Witajcie po dłuższej przerwie,
zaczęło mi ostatnio coś stukać, mechanik ma terminy i nie wiem czy mogę tym autem jeździć... Poprzednie stukanie/cykanie zakończyło się wymianą silnika (pęknięty kołnierz tłoka i przez to luźny sworzeń tak stukały) teraz sytuacja jest trochę inna. Stuki są cały czas, bardziej takie metaliczne cykanie, tak jakby mała główka popychacza stukała o metalową powierzchnię. Stukanie słychać cały czas, jak silnik zimny, ciepły, podczas dodawnia gazu, na biegu jałowym itd. Co o tym sądzicie? Czeka mnie powtórka z rozrywki? Poniżej wrzuciłem filmik na Sendvid.
ps. jakiś miesiąc temu na trasie zapaliła mi się kontrolka oleju, po czym niezwłocznie dolałem dobry litr oleju tej samej klasy 10-w40 ale innej firmy, może to miało jakieś znaczenie...
http://sendvid.com/fophj3xe
1.4 16V - coś znowu stuka w silniku...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1.4 16V - coś znowu stuka w silniku...
Wydaje sie ze to popychacz stuka ale to by musial ktos na zywo ocenic. Sprawdz jeszcze cisnienie oleju bo ubytek okolo litra nie powinien powodowac komunikatu na desce...