Cześć,
Z racji tego, ze mój AKL prawdopodobnie za chwile wyzionie ducha - bierze olej 1l/1000km, wpadł mi do głowy pomysł żeby go wymienić. Prosta sprawa jeśli byłby to akl/aeh lub inne z tych samych lat. Pytanie czy nowsze generacje silników 1.6 8v np BGU, BSE podejdzie p&p? Mam na myśli słupek + głowica, pozostałe graty przełożę ze starego. Czy otwory montażowe będą pasować? Niestety nie udało mi się uzyskać nigdzie informacji ;c
1.6 mpi wymiana na nowszy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, grg474, marcin7x5, VIP
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
Re: 1.6 mpi wymiana na nowszy
A czemu zwyczajnie nie wyremontujesz swojego, żeby być pewnym tego co masz? Zmiana silnika na taki niewiadomego pochodzenia pewnie wyniesie podobne pieniądze, co kapitalny remont.
Re: 1.6 mpi wymiana na nowszy
Wielka filozofia zdemontować głowice i zobaczyć stan prowadnic zaworowych. A wtedy to już tylko wyciągnięcie tłoków to też zero filozofii, wymiana pierścieni bo na 90 % będą wyjechane. Wymienić też gumki na zawodach i jeśli sam to będzie robił to z olejem nie będzie więcej kosztować jak do 500 zł.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to