Nie gadaj, że nie przepłukasz bo znajomy użył tej płukanki do diesla i po prawie miesiącu od wymiany oleju olej był bursztynowy jak świeżo zalany

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
ale kolor chyba o czymś swiadczy ... Skoro jest syfiasty pare dni po zmianie to znaczy ze syf w silniku został i zmieszał sie z nowym olejem ..XV2 pisze:A co to za różnica aby świeża oliwa a jaki ma kolor to samochód nie rozróżni.
psilos1 pisze:Wszystkie diesle natychmiast po wymianie brudzą olej a wynika to ze specyfiki pracy tego silnika i żadne płukanki tego nie zmienią !
Sam to widziałeś czy powiedział ci znajomy znajomego ;nie upieraj się jeżeli nie masz pojęcia o czym piszesz.mietek007 pisze:psilos1 pisze:Wszystkie diesle natychmiast po wymianie brudzą olej a wynika to ze specyfiki pracy tego silnika i żadne płukanki tego nie zmienią !
no to chyba mało kolego widziałeśznajomy po zastosowaniu tej płukanki prawie przez miesiąc po wymianie oleju miał jeszcze czysty olej
Natychmiast na pewno nie. Co do specyfiki ich pracy masz rację.psilos1 pisze:Wszystkie diesle natychmiast po wymianie brudzą olej a wynika to ze specyfiki pracy tego silnika
Ja to potwierdzam - tyle, że u mnie nie było stosowanych płukanek, a porządny olej, a i silniki były/są idealne. Renault 19 1,9 dT po wymianie miał do miesiąca czysty olej. Obecnie w Peugocie Partnerze 2,0 HDi olej po 5 tyś km mam wciąż żółtawy, nie ma mowy o czarnym jak smoła. Wszystko zależy od stanu silnika, jego ustawienia (przy nadmiarze powietrza w dieslu paliwo lepiej się spala z mniejsza ilością sadzy w spalinach - kwestia sprawnych wtryskiwaczy i ustawienia).mietek007 pisze:znajomy po zastosowaniu tej płukanki prawie przez miesiąc po wymianie oleju miał jeszcze czysty olej
widzialem, jakbym nie widzial to bym nie pisał ..psilos1 pisze:Sam to widziałeś czy powiedział ci znajomy znajomego ;nie upieraj się jeżeli nie masz pojęcia o czym piszesz.
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 11 gości