Passat b6 2010 tdi
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
-
- Ma gadane
Passat b6 2010 tdi
Witam,
Mam okazję kupić paska b6 z 2010 roku w pakiecie r line. Ostatni wypust. Auto jest od znajomego. Ma 135 tys. nalatane. Silnik 2,0 tdi 140. Stan perfekt. Dosłownie. Beż w środku jak nowy. Pełny serwis VW. Cena 35 tys.
I tu pytanie czy warto. Na strzał pewnie rozrząd, tarcze, klocki bo też jeszcze ori. Jak te auta się sprawują, jak blachy, zawieszenie. Jakich kosztów mogę się spodziewać. Kusi mnie bardzo, bo naprawdę mega mega zadbany. Ale boję sie bo ogólnie opinie maja te paski słabe.
Doradźcie coś.
Mam okazję kupić paska b6 z 2010 roku w pakiecie r line. Ostatni wypust. Auto jest od znajomego. Ma 135 tys. nalatane. Silnik 2,0 tdi 140. Stan perfekt. Dosłownie. Beż w środku jak nowy. Pełny serwis VW. Cena 35 tys.
I tu pytanie czy warto. Na strzał pewnie rozrząd, tarcze, klocki bo też jeszcze ori. Jak te auta się sprawują, jak blachy, zawieszenie. Jakich kosztów mogę się spodziewać. Kusi mnie bardzo, bo naprawdę mega mega zadbany. Ale boję sie bo ogólnie opinie maja te paski słabe.
Doradźcie coś.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Passat b6 2010 tdi
Czego chcieć więcej, mało takich egzemplarzy, auto w mojej ocenie bardzo fajne a że ma jakieś mankamenty, które ich nie maseaman1982 pisze: ↑czw cze 11, 2020 21:09roku w pakiecie r line. Ostatni wypust. Auto jest od znajomego. Ma 135 tys. nalatane. Silnik 2,0 tdi 140. Stan perfekt. Dosłownie. Beż w środku jak nowy.
Cóż dość kontrowersyjny wybór, zaraz 11 letni Passat jako model z 2005 roku za cenę 3 lata młodszego Mondeo mk4 i niewiele tańszy od Passata B7 a może i za tyle samo.
Fakt, że zaletą tego rocznika jest silnik 2,0 TDI na common railu, ale tak to stary Passat, za którego nikt Ci potem nie da żadnej konkretnej kasy bo to stara już dziś generacja.
Jeśli serio to auto jest pewne i wszystko serwisowane i porobione to ok, ale jak jakaś nieścisłość to ja bym odpuścił bo to żadna łaska.
Fakt, że zaletą tego rocznika jest silnik 2,0 TDI na common railu, ale tak to stary Passat, za którego nikt Ci potem nie da żadnej konkretnej kasy bo to stara już dziś generacja.
Jeśli serio to auto jest pewne i wszystko serwisowane i porobione to ok, ale jak jakaś nieścisłość to ja bym odpuścił bo to żadna łaska.
- doggie
- V.I.P.
@Pastusiak jak ty *#cenzura#* farmazony to aż żal czytać a potem piszesz "Jeśli serio to auto jest pewne i wszystko serwisowane i porobione to ok". Nie qrwa ono tak na niby jest ok.
Doggie widziałeś to auto? No właśnie, podejrzewam że tam wkład będzie jeszcze jakiś i to nie 100 zł, także za prawie 40k Passat B6
Po prostu same ogólniki nic nie wiadomo. Skąd autor wie że wszystko porobione bo mu tak powiedzieli? czy to auto z salonu? bo może przebieg x2? itd itd...
Po prostu same ogólniki nic nie wiadomo. Skąd autor wie że wszystko porobione bo mu tak powiedzieli? czy to auto z salonu? bo może przebieg x2? itd itd...
To fakt że passat b6 to można kupić już blisko 10-12 tys zl. To że taki model fajniejszy niespotykany nie znaczy żeby zaraz za b6 bulic dobre dwa razy tyle. Nie oszukujemy się ale passat b6 to już kibel w większości przypadków spotykanych na drogach. Domyślam się że ten tu co o nim rozmowa to już 2.0 TDI CR.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Ma gadane
To moze rozwine temat.
Auto znajomy ma od nowosci. Serwisuje tylko w ASO. Bardzo zadbane. Żadnej rysy na lakierze, czy nawet w srodku. Dba jak malo kto. Garazowane. Przebieg oryginalny, nie bity. Igla, z pewnej reki, a nie rzaden Pan Romek, czy handlarz.
Na strzal to napewno tarcze, klocki i rozrzad bo to wszystko jeszcze ori. Rozrzad z racji wieku, heble tez pewnie sie juz koncza bo 135 nalotu.
Bardziej mnie nurtuje to ze auto w sumie ma 10 lat, stara buda jakby nie patrzec, sporo kasy, aczkolwiek plus to tylko taki ze poprostu z pewnej reki i fajna wersja.
Ale tak czy inaczej prawdopodobnie odmowie. Mam de facto od niego kupionego kiedys golfa IV, i go jeszcze pare lat pomecze. Troche szkoda mi kasy, a golf poki co dobrze sie spisuje.
Auto znajomy ma od nowosci. Serwisuje tylko w ASO. Bardzo zadbane. Żadnej rysy na lakierze, czy nawet w srodku. Dba jak malo kto. Garazowane. Przebieg oryginalny, nie bity. Igla, z pewnej reki, a nie rzaden Pan Romek, czy handlarz.
Na strzal to napewno tarcze, klocki i rozrzad bo to wszystko jeszcze ori. Rozrzad z racji wieku, heble tez pewnie sie juz koncza bo 135 nalotu.
Bardziej mnie nurtuje to ze auto w sumie ma 10 lat, stara buda jakby nie patrzec, sporo kasy, aczkolwiek plus to tylko taki ze poprostu z pewnej reki i fajna wersja.
Ale tak czy inaczej prawdopodobnie odmowie. Mam de facto od niego kupionego kiedys golfa IV, i go jeszcze pare lat pomecze. Troche szkoda mi kasy, a golf poki co dobrze sie spisuje.
Silnik jaki? Bo to że 2.0 140 KM to niewiele.
seamen1982, a w jakim stanie opony i z którego roku? Pewnie też ori akumulator, sprzęgło zdrowe czy już siada? No cóż robi się kolejna pensja do wydania, rozrząd to 1000 zł itd. Dlatego pytanie czy warto, poza tym kumpel żeruje na Tobie, na otomoto w tej cenie można znaleźć Passata który ma 45 tys przebiegu! A poza tym takich powyżej 30 tys to jest 5 sztuk na 200 z lat 2009-2010 i jakoś nikt tego nie bierze.
- doggie
- V.I.P.
Tak? To znajdź mi 2010 polski salon, ful serwis z takim przebiegiem za 10-12 tys
Co z tego z model jest na rynku od 2005/06? Mój Tig też jest na rynku od 2007 i to znaczy ze swojego z 03.2016 mam sprzedać za 25 tys zł? Jak ktoś da 79 to może sprzedam.
A ty w jakim kraju mieszkasz? Nie wiesz że Polacy szukają okazji od Niemca który płakał jak sprzedawał z przebiegiem "160 kkm" za połowę ceny? Jak ja szukałem swojego Tiga to takie były tylko 4 w kraju za 85 tys zł i też wisiały po ponad pół roku. Wolałem kupić takiego niż gołego TII z 1.5 TSI
Jak ktoś kupuje tanio to mówicie że takich gówien się nie kupuje bo tanie i zajezdzone goowno, jak ktoś chce dużo kasy zapłacić to mówicie że nie warto, bo lepiej kupić tanio
Jak ja kupowałem swojego to handlarze mieli takie same egzemplarze za 65-70 tys zł, wolalem dać kilkanaście tysięcy więcej
to kup nowe z salonu, mi osobiście ta buda o niebo bardziej podoba się od nijakiego B7 a środek taki sam niemalżeseaman1982 pisze: ↑pt cze 12, 2020 15:08
Bardziej mnie nurtuje to ze auto w sumie ma 10 lat, stara buda jakby nie patrzec, sporo kasy,
Spoko Karol. Mi chodzi oto że w tej cenie to już blisko do B7. Różnica w sumie kilku lat. Czasem ludzie z 2009 robią rocznikowrgo 2019 bo auto wyszło z fabryki już w połowie roku 2009. Wiesz dla mnie to czy jest to 2007 rok czy 2009 to żadna różnica. Ważne by był blacharsko zdrowy. Silnik jest jeszcze do ogarnięcia jak coś. Takie rzeczy jak dwumas to tak jak opony czy hamulce. Fajnie jak są zdrowe ale to się poprostu wymienia. Dziewięć lat różnicy wiekowej to nie to samo co 3-4 lata.
-
- Ma gadane
Silnik na CR 140 KM. Opony letnie sa roczne na feldze interlagos 18. Zimowki 2 letnie na stalowych. Sprzeglo w pelni sprawne. Aku nowy. Tak jak napisalem. Tylko rozrzad i heble na strzal bo jeszcze ori. Klima 100% sprawna. Moze sie zdziwicie ale w swoim golfie ruszylem pierwszy raz jak mial 10 lat i... nic czynnika nie ubylo. Teraz ma 17 i moze podjade zobaczyc .
Podjalem juz decyzje ze odpuszcze to auto, bo inne wydatki i czasy nie pewne, ale nie mniej nie jest to zaden gniot, ulep, z pelna historia serwisowa w ASO. Moze jedynie troszke drogo jak na lata i model, ale za to co prezentuje to tez musi troche wiecej kosztowac. Czy tyle to nie wiem.
Podjalem juz decyzje ze odpuszcze to auto, bo inne wydatki i czasy nie pewne, ale nie mniej nie jest to zaden gniot, ulep, z pelna historia serwisowa w ASO. Moze jedynie troszke drogo jak na lata i model, ale za to co prezentuje to tez musi troche wiecej kosztowac. Czy tyle to nie wiem.
Kolega też szukał ostatnio paska B7 coprawda i mówił że trochę drogie a roczniki tak 2011 2012 i tez kupił co innego. Padło na peugeota 308 ale rocznik 2016 tylko silnik 1.6 HDi. Zapłacił coś koło 30 tys zł.
- doggie
- V.I.P.
Wolałbym kupić pewnego i fajnie wyposażonego B6 niż kombinowanego i gołego B7
A tak w ogóle to za tę kasę można kupić super francuza z HDI, kwestia tego kto co lubi i przełamania stereotypów
Edit:
A tak w ogóle to za tę kasę można kupić super francuza z HDI, kwestia tego kto co lubi i przełamania stereotypów
Edit:
No właśnie, nie zauważyłem twojego posta. Można niewiele dołożyć i celować w 3008 lub 5008, w zależności od gustów