Ja bym poszukał na miejscu, szczególnie na forum, jakiegoś zadbanego i po modach, bo budżet masz aż nadtoKamil22951 pisze:Witam, chce kupić Golfa 4 1.8T rok 2001-2003. Na auto mam 18 tys zł
***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
-
- Nowicjusz
Z tym budżetem to już się wkopalem w tego 1.6 dałem za niego 6k auto z 99r miało być dobre, koleżanka za tyle kupiła audi a3 żadnych awarii, a u mnie: termostat, licznik, rozrząd, pompa abs i do dzisiaj nie działa, i pare innych *#cenzura#* wyszło w sumie jakieś 3500 zł, nie wliczając opon. Dlatego wole dac trochę wiecej, może i przeplacic ale i mieć spokój na dłuższy czas.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
tyle kasy za stare mk4 ... w życiu bym nie dał, jest masa ciekawszych aut w tym budżecie
Np
https://www.otomoto.pl/osobowe/renault/ ... %5D=petrol" onclick="window.open(this.href);return false;
90% oferowanych to polski salon z udokumentowanym co do kilometra przebiegiem
A weź się przejedź takim 1.2TCe 100KM i zobacz co to wyprawia z taką puszką (przy spalaniu w okolicach 6,5L benzyny/100km)
Mk4 w takim budżecie owszem można ale pod warunkiem że masz na oku świetnie utrzymaną jakąś limitowaną wersję w niebudzącym żadnych zastrzeżeń stanie technicznym oraz udokumentowaną historią. Inaczej staniesz się legendą w światku handlarzy jak to trupa pogonili i to za jakie pieniądze napaleńcowi. Za Mk4 dzisiaj (z ogłoszeniaków) to można max 10 tyś dać bo każdy bez wyjątku ma jakieś swoje mroczne tajemnice. Te auta w znakomitej większości dobijają już do 20tki...
https://www.otomoto.pl/osobowe/renault/ ... %5D=petrol" onclick="window.open(this.href);return false;
90% oferowanych to polski salon z udokumentowanym co do kilometra przebiegiem
A weź się przejedź takim 1.2TCe 100KM i zobacz co to wyprawia z taką puszką (przy spalaniu w okolicach 6,5L benzyny/100km)
Mk4 w takim budżecie owszem można ale pod warunkiem że masz na oku świetnie utrzymaną jakąś limitowaną wersję w niebudzącym żadnych zastrzeżeń stanie technicznym oraz udokumentowaną historią. Inaczej staniesz się legendą w światku handlarzy jak to trupa pogonili i to za jakie pieniądze napaleńcowi. Za Mk4 dzisiaj (z ogłoszeniaków) to można max 10 tyś dać bo każdy bez wyjątku ma jakieś swoje mroczne tajemnice. Te auta w znakomitej większości dobijają już do 20tki...
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
- kw
- Forum Master
- Auto: BMW 330i
- Silnik: B48
Na grupie BMW coraz częściej pojawiają się ogłoszenia sebusiów pt. "kupię e90 do 20 tys" i weź im teraz powiedz że to kasa na prawie 20 letniego gofera
Ja bym jednak szukał czegoś znacząco nowszego modelowo
Ja bym jednak szukał czegoś znacząco nowszego modelowo
Było: Polo 86c2f 1.0 LPG
Był: Golf 1.9 TDI ALH
Była: BMW E91 318d + chip
Jest: BMW F30 318d + chip, BMW G20 msport 258 ps
Był: Golf 1.9 TDI ALH
Była: BMW E91 318d + chip
Jest: BMW F30 318d + chip, BMW G20 msport 258 ps
Kupisz ale trzeba uważać tak czy inaczej, bo wielu jest Januszy którzy wciskają rarytasy za cenę +100% do rynkowej, bo kultowy silnik, bo niezawodne auto, bo jedyny-taki, bo ostatni VW...
Jeśli auto z DE to tylko z rąk prywatnych, co przy tej cenie raczej nie będzie problemem.
Jeśli auto z DE to tylko z rąk prywatnych, co przy tej cenie raczej nie będzie problemem.
________________________________________________________________________________
Było: VW Passat B4 Variant GL 1.9 TDI 1Z '96
Jest: VW Passat B6 Sedan Comfortline 1.4 TSI CAXA '09
Było: VW Passat B4 Variant GL 1.9 TDI 1Z '96
Jest: VW Passat B6 Sedan Comfortline 1.4 TSI CAXA '09
- doggie
- V.I.P.
w tej kwocie do kupienia są A4 B6 od prywatnego sprzedawcy w bdb stanie z motorem 1.8T czy nawet 2.4
-
- Nowicjusz
Clio 3 mi sie nie podoba jeśli juz to meganka 3 w coupe super wygląd, ale nie w tym budżecie. Audi a4 b6 tez fajne kolega kupil taką rok temu w dieslu za 18k i jeździ. Tylko w audi boję się wielowachacza, że co chwilę trzeba będzie serwisować
Miałem b5 przez 7 lat raz wymieniłem kompletny wielowachacz czy to taka tragedia?
- doggie
- V.I.P.
Re: ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
jak kupujesz jakąś kupę typu qpak czy 4max to tak ale jak kupisz raz porządnie np lemforder to nie ma problemówKamil22951 pisze: Tylko w audi boję się wielowachacza, że co chwilę trzeba będzie serwisować
CCC
jak zobaczy różnicę w cenie między w/w to wiadomo z góry na co wybór padnie
Ja bym postawił tutaj podstawowe pytanie do czego to auto ma służyć i ile osób wozić będzie: bo jeżeli ma wozić tym siebie i powietrze to zakup B6/Pastucha itp w nadwoziach sedan/kombi bezsensem totalnym. Zwłaszcza że oba będą w dużo droższych grupach ubezpieczeniowych niż poczciwe Mk4. Żeby się nie zdziwił jak mu zasolą za takie A4 B6 z 2.4 pod maską z 1.5 tys zł OC na dzień dobry
W MK5 w takim budżecie łapiesz się na 1.6 8V czyli poczciwca ale to znowu będzie osiołek. Fajerwerki to jedynie pod dystrybutorem jak go zagazujesz (znaczy w kasie będziesz mógł nabyć a potem se gdzieś wieczorem wystrzelić)
jak zobaczy różnicę w cenie między w/w to wiadomo z góry na co wybór padnie
Ja bym postawił tutaj podstawowe pytanie do czego to auto ma służyć i ile osób wozić będzie: bo jeżeli ma wozić tym siebie i powietrze to zakup B6/Pastucha itp w nadwoziach sedan/kombi bezsensem totalnym. Zwłaszcza że oba będą w dużo droższych grupach ubezpieczeniowych niż poczciwe Mk4. Żeby się nie zdziwił jak mu zasolą za takie A4 B6 z 2.4 pod maską z 1.5 tys zł OC na dzień dobry
W MK5 w takim budżecie łapiesz się na 1.6 8V czyli poczciwca ale to znowu będzie osiołek. Fajerwerki to jedynie pod dystrybutorem jak go zagazujesz (znaczy w kasie będziesz mógł nabyć a potem se gdzieś wieczorem wystrzelić)
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
-
- Nowicjusz
Jeśli chodzi o cene zawieszenia to żadnym problemem jest kupić to droższe skoro te kilkadziesiąt tys wytrzyma. Chodzi mi o to, że każdy mówi,że ten zawias słaby i non stop się psuje.
Autem będę jeździł sam czasem jakiś pasażer, samochód do jazdy po mieście max 14 km dziennie plus raz w tygodniu trasa 200 km.
Oc nie jest problemem na auto mam 18k na opłaty i jakies naprawy odlożone 5-6 tys.
Autem będę jeździł sam czasem jakiś pasażer, samochód do jazdy po mieście max 14 km dziennie plus raz w tygodniu trasa 200 km.
Oc nie jest problemem na auto mam 18k na opłaty i jakies naprawy odlożone 5-6 tys.
- doggie
- V.I.P.
nie przesadzałbym z tym wożeniem powietrza zwłaszcza w A4 B6, poza tym zawsze może kupić 1.8T zamiast 2.4 aczkolwiek do ewentualnego gazowania zdecydowanie wolałbym 2.4
jesli mowa o OC to nie będzie praktycznie żadnej różnicy przy silniku 1.8T, natomiast 2.4 to oczywiste z racji pojemności. Piasek, ale obiektywnie trzeba przyznać, że skoro mowa o kwocie ok. 18 tys zł to A4 bezdyskusyjnie ma przewagę nad Mk4Zwłaszcza że oba będą w dużo droższych grupach ubezpieczeniowych niż poczciwe Mk4.
kończąc - moje zdanie jest takie - mając takie środki grzechem byłoby pakowanie się w Mk4Kamil22951 pisze:
- doggie
- V.I.P.
Fleepie pisze:Witam kupiłem VW Golf z wrzesień 2015 z silnikiem .........
Gratuluję ale to nie jest dział do zadawania takich pytań, proszę pytać w działach technicznych