nie wkręca na obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
nie wkręca na obroty
Witam, zmieniłem silnik. Zamontowałem swój gaźnik 2e3. Silnik włożony to 1.3 2G. Problem polega na tym, że jak jest zimny to trzymam pedał w podłodze i ledwo 1000 obr./min. Później na wolnych ponad 2000 obr/min. Jak włączę bieg to przez parę chwil nie chce jechać i wtedy czuje twardy pedał hamulca. Jak ma podwyższone obroty to jakoś jedzie ale i tak na pedał gazu reaguje lekkim dławieniem. Regulowałem śrubą od wolnych obrotów na lpg to obroty raz wysokie raz niskie niezależnie czy wkręcałem czy wykręcałem śrubkę. Od czego zacząć?
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie wkręca na obroty
Dd sprawdzenia czy w gaźniku działa ssanie (klapka rozruchowa patrz szukajka) oraz od opisania wyraźnie: czy poczatkowo piszesz o działaniu na beznynie czy na LPG.
Śruba od LPG nie reguluje obrotów tylko skład mieszanki, oczywiście powinna być w pewnym zakresie reakcja obrotów w zależności od składu mieszanki ale poza pewnymi granicami reakcji już nie będzie, a nawet może silnik zgasnąć kiedy mieszanka będzie mocno za uboga lub za bogata
Śruba od LPG nie reguluje obrotów tylko skład mieszanki, oczywiście powinna być w pewnym zakresie reakcja obrotów w zależności od składu mieszanki ale poza pewnymi granicami reakcji już nie będzie, a nawet może silnik zgasnąć kiedy mieszanka będzie mocno za uboga lub za bogata
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.