Wypadanie Zapłonów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wypadanie Zapłonów
Problem znów powrócił, dziś nie mogłem go znowu zapalić i doszlo do jakiegos wybuchu pod maska i poszedł dym. Co to może być ?
Wypadanie Zapłonów
Niedopalone paliwo odpaliło w kolektorze (dolot, lub wydech). Wymieniłeś świece na nowe?maniekzmx pisze:doszlo do jakiegos wybuchu pod maska i poszedł dym.
Objawy wskazują albo na słabą iskrę, albo problem z dawkowaniem paliwa.
specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych
Re: Wypadanie Zapłonów
Świece nowe. Było chwile dobrze a wczoraj to już myślałem że auto się zapaliło.hak64 pisze:Niedopalone paliwo odpaliło w kolektorze (dolot, lub wydech). Wymieniłeś świece na nowe?maniekzmx pisze:doszlo do jakiegos wybuchu pod maska i poszedł dym.
Objawy wskazują albo na słabą iskrę, albo problem z dawkowaniem paliwa.
Wypadanie Zapłonów
Odczytaj błędy bo sterowiki muszą sygnalizować problem z dawką paliwa. Może sonda lambda umarła.
specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych
Kolejnym problemem jest to że przestał się łączyć z komputerem, co robic ? :<
maniekzmx pisze:Kolejnym problemem jest to że przestał się łączyć z komputerem, co robic ? :<
~~Edit : To prawda ze podłącznie radia moze miec cos z tym wspolnego ?
Może to dziwne ale tym razem udało się polaczyc z komputerem, wystarczylo właczyc radio. Dziwne... NIe wiem co sie dzieje z tym autem ale kolejne kody usterek których nie było to " P0321 " . Boże co robić , skad to sie bierze ?