1.6 Benzyna dziwny dźwięk silnika + filmik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Cześć. Od dłuższego czasu z mojego silnika wydobywa się dziwny dźwięk. Słychać go na filmiku. Przy ok 1100 obrotach takie jakby zgrzytanie. Nie wiem o co może chodzić. Im wyższe obroty tym wyższy jest dźwięk silnika. Normalnie jak odkurzacz. Sprawdziłem paski, wymieniłem rolke i pasek na rozrządzie i nadal to samo. Czego to jest przyczyna, może ktoś miał to samo? Proszę o pomoc.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Ostatnio zmieniony śr sie 26, 2015 08:35 przez meowsky, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- VWGolf.pl Killer
1.6 Benzyna dziwny dźwięk silnika
sprawdź czy pompa wody nie ma luzu...jak również altek pod względem łożysk...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
1.6 Benzyna dziwny dźwięk silnika
Sprawdzałem wszystko w taki sposób, że zdejmowałem paski z np. alternatora odpalałem samochód i było to samo.
- skierek.gt
- Mały gagatek
- Kontakt:
wydaje mi się że to dźwięk z rozrządu. U mnie było podobnie bo ktoś prawdopodobnie za mocno napiął pasek
MOJA GOLFINKA >>>>> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=568441
No właśnie trochę bawiłem się rolką z rozrządu i było trochę mniej, ale pasek nie mógł być tak lekko naciągnięty.
z jakiej firmy masz pasek rozrządu?słychać jak by za mocno naciągnięty.Czasem robi podobnie filtr oleju
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Jakby ktoś miał podobny problem to wystarczy poluzować pasek rozrządu . Dzięki za pomoc.