Zegary z MK IV do MK III - mini FAQ - uzupełnienie
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
usunąć immo z ECU silnika, zamontować adapter do licznika mk1/mk2 i po sprawie
- patryk_stg
- Nowicjusz
Czy przejściówką która jest opisana w tym temacie będzie pasować do Passata B4 ?
Znalazłem taką przejściówkę na ebay.de http://www.ebay.de/itm/Adapter-Kabelbau ... 53de707951" onclick="window.open(this.href);return false;
Dla czego jest aż tyle kostek ? 2 do licznika z Golfa 4 i aż 2 do wiązki w aucie ?
Znalazłem taką przejściówkę na ebay.de http://www.ebay.de/itm/Adapter-Kabelbau ... 53de707951" onclick="window.open(this.href);return false;
Dla czego jest aż tyle kostek ? 2 do licznika z Golfa 4 i aż 2 do wiązki w aucie ?
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
niebieski i zielona do licznika, dwie niebieskie do skrzynki a ta mała czarna to pewnie do kierunków jest... żeby na liczniku pokazywało który kierunek miga.
Witam takie pytanie mam.
Po SWAPie silnika PD do golfa 3 świeci mi się kontrolka oleju chociaż oleju jest stan
Jest jakaś możliwość zmostkowania by sie nie świecilo ? z tego co doczytalem na szybko to w 1Z są dwa czujniki oleju a w PD jeden i dlatego tak jest ;/ jest jakaś opcja na to ?
Po SWAPie silnika PD do golfa 3 świeci mi się kontrolka oleju chociaż oleju jest stan
Jest jakaś możliwość zmostkowania by sie nie świecilo ? z tego co doczytalem na szybko to w 1Z są dwa czujniki oleju a w PD jeden i dlatego tak jest ;/ jest jakaś opcja na to ?
-
- Nowicjusz
Witam mam tylko jedno pytanko mam golfa 3 1,9TD to ze licznik z golfa IV pasuje to wiem ale czy są jakieś dodatkowe przeróbki czy tylko te piny itp?
mateusz00k, Raczej nie pasuje bo z TDI do TD nie bedzie to gralo razem ;/ z mojego doświadczenia to wiem
- Krzychu_14
- PASSAT B5 FL
- Auto: Passat BB5 FL
- Silnik: AVB
Re: Zegary z MK IV do MK III - mini FAQ - uzupełnienie
będzie działać,tylko trzeba zrobić adapter obrotomierza.Mk2Wro pisze:mateusz00k, Raczej nie pasuje bo z TDI do TD nie bedzie to gralo razem ;/ z mojego doświadczenia to wiem
1.
lub ten
2.
TheBiSHoP pisze:Ja dodam swój konwerter obrotka TD -> TDI gdyż ten który zbudowałem z forum był strasznie niestabilny. Jest zestrojony w zasadzie do MK2 ale będzie dobrze pokazywał wszędzie gdzie przełożenie alternator -> wał jest 2:1. Dodam że należy zmienić kodowanie licznika na 6 cylindrów czyli xxx6x.
Działanie obrotka Live =]
http://pl.youtube.com/watch?v=2sNm-MWJfXY
Siema, wiem że to nie forum seata, ale mam nadzieję że ktoś mi pomoże. Mam pare nietypowych pytań. Od czego zegary założyć do toledo 1l? Aktualnie mam zegary z TDi i predkosciomierz na linkę, ale zrobiłem swapa na vr6 i już mam w wiązce poprowadzone kable do impulsatora więc z tym problemu już nie będzie. Chciał bym aby licznik współpracował z 6oma cylindrami, oraz działało MFA. Wskaźnik poziomy paliwa nie jest bardzo ważny. Zwróćcie uwagę na kształt licznika i na wymiary. Z tego co widzę to golf iv ma u góry szybkę schowaną głębiej a na dole bliżej kierowcy, u mnie jest na odwrót. Jeszcze kwestia szerokosci jest.
Przeglądając internet dostrzegłem że skoda octavia ma licznik o podobnym kształcie, no ale sam nie wiem.
Przeglądając internet dostrzegłem że skoda octavia ma licznik o podobnym kształcie, no ale sam nie wiem.
JEDYNE W POLSCE TOLEDO R36Turbo :) www.facebook.com/SeatToledoR36Turbo
-
- Nowicjusz
Re:
Możesz dodać do listy licznik 1J0 919 881 B 260Km/h MFA (to jest wersja benzynowa z mkIV 1.6)
U mnie działa wyśmienicie (golf III 1.8, 75KM, AAM). Prędkościomierz sprawdzałem na GPS'ie i pokazuje dosłownie taką samą prędkość jak na pomiarze z gps'u (ani nie zawyża ani nie zaniża prędkości). Obrotomierz nie zauważyłem żeby wprowadzał jakieś przekłamania.
Także jedyne czynności poza montażem w desce rozdzielczej to pogaszenie zbędnych alarmów przez VAG'a no i zabawa z pływakiem...
U mnie działa wyśmienicie (golf III 1.8, 75KM, AAM). Prędkościomierz sprawdzałem na GPS'ie i pokazuje dosłownie taką samą prędkość jak na pomiarze z gps'u (ani nie zawyża ani nie zaniża prędkości). Obrotomierz nie zauważyłem żeby wprowadzał jakieś przekłamania.
Także jedyne czynności poza montażem w desce rozdzielczej to pogaszenie zbędnych alarmów przez VAG'a no i zabawa z pływakiem...
Witam! Mam pytanie odnośnie wskazań paliwa na liczniku z golfa IV w golfie III. czy jesli kupie cała pompę z IV czy podejdzie do III? Bo jakoś średnio chce bawić się w przekładanie i z reszta nawet nie wiem jak tom zrobić.
Witam!
Odświeżę trochę temat. Wrzuciłem licznika z Golfa IV do Toledo 1L. Wszystko działa normalnie, jednak borykam się z 2 problemami.
1. Wskazania prędkościomierza. Do ok. 70km/h zawyża o 7kmh, a później już idzie w cały świat. W jaki sposób go dostroić VAGiem ?
2. Wskaźnik paliwa. Wygiąłem go w drugą stronę jednak ciągle nie zadowala mnie ten wskaźnik. Czy wystarczy mi sam pływak z Golfa IV - http://allegro.pl/czujnik-poziomu-paliw ... 95390.html" onclick="window.open(this.href);return false; ? Czy coś jednak samo to będzie za mało ?
Pozdrawiam !
Odświeżę trochę temat. Wrzuciłem licznika z Golfa IV do Toledo 1L. Wszystko działa normalnie, jednak borykam się z 2 problemami.
1. Wskazania prędkościomierza. Do ok. 70km/h zawyża o 7kmh, a później już idzie w cały świat. W jaki sposób go dostroić VAGiem ?
2. Wskaźnik paliwa. Wygiąłem go w drugą stronę jednak ciągle nie zadowala mnie ten wskaźnik. Czy wystarczy mi sam pływak z Golfa IV - http://allegro.pl/czujnik-poziomu-paliw ... 95390.html" onclick="window.open(this.href);return false; ? Czy coś jednak samo to będzie za mało ?
Pozdrawiam !
MloOoOdy,
Ad1. Wskazanie można przekodować, odpowiedzialna jest za to ostatnia cyfra z kodowania zestawu wskaźników, niestety jeśli Twój impulsator wysyła inną niż zakodowana w liczniku liczbę impulsów na 1 km to przekłamania będą zawsze
Ad2. Wystarczy Ci to co pokazałeś w aukcji, musisz to tylko w odpowiedni sposób przymocować do swojego koszyka z pompą paliwową w baku
Ad1. Wskazanie można przekodować, odpowiedzialna jest za to ostatnia cyfra z kodowania zestawu wskaźników, niestety jeśli Twój impulsator wysyła inną niż zakodowana w liczniku liczbę impulsów na 1 km to przekłamania będą zawsze
Ad2. Wystarczy Ci to co pokazałeś w aukcji, musisz to tylko w odpowiedni sposób przymocować do swojego koszyka z pompą paliwową w baku
VW w sercu
na co dzień MB W210 3.2 CDI
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
na co dzień MB W210 3.2 CDI
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
zrobiony swap do corrado na 1,8 t z octavi, silnik, wiazka zegary ori ze skody przelozone, chciabym manetke mfa z corrada podpiac pod wtyczne mfa ze skody, ale maja rozne ilosci kabli, da rade je jakos polaczyc, czy kombinowac z manetka ori ze skody