VW Golf IV 2.8 V6 4motion 2001 rok, 11990 PLN

Chcesz kupić, bądź sprowadzić auto..nie wiesz, które wybrać? Napisz o tym tutaj...

Moderatorzy: palio, jhosef, VIP

ODPOWIEDZ
thomason
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: thomason » sob paź 24, 2015 12:03

Cześć,

Rozglądam się za autem do jazdy na co dzień. W oko wpadła mi taka oto golfizna:

http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-gol ... yc6gP.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Zna ktoś auto? Może właściciel jest na forum? Przyznam że do tej pory nie brałem Golfa pod uwagę, więc ciężko mi cokolwiek ocenić na podstawie samego ogłoszenia. Jedyne co mnie zastanawia, to czy za tą cenę jest szansa kupić dobry egzemplarz? Auto mocne, nieźle wyposażone, z instalacja LPG... Z góry dzięki za opinie.

Awatar użytkownika
Craash
Forum Master
Forum Master

Post autor: Craash » sob paź 24, 2015 17:22

Brakuje naklejek na pasie przednim ( jednak bardzo często odklejają się same ), połamana obudowa akumulatora, brak gumowych "odbojów" na przednich błotnikach, chińskie reflektory, jak na deklarowany przebieg wnętrze bardzo umęczone.
Ma podgrzewane fotele, a w pakiecie z nimi są spryskiwacze reflektorów. Tutaj ich nie ma, aczkolwiek zbiornik na płyn do spryskiwaczy też jest mały, więc być może można było zamówić samo podgrzewanie foteli - nie wiem.

Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P

Pastusiak
Forum Master
Forum Master
Auto: VW
Silnik: 1,8T

Post autor: Pastusiak » sob paź 24, 2015 20:47

Ja powiem tak, ja bym póki co na środek nie patrzał, ani akumulator itd..
Mój też za ciekawy nie był, akumulator praktycznie bez obudowy a ogólnie stan nie jest zły, trochę wkładu było ale jeździ fajnie.

Ja natomiast widze lekkie wgłębienie na drzwiach kierowcy i trochę jakby były opadnięte te drzwi.
Pytanie tylko jak to jeździ? Słyszałem opinie że zdrowe 1,8T + chip wciąga nosem większość seryjnych 2,8 VR6 bo one mocy nie trzymają i są mocno zużyte i jadą słabo.
Spotkałem się z opowieściami że auto pokazało na hamowni 192 KM, albo mnóstwo wycieków...

Problem tylko taki że solidne VR6 4x4 to koszt ok 15 tys a tutaj ktoś za niecałe 12 tys sprzedaje i jeszcze do negocjacji..
Do tego żadnych konkretów co było robione, jakieś dziwne bajki że za silnik 2,8 litra płaci się 450 zł OC...wg mnie ciężko będzie płacić tyle nawet za 1,6 a co tu mówić o 2,8..
Chyba że ktoś ma mega zniżki..ale wątpię.
Ja za 1,8T ze zniżkami w Axa Direct płacę ok 650 rocznie..
Ale to oddzielny temat, tylko widze że sprzedawca bajery wciska, że tani, oszczędny i naprawiany na mega z górnej półki częściach..
Reflektory masakra...brak słów..mnie się nie podobają
no i z tyłu brak znaczka VR6, wiec albo odpadł albo jakieś naprawy blacharskie..najlepiej umówić się i obejrzeć auto porządnie.

Ale moim zdaniem prostszym i bezpieczniejszym wyborem byłby 1,8T za tę samą gotówkę, później można dać mu chip i moc będzie zbliżona, jedynie gorsze brzmienie i bez napędu 4x4

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chcę kupić auto”