VW Golf V GTI 2.0T, 2006 rok 28 999zł Tczew
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Kilka dni nie ma człowiek dostępu do forum a tu tak się temat rozwinął XD. Co do awaryjności silników to moim zdaniem najważniejsze jest to jak był on eksploatowany i czy wszystkie wymiany i naprawy były robione na czas. Jak to się mówi "Jak dbasz tak masz" więc nie ma sensu wieszać psów na TFSI bo to przecież zależy jak się trafi. A co do auta jakie poszukuję to coś na bank świeższego niż moje MK4 które zmienia jutro właściciela. Myślałem o Leonie II ale w środku deska mi się tak nie podoba że zastanawiam się kto to projektował. Przeszła przez myśl Skoda Octavia RS ale rodzinne auto mi nie potrzebne a poza tym II gen. czy to po lifcie czy przed średnio mi się widzi wizualnie chociaż wygodna bo zwykłą Octavią II teścia jechało mi się dobrze. Myślałem też o Audi A3 8P ale są to jednak droższe zabawki a w grę wchodzi tylko i wyłącznie VAG a na Porsche też mnie nie stać
- nba
- Ma gadane
- Auto: Golf MK4 1.4 / A3 8L 1.8T
- Silnik: BCA
Czy ja wiem czy droższe. A3 z 2.0 TFSI 200KM jest można powiedzieć zwykłą wersją, a Golf GTI to już mamy do czynienia z czymś specjalnym - GTI.
Tomson electronics & mods
Zdalne modyfikacje oprogramowania ME7 - 1.8T, 1.0, 1.4, 1.8, 2.0, 2.7 BiT
Wyłączanie drugiej sondy, elektrycznego nastawnika, SAI, EGR itp.
Uruchamianie pops & bangs, hardcut
Chiptuning
Potrzebujesz modyfikacji softu ME7? Pisz, wystarczy do tego kabel KKL używany do diagnostyki VAG-COM/VCDS Lite.
Zdalne modyfikacje oprogramowania ME7 - 1.8T, 1.0, 1.4, 1.8, 2.0, 2.7 BiT
Wyłączanie drugiej sondy, elektrycznego nastawnika, SAI, EGR itp.
Uruchamianie pops & bangs, hardcut
Chiptuning
Potrzebujesz modyfikacji softu ME7? Pisz, wystarczy do tego kabel KKL używany do diagnostyki VAG-COM/VCDS Lite.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
od 04.2012 do 03.2016 jeździłem A3 8P BLS ambition, co do jakości wnetrza, wyciszenia kabiny to A3 góruje nad Mk5 /wczesniej 5 lat jeździłem Mk5/, natomiast w Mk5 jest więcej miejsca za kierownicą z punktu kierowcy, A3 jest tam ciaśniejsze, jesli ktoś nie jest miłośnikiem wersji GTI to polecałbym A3 nastomiast jesli ktoś się lubuje w GTI to wybór może być tylko jeden