1.4 ABD odpala i gaśnie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- piotrek.radom
- Mały gagatek
1.4 ABD odpala i gaśnie
Witam . Po odpaleniu silnik pracuje ok 3-4 sekund i gaśnie. Dopiero po kilku próbach odpala i nie gaśnie. Przewody, świece, kopułka, palec, filtry nowe. Proszę o pomoc.
- piotrek.radom
- Mały gagatek
Re: 1.4 ABD odpala i gaśnie
Raczejn nie. Dzieje się tak co jakiś czas. Powiedzmy co 30 odpaleń auta.
- piotrek.radom
- Mały gagatek
Re: 1.4 ABD odpala i gaśnie
Fabrycznego nie ma, ale poprzedni właściciel założył immobiliser z dokładaną pastylką.
-
- Nowicjusz
1.4 ABD odpala i gaśnie
W moim wozie jak zapaliłem gasł ale np po wciśnięciu sprzęgła jak złapał temperatury, przyczyna recyrkulator spalin skorodowany, właściwie kopułka odpadła. W pewnym położeniu jak jest wysunięta może nie cofać spalin i może gasnąć od razu. łatwo sprawdzić czy jest uszkodzone jest to pod cewką po prawej stronie.
-
- Nowicjusz
1.4 ABD odpala i gaśnie
Witam wszystkich
Mam taki sam problem z moim autkiem od czasu do czasu robił mi tak ze odpalił na 2 3 sekundy i zgasną . Od pewnego czasu dzieje sie tak coraz częściej i tak wymieniłem świece kable kopułkę i palec wszystkie filtry . Mam w nim fabrycznie montowane immobilizer to tez dorobiłem nowy kluczyk bo stary był dos wytarty i żadnej poprawy robi mi tak jak i na nowym i starym kluczyku .
PROSZĘ O WASZA POMOC
Mam taki sam problem z moim autkiem od czasu do czasu robił mi tak ze odpalił na 2 3 sekundy i zgasną . Od pewnego czasu dzieje sie tak coraz częściej i tak wymieniłem świece kable kopułkę i palec wszystkie filtry . Mam w nim fabrycznie montowane immobilizer to tez dorobiłem nowy kluczyk bo stary był dos wytarty i żadnej poprawy robi mi tak jak i na nowym i starym kluczyku .
PROSZĘ O WASZA POMOC
- piotrek.radom
- Mały gagatek
1.4 ABD odpala i gaśnie
U mnie w sumie problem sam się rozwiązał. Przyczyna to kiepskiej jakości paliwo. Po zatankowaniu na shellu nie ma żadnych problemów.
-
- Nowicjusz