problem z skrzynia biegów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
mam problem ze skrzynia biegów dokładnie strasznie rzezi przy wstecznym i kolega powiedział mi żebym wymienił na diesla skrzynie cy to zda egzamin w moim golfie III GTI 20 JAHRE 20 115km prosze o pomoc
A czy kolega wie, że skrzynia od diesla ma inne przełożenia bo jest zgrana z silnikiem osiągającym w porywach 4200-4400obr?? Pociągniesz ja parę razy pod 6200obr. i pewnie możesz szukać następnej.
a nie wiedziałem dzięki wiec muszę szukać nastepnej ... a od 1,8 by pasowała jestem nowicjuszem wiec wole poradzić się kolegów ze starszym stażem :)bo nie moge znaleźć do 2,0 litrowego ...
wejdzie z 1.8 tylko z tego co wiem trzeba coś przekładać, mechanik powinien Ci szybko odpowiedzieć. nie pasuje P&P ale kumplowi w GTI z ADY tez padł wsteczny - u niego podobno dało się to naprawić bo tryb od wstecznego się posypał czy coś ale znalazł dobrą skrzynie z 1.8. ogólnie nie powinno być problemu.
tylko że też jest sprawa przełożeń. u kumpla jest skrzynia z paska. jak jechałem jego golfem to miałem wrażenie że biegi są krótsze niż u mnie. kumpel tez to stwierdził
tylko że też jest sprawa przełożeń. u kumpla jest skrzynia z paska. jak jechałem jego golfem to miałem wrażenie że biegi są krótsze niż u mnie. kumpel tez to stwierdził
Re: problem z skrzynia biegów
Adaś sorry za odkop ale jak jeszcze nie rozwiązałeś tematu ze skrzynią to znajomy ma MkIII GTI na części i coś się może uda wyrwaćowen87:) pisze:mam problem ze skrzynia biegów dokładnie strasznie rzezi przy wstecznym i kolega powiedział mi żebym wymienił na diesla skrzynie cy to zda egzamin w moim golfie III GTI 20 JAHRE 20 115km prosze o pomoc
Mój Ex GTI Edition- RH ZW2, MTS-Technik, Hella Black Magic, H1 Smoked. http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=180827
Skrzynia od 1.8 niby pasuje, ale trzeba przekładać sprzęgło ( chyba tarcze ), bo skrzynie od 2.0 mają 21 zębów ( bodajże ), a od 1.8 mają 18 zębów ( mogłem się rąbnąć w ilości ząbków, ale jest różnica w liczbie ).
Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz