Polerowanie aluminium
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Nowicjusz
Polerowanie aluminium
daj na czarno, najlepiej kontrastuje z polerka i do każdego koloru auta pasuje.
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
-
- Nowicjusz
Polerowanie aluminium
bawarka1988 Ja na twoim miejscu zrobiłbym płaskie dekielki je bym wypolerował, a tylko wnęki ramion pomalował na czarno, byłoby o wiele lepiej niż na tym zdjęciu.
-
- Nowicjusz
Polerowanie aluminium
wiem tylko ze plaskie delkle z tego co patrzylem nie sa tanie wiec na narazie beda czarne
Polerowanie aluminium
Wiem że to jest niekoniecznie temat o malowaniu felg, ale są tu prowadzone rozmowy o wykańczaniu i ja mam pytanie z tym związane.
Chcę pomalować felgę farbą w spray'u. Felge pomalowałem podkładem NOVOL przeszlifowałem i nałożyłem trzy warstwy emalii akrylowej EUROCOLOR w odstępach godzinnych. Jak długo będzie to schło do pełnej twardości i w jakich warunkach lepiej trzymać felge? W domu? Czy na strychu gdzie jest lepsza wentylacja? jak narazie po jakiś 8h farba nadal klei się do palców..
Chcę pomalować felgę farbą w spray'u. Felge pomalowałem podkładem NOVOL przeszlifowałem i nałożyłem trzy warstwy emalii akrylowej EUROCOLOR w odstępach godzinnych. Jak długo będzie to schło do pełnej twardości i w jakich warunkach lepiej trzymać felge? W domu? Czy na strychu gdzie jest lepsza wentylacja? jak narazie po jakiś 8h farba nadal klei się do palców..
Polerowanie aluminium
Takie coś nigdy nie będzie miało żadnej twardości bo sprayowe lakiery to jest szajse. Jeśli robić tak "na domowo" to tylko nabijając spray z utwardzaczem w mieszalni. Wszelkie inne zabiegi to strata kasy... pytania też są zbędne - popraw co zepsułeś
Polerowanie aluminium
barteKKK03, jak bys mogł podaj na pw jakiej pasty uzyc . chodzi o granulacje jaka najlepiej do rantów RH zw1.
http://img801.imageshack.us/img801/773/dsc05636.jpg
Polerowanie aluminium
Witam, w jaki sposób i czym doprowadzić te śrubki do stanu "igła" ? Są one aluminiowe część wygląda w miarę, cześć jest mleczna, ogólnie to każda wymaga zainteresowania. Na fotce są 2 jedna losowa i druga po takiej byle jakiej zabawie pastą TEMPO tak dla picu (bo wiemy że się do tego nie nadaje)
Autosol potem pasta PP-50 da rade?
Autosol potem pasta PP-50 da rade?
-
- VR6 Rulezzz
- Auto: Passat B4 VR6
- Silnik: AAA
- Kontakt:
Polerowanie aluminium
witam panowie tak wygladaja mniej wiecej moje ranty sa to fotki jednego ale reszta wyglada lepiej daje fotki najgorszego.
http://img593.imageshack.us/g/1001945y.jpg/
i mam takie pytania: od jakiego papieru zaczac szlifowanie? i kolejno jakie gradacje potem?
i mam takie pytania: od jakiego papieru zaczac szlifowanie? i kolejno jakie gradacje potem?
aktualnie: Passat B6 HL, Passat B4 VR6
było: Passat B4 VR6, Satinsilber GTI 20Jahre, Colour Concept Variant AFN, Audi A6, Audi A4, Bora Variant TDI HL, Jetta A2 TDI
było: Passat B4 VR6, Satinsilber GTI 20Jahre, Colour Concept Variant AFN, Audi A6, Audi A4, Bora Variant TDI HL, Jetta A2 TDI
- jarekkoval
- Forum Master
- Kontakt:
Polerowanie aluminium
DeepHeet, ja srubki robilem tak- na stole mialem przymocowany silnik z wolnymi obrotami do niego przykrecony krazek bawelniany caly wypackany autosolem. Srubki lapalem za gwint, lepek w krazek i ogien. Minuta na srubeczke i sie swiecila
Re: Polerowanie aluminium
Myślę że można zacząć od 320, powinno dać rade. Poźniej powiedzmy 400,600.800,1000,1200,1500 i pasta.kepasa pisze:witam panowie tak wygladaja mniej wiecej moje ranty sa to fotki jednego ale reszta wyglada lepiej daje fotki najgorszego.
- barteKKK03
- V.I.P.
Polerowanie aluminium
Daje radę.. ATS'y to łatwy temat.. jakim sposobem polerowałeś?pawel5101 pisze:mi to wyszło tak:) mysle ze jak na pierwszy raz nie jest tak zle