gaśnie przy małym poziomie paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam jestem nowym użytkownikem forum, przychodzę do was z takim problemem. Otóż mam golfa IV 1.6 16V 105 km z 2002r. Autko przy małym poziomie paliwa gaśnie i za ok 10 sek można odpalić i jechać dalej a jeżeli jest więcej paliwa to nic się nie dzieje. Sa tylko problemy gdy paliwo zbliża się do poziomu rezerwy. W aucie były ostatnio wymiany takie jak:
*Nowa sonda lambda
*nowy czujnik temperatury wody
*nowy termostat
*nowa pompa paliwa
*wyczyszczona przepustnica oraz sprawdzony i wyczyszczony filtr paliwa.
Na dole przedstawiam zdjęcie na którym jest zaznaczone przy jakim poziomie paliwa auto gaśnie ( zdjęcie pobrane z internetu)
Na komputerze nie ma żadnych błędów, juz sam nie wiem co może być. Pomożecie? Pozdrawiam
*Nowa sonda lambda
*nowy czujnik temperatury wody
*nowy termostat
*nowa pompa paliwa
*wyczyszczona przepustnica oraz sprawdzony i wyczyszczony filtr paliwa.
Na dole przedstawiam zdjęcie na którym jest zaznaczone przy jakim poziomie paliwa auto gaśnie ( zdjęcie pobrane z internetu)
Na komputerze nie ma żadnych błędów, juz sam nie wiem co może być. Pomożecie? Pozdrawiam
- szefol84
- Ma gadane
- Auto: VW Golf IV 1.6 16 V kombi
- Silnik: ATN
Najlepiej to pod Vaga go i błędy jakie masz wtedy będzie można pogłówkować gdzie szukać usterki, dokładny numer błędu i komunikat.
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Czytasz ze zrozumieniem?szefol84 pisze:Najlepiej to pod Vaga go i błędy jakie masz wtedy będzie można pogłówkować gdzie szukać usterki, dokładny numer błędu i komunikat
adam200722 pisze:Na komputerze nie ma żadnych błędów,
- szefol84
- Ma gadane
Re: gaśnie przy małym poziomie paliwa
Zapewne chodziło mu o komputer i wyświetlacz FIS w samochodzie, no chyba ze się mylę.riccardoa pisze:Czytasz ze zrozumieniem?szefol84 pisze:Najlepiej to pod Vaga go i błędy jakie masz wtedy będzie można pogłówkować gdzie szukać usterki, dokładny numer błędu i komunikatadam200722 pisze:Na komputerze nie ma żadnych błędów,
Nie jest normalne że gaśnie koledze auto gdy ma jeszcze paliwo. Twój post mu nie pomaga.
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio zmieniony czw paź 19, 2017 17:59 przez szefol84, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
Re: gaśnie przy małym poziomie paliwa
Tak jak pisałem auto było podpięte pod komputer diagnostyczny i żadnych błędów nie pokazuje.
- szefol84
- Ma gadane
W takim razie pompa się zapycha jakimś syfem, filtr paliwa może być już do wymiany (pomimo czyszczenia), i czyszczenie zbiornika paliwa, no to chyba wszystko.
Na 90% takich przypadków była to pompa paliwa. Pytanie tylko na jaką ty pompę wymieniłeś u siebie. Kolega miał to samo tylko w Toledo . Też wymienił pompę tylko połaszczył się na taką za 50 zł. I problem nie minął. Męczył się tak z rok aż kiedyś ta nowa pompa mu się zatarła. Kupił porządną i gaśnięcie w okolicach rezerwy ustało. Jak masz czym to sprawdź ciśnienie jakie podaje ta twoja niwa pompa.