![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Poczytaj w dziale FAQ i mikrostykach i zimnych lutach w zamkachtomo83 pisze:Co zrobić, gdy po zamknięciu drzwi nie zapala się ta migająca kontrolka od alarmu w drzwiach?
Miałem podobnie, tylko że u mnie sprawa wyglądała tak, że ja nie mogłem w ogóle otworzyć tylnej klapy. W końcu stało się tak, że przy wyjeździe w zimie do Zakopanego chwytam za klamkę a klapa się nie otwiera. Przyczyną były podkładki w zamku, które po sobie się ślizgają. Napchało się tyle syfu, że już nie chciały się do końca ruszać a do otwarcia brakowało ze 2 mm. Wystarczyło rozebrać wszystko i dokładnie przeczyścić i przesmarować. Ja w swoim aucie zrobiłem tak, że zostawiłem w pozycji pionowej naprawiony zamek i wejście na klucz zalepiłem okrągłą nalepka w kolorze czarnym. Teraz z centralki zamyka się wszystko i otwiera. A do zamka nie leci syf. Pewnie poradziłeś sobie z problemem, ale może się przyda komuś.buli027 pisze:witam potrzebuje porady odnośnie zamka w tylnej klapie w golfie mkIV pierwsza rzecz to pytanko odnośnie pozycji kluczyka w pozycji otwartej (trochę głupie pytanie ale nie miałem do tej pory doczynienia z VW ) bo po włożeniu kluczyka (pozycja pionowa) kluczyk przekręca się w prawo o ok 160 stopni co mi się wydaję dziwne
druga sprawa to taka że po zamknięci centralnym zamkiem bagażnik się zamyka ale po ponownym otwarciu centralnym bagażnik już się nie otworzy mimo że siłownik centralki jest sprawny i działa a po kilku krotnym zamknięciu i otwarciu z centralki wkładka w zamku bagażnika sama przekręca się w pozycję zamknięcia (pionowo)
teraz pytanko czy jestem w stanie reanimować stary zamek czy raczej szykować się na jego wymianę
z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam
Przeczytaj stronę wcześniej mój opis zablokowania tej sprężyny. Jest wg. mnie dużo łatwiejszy.ElCapitan pisze:Witam
Jak skutecznie zablokować sprężynkę w podkładce nr 2? Wiem jak ją włożyć zgodnie z opisem z pierwszej strony jednak nie mogę jest tak zablokować by spokojnie złożyć resztę elementów. Czy ktoś się orientuje?
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
tyna44 pisze:witam . czy w zamku - wkładce tylnej klapy jest jakaś uszczelka . czy po prostu wkład który jest w klapie jest zrobiony na styk ?
drugie pytanie - do wkładki w tylnej klapie wchodzi tylko pół kluczyka czy moczenie pomoże ?
trzecie pytanie - wkładka po próbie wsadzenia kluczyka się chowa(ucieka do środka) co zrobić ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 16 gości