Gaśnięcie i nie równa praca silnika.Film
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
" onclick="window.open(this.href);return false;. Koledzy wrzuciłem film abyście zobaczyli jak mój golf zachowuje się gdy go odpalę po nocy,bez dodania gazu nie ma szans żeby nie zgasł.Są to nagrane trzy próby odpalenia bez dodawania gazu,zapala od razu tylko,że gaśnie.Dopiero jak trochę pochodzi silnik to samochód nie gaśnie.A także silnik pracuje nie równo i nim trzęsie.Jeden jedyny błąd jaki wyrzuca VAG to błąd zbyt bogatej mieszanki.Co może być tego przyczyną???
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Re: Gaśnięcie i nie równa praca silnika.Film
Koledzy,a czy takie objawy może powodować uszczelka pod głowicą???
Np utrata mocy motoru, pęcherzyki powietrza w płynie chłodniczymDomelek12 pisze:Koledzy,a czy takie objawy może powodować uszczelka pod głowicą???
Dzięki.A co może być przyczyną tego gaśnięcia i nierównej pracy??? Czy mogą to być te dwa czujniki temperatury???
Witam koledzy, mam identyczny problem jak Domelek12.
Od czasu, gdy przyszła zima zaczęły się moje problemy z autem, pisałem o tym w wątku: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=139&t=350111" onclick="window.open(this.href);return false; (odpalał mi za 2-gim razem) niestety nic nie pomogło.
Teraz przy minusowej temperaturze auto bardzo kiepsko odpala. Zdarza się, ze odpali za 2 lub 3 razem, ale przy większym mrozie odpala za 6 lub 8 razem. Objawy identyczne jak u kolegi Domelek12, choć u niego widać, że włącza się ssanie, u mnie jest gorzej, trzęsie autem no i po chwili gaśnie.
A gdy już zapali jest elegancko. Mogę jeździć cały dzień i będzie zapalał zawsze od strzała. Problemy pojawiają się po nocy. Dodam, że akumulator był stosunkowo niedawno ładowany.
Dodam, że jeżdżę golfem 1.4 16V z 98 roku i mam w nim zamontowaną instalację LPG. Mój mechanik cały czas podejrzewa, że to wtryski. Proszę o pomoc i jakieś porady.
Od czasu, gdy przyszła zima zaczęły się moje problemy z autem, pisałem o tym w wątku: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=139&t=350111" onclick="window.open(this.href);return false; (odpalał mi za 2-gim razem) niestety nic nie pomogło.
Teraz przy minusowej temperaturze auto bardzo kiepsko odpala. Zdarza się, ze odpali za 2 lub 3 razem, ale przy większym mrozie odpala za 6 lub 8 razem. Objawy identyczne jak u kolegi Domelek12, choć u niego widać, że włącza się ssanie, u mnie jest gorzej, trzęsie autem no i po chwili gaśnie.
A gdy już zapali jest elegancko. Mogę jeździć cały dzień i będzie zapalał zawsze od strzała. Problemy pojawiają się po nocy. Dodam, że akumulator był stosunkowo niedawno ładowany.
Dodam, że jeżdżę golfem 1.4 16V z 98 roku i mam w nim zamontowaną instalację LPG. Mój mechanik cały czas podejrzewa, że to wtryski. Proszę o pomoc i jakieś porady.
Kolego elmo00 u mnie palia za pierwszym i to od razu,tylko tak jak widać na filmie,że pochodzi trochę i gaśnie.Nie zgaśnie gdy mu podtrzymam trochę gazu,ale to i tak nic nie da bo gdy ruszę i puszczę gaz to zaraz gaśnie.Dzieje się tak tylko na zimnym silniku przeważnie po nocy. Tak jak i u Ciebie moimi tak samo trzęsie i czuć nierówną prace silnika.
U mnie tez wywala błąd zbyt bogatej mieszanki i nie wiem co może być przyczyną tego błędu.
A ze ssaniem to też nie do końca wiadomo,moim zdaniem to gdyby się włączało to byłoby wszystko ok,a nie jest.
Koledzy,czy te objawy mogą być spowodowane zepsutym przepływomierzem???? Powiedziano mi żebym wymienił przepływkę bo to przez nią tak się robi.
U mnie tez wywala błąd zbyt bogatej mieszanki i nie wiem co może być przyczyną tego błędu.
A ze ssaniem to też nie do końca wiadomo,moim zdaniem to gdyby się włączało to byłoby wszystko ok,a nie jest.
Koledzy,czy te objawy mogą być spowodowane zepsutym przepływomierzem???? Powiedziano mi żebym wymienił przepływkę bo to przez nią tak się robi.
-
- Nowicjusz
problem to jedna ze swiec. Sprawdz czy masz odpowiednią kolejnosc swiec na kopułce w aparacie zapłonowym. Ja tak miałem i miałem zle zapięta jedna ze swiec. Wystarczy zmienic i silnik pracuje normalnie.