Szkice czyli nasze prace na kartkach papieru cz.2
Moderator: skymax
ok to wstawię wieczorkiem mój Motor na ścianie kumpel mi namalował ręcznie:)
i pokaże wam wszystkie jego pracę które robi aerografem i ręcznie:P
i pokaże wam wszystkie jego pracę które robi aerografem i ręcznie:P
I LOVE VW <3
No to czekamy
Mój były Variant viewtopic.php?f=88&t=454785" onclick="window.open(this.href);return false;
Następca Bora Variant
Kolekcja modeli burago 1:24 viewtopic.php?f=29&t=431028" onclick="window.open(this.href);return false;
Łowca i szabrownik rarytasów.
Następca Bora Variant
Kolekcja modeli burago 1:24 viewtopic.php?f=29&t=431028" onclick="window.open(this.href);return false;
no to zapodaję fam foto z prac kumpla:) oceniajcie:)
( moja WFM na ścianie
ps. on dopiero uczy się malować aerografem
( moja WFM na ścianie
ps. on dopiero uczy się malować aerografem
I LOVE VW <3
A mi się podoba strażak
PS. Kiedyś na ścianie namalowałem Vegete i co dziwne wyszedł fajnie. Niestety nie mam fotki.
PS. Kiedyś na ścianie namalowałem Vegete i co dziwne wyszedł fajnie. Niestety nie mam fotki.
wfm ma być jeszcze poprawiona aerografem ;)
ale się wam moge pochwalić taką WFM mam w garażu odrestaurowaną:P i wszystko, ostatnio w gazecie
ale się wam moge pochwalić taką WFM mam w garażu odrestaurowaną:P i wszystko, ostatnio w gazecie
I LOVE VW <3
- jayson
- DIESEL Inside
- Kontakt:
Ja swoje rysunkuję co prawda plastikowym rysikiem na tablecie, nie na papierze, ale mam nadzieję ze też się kwalifikuję
po wypełnieniu kolorkiem wygląda natomiast tak
po wypełnieniu kolorkiem wygląda natomiast tak
No też to fajnie wygląda .
Mój były Variant viewtopic.php?f=88&t=454785" onclick="window.open(this.href);return false;
Następca Bora Variant
Następca Bora Variant
Dobra robota eurojanek, efekt powala! Grafika rastrowa, czy używasz jakiś wektorowych narzędzi? kreski wydają się pewne i proste jak na robotę 'od ręki' może to sprawka 'pióra' w ps?
Ile czasu zajmuje Ci wykonanie linearta, a ile kolorowanie?
Ile czasu zajmuje Ci wykonanie linearta, a ile kolorowanie?
Czysty wektor, Kotu, rysowanie wektorem nie polega tak jak pędzel w photoshopie na przeciągnięciu z punktu a do b tylko na wskazaniu dwu punktów, a potem niejako napinaniu krzywej beziera pomiędzy nimi do uzyskania żądanego efektu. W ten sposób uzyskujemy bardzo precyzyjne i czyste linie ale zajmuje to wielokrotnie więcej czasu niż metoda pędzlem. Do rysunku używam fotki referencyjnej i z niej sampluję kolory także to jest akurat prosta sprawa.
Taki rysunek to zależnie od poziomu detali od 10 do 25 godzin roboty :]
Genialne zapodaj jakiegoś mk2 lub mk3
Następca Bora Variant
Następca Bora Variant
Re: Szkice czyli nasze prace na kartkach papieru cz.2
Siedzę w temacie grafiki nie od dziś i wiem na czym polega rysowanie krzywymi, jednak specjalizuje się w grafice rastrowej (głównie layouty www, czasami retusze) Po prostu zdziwiła mnie trochę ta gadka o tablecie bo równie wygodnie można to imo myszką robić. Zastanawialem się właśnie czy jest to czysty wektor, czy raster stylizowany na wektor. Jednak jak mówisz, że wektor to tym bardziej szacun! Od zawsze jarałem się taką techniką.eurojanek pisze:Czysty wektor, Kotu, rysowanie wektorem nie polega tak jak pędzel w photoshopie na przeciągnięciu z punktu a do b tylko na wskazaniu dwu punktów, a potem niejako napinaniu krzywej beziera pomiędzy nimi do uzyskania żądanego efektu. W ten sposób uzyskujemy bardzo precyzyjne i czyste linie ale zajmuje to wielokrotnie więcej czasu niż metoda pędzlem. Do rysunku używam fotki referencyjnej i z niej sampluję kolory także to jest akurat prosta sprawa.
Zajmujesz się też tworzeniem logotypów? Jeśli tak to poproszę o portfolio i jakieś widełki cenowe na PW.
Kotu, nie zgodzę się z Tobą w kwestii tabletu: mysz operuje na koordynatach relatywnych a tablet na absolutnych.
Pozwala to na zwiększenie szybkości i precyzji wskazania.
Do tego odpada uciążliwe i hałaśliwe klikanie (szczególnie jeśli trzeba kilka tysięcy klików sieknąć do jednej ilustracji)
Samo kliknięcie myszą przesuwa najczęściej kursor o pewną odległość - co w pracy precyzyjnej uniemożliwia uzyskanie idealnych kształtów.
W tablecie nie trzeba klikać, wystarczy dotknąć piórem powierzchni.
co do reszty masz PW
Pozdrówa
Pozwala to na zwiększenie szybkości i precyzji wskazania.
Do tego odpada uciążliwe i hałaśliwe klikanie (szczególnie jeśli trzeba kilka tysięcy klików sieknąć do jednej ilustracji)
Samo kliknięcie myszą przesuwa najczęściej kursor o pewną odległość - co w pracy precyzyjnej uniemożliwia uzyskanie idealnych kształtów.
W tablecie nie trzeba klikać, wystarczy dotknąć piórem powierzchni.
co do reszty masz PW
Pozdrówa