[Golf MK2/MK3] Montaż obrotomierza.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- ygd
- Prezes vwgolf.pl
- Auto: Audi S3
- Silnik: AFN
- Kontakt:
Krizz pisze:Mam pytanko mam licznik z mk2 na dwie wtyczki z zegarkiem zwykłym i chce przełożyć obrotomierz zamiast zegarka!!! czy to jest realne??? I czy są jakies problemy???
najlepiej kupić całe zegary z obrotomierzem, bo są inne folie etc...
wtedy po prostu podłączasz pod wtyczki i gotowe...
VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
- ygd
- Prezes vwgolf.pl
- Kontakt:
Musisz kupić całe zegary, tak jak to jest napisane na początku posta... najlepiej licznik wyskalowany do 220, obrotomierz do 7000...kolo711 pisze:Czesc jestem nowy na forum
Mam pytanie posiadam Golfa 3 1.8 GL i chce zalozyc obrotomierz zamiast tego zegarka ale niewiem jak sie za to zabrac czyli jaki kupic ,jak podlaczyc itd. Czytalem wasze posty wczesniej i wiem juz ze potrzeba mi obrotomierza na 7000 obr.Moze ktos ma ta wersje golfa i zalozony obrotomierz ?? Z gory dziekuje za odpowiedzi:)
Podłączysz bez problemu, po prostu przełożysz zegary, podepniesz jedną wtyczkę. Możesz też kupić zegary z GTI (wyskalowanie do 240, albo z VR6 do 260), ale komputer pokładowy nie będzie ci działał, reszta tak.
VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Witamygd pisze:No to bez problemu ci podpasują zegary od 1.6/1.8 z obrotomierzem i wyskalowaniem do 220, bo były takie same indeksy.
Mam takie pytanko. Mam w swoim golfiku 1.3 z 1991 predkosciomierz wyskalowany do 200km/h i indeks predkosci 935!!! Mam tez oryginalna niemiecka ksiazke autorstwa HR. Etzolda - "sam naprawiam" i tam jest napisane ze 1.3 benzyna maja indeks 935 a 1.6 i 1.8 maja 950! Natomiast na forum wyczytalem kilka wypowiedzi ze indeks predkosci powinien byc 950 - czyli taki jak jest w predkosciomierzu wyskalowanym do 220km/h! Jako ze nosze sie z zamiarem zakupu zegarów z obrotomierzem(teraz mam zegarek analogowy) i w wiekszosci widzialem predkosciomierz z indeksem 950 wiec moze ktos by mi wyjasnil o co chodzi??? Ma to w ogole jakies znaczenie??? Niepokojace jest tez to ze w tej chili jestem prawie pewniem ze predkosciomierz "oszukuj" tzn. jade kolo 40 a wskazuje 60 , jade 60 wskazuje 80....dopiero kolo 100 wskazania zaczynaja byc realne:)
- ygd
- Prezes vwgolf.pl
- Kontakt:
http://vwgolf.pl/porady/licznik.html - to zobacz po pierwsze, indeks 935 może być w twoim aucie, czemu nie, to zależy od ślimaka, który jest w skrzyni.
aha, jeśli ta porada ci nie pomoże, to znaczy, że masz jednak indeks 950 i wymieniony licznik
aha, jeśli ta porada ci nie pomoże, to znaczy, że masz jednak indeks 950 i wymieniony licznik
VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
własnie zamontowałem obrotomierz no i pojawił sie problem: wskazuje mi zaniska prtedkosc, wiem że jest to zwiazane z indeksem predkosci bo mialem 200 a mam 220. Co musze zrobic, właśnie przeczytałem porade z postu wyzej ale nadal nie kumam.
Trzeba ta wskazówke tam gdzie jest numer 2 a potem tam gdzie 1 ????
to wychodzi ze nic nie zrobilismy???
albo ja to zle interpretuje..??
I jeszcze jedno czy udało sie Wam przykrecic ta srubkę która jest pod wylacznikiem świateł??bo u mnie sie nie da, albo to podłącze albo srubke wkrece??
Trzeba ta wskazówke tam gdzie jest numer 2 a potem tam gdzie 1 ????
to wychodzi ze nic nie zrobilismy???
albo ja to zle interpretuje..??
I jeszcze jedno czy udało sie Wam przykrecic ta srubkę która jest pod wylacznikiem świateł??bo u mnie sie nie da, albo to podłącze albo srubke wkrece??
25.VI.2005==>golfik poszedł 160, no 159 km/h
kupię auto do 15 tysi, z polskiego salonu klima elektryka, Warszawa i okolice
kupię auto do 15 tysi, z polskiego salonu klima elektryka, Warszawa i okolice