Dzis sprawdziłem wtryski i są ok. Leje się ciągle z wtrysku licząc od rozrządu i nawet gdy zaminiłem 4 z 3 to leje 3. Tak jakby zły sygnał szedł od cetrali sterującej czyli komputera.
Możliwe, że mapa się przestawiła? Trzeba kupowac nowego kompa czy starać się jakoś połaczyc z obecnym (mam problem by sie podpiąc do niego)
Emulatora wtrysku gazu sprawdziłem i jest ok.
AFT- walka trwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
AFT- walka trwa
Co do mapy to odepnij aku na 10min i sie skasuje.i po paru KM zrobi sie nowa
Co do problemu z polaczeniem z ecu, sproboj przelutowac przekaznk nr 30. Ale raczej wymiana Cie czeka bo ponoc padaly. Mam sprawy jezdzilem na nim pol roku i nie bylo problemow. Wymienilem bo byly sugestie ze w nim jest problem ale niestety nie
Co do problemu z polaczeniem z ecu, sproboj przelutowac przekaznk nr 30. Ale raczej wymiana Cie czeka bo ponoc padaly. Mam sprawy jezdzilem na nim pol roku i nie bylo problemow. Wymienilem bo byly sugestie ze w nim jest problem ale niestety nie
AFT- walka trwa
Odpinałem.
Postanowiłem odpiąć wtyczkę od wtrysku i jeździć na gazie. Wcześniej jeszcze elektryk ma sprawdzić czy nie ma przebicia.
Ogólnie jazda na 3 wtryskach na gazie może w ogóle cokolwiek uszkodzić?
Na benzynie to wiem, że korbowód może wyjśc bokiem ale jak jest z gazem?
Postanowiłem odpiąć wtyczkę od wtrysku i jeździć na gazie. Wcześniej jeszcze elektryk ma sprawdzić czy nie ma przebicia.
Ogólnie jazda na 3 wtryskach na gazie może w ogóle cokolwiek uszkodzić?
Na benzynie to wiem, że korbowód może wyjśc bokiem ale jak jest z gazem?
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
AFT- walka trwa
na LPG wtryski benzyny i tak są odcinane, więc nie ma różnicydanupl pisze:Na benzynie to wiem, że korbowód może wyjśc bokiem ale jak jest z gazem?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
AFT- walka trwa
Identyczne objawy miałem w swoim AFT.
Był jeszcze jeden objaw - na rozgrzanym silniku jak już obroty na luzie się unormowały to nie mogłem z miejsca ruszyć bez dotykania pedału gazu - od razu gasł - nie podbijało obrotów. Teraz (po naprawie) bez dotykania pedału gazu mogę na jedynce ruszyć z miejsca.
Naprawa polegała na wymianie całkowitej komputera, który mi padł prawdopodobnie po umyciu przez "fachowca" silnika myjką ciśnieniową, bo gdy wyciągnąłem ten komputer, to był pełny wody.
Pozdrawiam
Był jeszcze jeden objaw - na rozgrzanym silniku jak już obroty na luzie się unormowały to nie mogłem z miejsca ruszyć bez dotykania pedału gazu - od razu gasł - nie podbijało obrotów. Teraz (po naprawie) bez dotykania pedału gazu mogę na jedynce ruszyć z miejsca.
Naprawa polegała na wymianie całkowitej komputera, który mi padł prawdopodobnie po umyciu przez "fachowca" silnika myjką ciśnieniową, bo gdy wyciągnąłem ten komputer, to był pełny wody.
Pozdrawiam