi się a mam znajomych co mają te silniki w Cromie i Vectrze, tłuką kilometry i nic się nie dzieje, kompletnie nic z silnikami. W 150 konnej dodatkowo są klapki w kolektorze lecz to nie problem, trzeba sprawdzić czy dobrze się trzymają i nie są zapieczone i jeździć. Z częstszych usterek to jeszcze koło pasowe.
Re: ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
Kiedys jechalem Alfa 159 i z zewnatrz wydaje sie wieksza.
Koledzy Opel Vectra C silnik 1.9 CDTI 120KM czy 1.9 CDTI 150KM?
Koledzy Opel Vectra C silnik 1.9 CDTI 120KM czy 1.9 CDTI 150KM?
- kw
- Forum Master
- Auto: BMW 330i
- Silnik: B48
Jeden i drugi. Silnik opracowany przez opla i fiata. Znajdziesz w wielu autachlg1984 pisze:Koledzy Opel Vectra C silnik 1.9 CDTI 120KM czy 1.9 CDTI 150KM?
Było: Polo 86c2f 1.0 LPG
Był: Golf 1.9 TDI ALH
Była: BMW E91 318d + chip
Jest: BMW F30 318d + chip, BMW G20 msport 258 ps
To takie same jednostki rozniace sie tylko moca?
150KM 16V, 120KM 8V. Czy sa jakies inne roznice nie wiem
ALH + 205 + CHIP 140KM/318Nm
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Różnice są znaczące, choć na pierwszy rzut oka to podobne silniki. Ale jak się zagłębisz w silnik, to zobaczysz kosztowne różnicelg1984 pisze:To takie same jednostki rozniace sie tylko moca?
Witam, chce kupić bore albo golfa kombi w tdi. znalazłem bore http://olx.pl/oferta/bora-4-motion-gwar ... 7455ce2bbe" onclick="window.open(this.href);return false;
czy ktoś już oglądał to auto, czy warto??
Nie ten dział do oceny jest inny temat.lukasmd pisze:Witam, chce kupić bore albo golfa kombi w tdi. znalazłem bore http://olx.pl/oferta/bora-4-motion-gwar ... 7455ce2bbe" onclick="window.open(this.href);return false;
pisałem o tym kilka postów wyżej. Musisz doczytać lub doszukać na forach poświęconych konkretnym markom - tam najlepiej wiedzą czym one (poza mocą) się różnią a gwarantuję że jedyna wspólna rzecz w obu to tylko pojemność skokowa.lg1984 pisze:To takie same jednostki rozniace sie tylko moca?
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
Witam, bylbym zainteresowany kupnem Golfa z ktoryms z tych 2 silnikow, i teraz moje pytanie, czy jest sens doplacac kwote kilku tysiecy wiecej do wersji GTD (150KM)? ktos jezdzil? czy warta jest doplata za dodatkowe 10Nm i 20KM? a moze roznia sie jeszcze czyms czego nie wiem? prosze o pomoc
Niektore kobiety sa bezcenne, za wszystkie inne zaplacisz karta MasterCard xD
- kw
- Forum Master
- Auto: BMW 330i
- Silnik: B48
GTD to nie tylko silnika ale też pakiet zewnętrzny, sportowe fotele, felgi. Z zawieszeniem to różnie bo i w seryjnym można było kiedyś zamówić zawieszenie GTD/GTi plus opcja adaptacyjnego. Jeśli to rzeczywiście kilka tysięcy (a nie kilkanaście czy ponad 20) to można rozważyćBlade88 pisze:Witam, bylbym zainteresowany kupnem Golfa z ktoryms z tych 2 silnikow, i teraz moje pytanie, czy jest sens doplacac kwote kilku tysiecy wiecej do wersji GTD (150KM)? ktos jezdzil? czy warta jest doplata za dodatkowe 10Nm i 20KM? a moze roznia sie jeszcze czyms czego nie wiem? prosze o pomoc
Było: Polo 86c2f 1.0 LPG
GTD/GTI jeżeli to ori to na bank inne, twardsze zawieszenie zabierające wiele z komfortu.
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128