Usterka światła kierowane AFS - Golf 7
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, grg474, marcin7x5, VIP
Usterka światła kierowane AFS - Golf 7
Witam, kolejny już raz wyskoczył mi błąd "Usterka: Światła kierowane (AFS)" kolejny raz po myjni. Za pierwszym razem po 3 dniach problem sam się rozwiązał, po prostu błąd zniknął. Dzisiaj po myjni podczas włączenia zapłonu wyskoczył wyżej wymieniony błąd. Sprawdzałem już wszystkie kostki czy gdzieś nie dostała się woda, wszystko jest suche. Podejrzewam, że po 2 słonecznych dniach problem znów ustanie, ale boje się żeby nie zrobiło się gdzieś jakieś spięcie, gdzieś ta woda jednak musiała się dostać, dlatego proszę o poradę, co jeszcze sprawdzić, gdzie ta woda mogła się dostać, pacjent to Golf 7 z 2014 roku ze skrętnymi ksenonami.
Re: Usterka światła kierowane AFS - Golf 7
VCDS - 55 - błędy - wg mnie przyczyna będzie prozaiczna - woda się dostaje do przewodu zasilającego żarówkę
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Re: Usterka światła kierowane AFS - Golf 7
No właśnie przewody już sprawdziłem, dodatkowo zaizolowałem taśmą a błąd nadal wyskakuje. Pozostaje chyba wyciągnąć lampe i sprawdzić od spodu moduł AFS.
Ktoś miał podobny przypadek ? bo ręce mi już opadają..
Ktoś miał podobny przypadek ? bo ręce mi już opadają..