chyba juz czaje, tylko jeszcze pytanko... kabel np od drogowych ... idzie od lewej i prawej lampy, w ktorym miejscu sa one zmostkowane? zebym mogl poprowadzic od nich przewod do przekaznika ?
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Tak, choć to wersja minimum: jak już w tym temacie chyba pisałem, ale i Koledzy również - najlepiej dać je na każdy rodzaj światła i każdą z żarówek. Czyli jednak cztery. A nieporozumienie może wzięło się stąd że na moim schemacie dałem rysunek tylko dla mijania by nie komplikować rysunku a schemat dla drogowych jest taki sam - tylko białe przewody są zamiast żółtych.michael.golf pisze:przekażniki mają byc założone tylko na światła mijania
ad.1 - tak dobrze zrozumiałem a przekażniki (dwa) tylko na światła mijania chcę założyc dla tego ponieważ:Zico63b pisze:Ad. 1 - dobrze zrozumiał Kolega, z zastrzeżeniem powyżej.
nie o to mi chodziło tylko chciałem miec jak naj mnie dodatkowych kabli pod maską i dlatego pomyślałem że SAM bezpiecznik który mam na akumulatorze wystarczy tym bardziej że przekażniki będą od akumulatora w odległości około 20-30 cm bo za zbiorniczkiem spryskiwaczy.Zico63b pisze:Co tu znaczą te "groszowe" oszczędności czy wygodnictwo w wykonaniu instalacji
- wcale nie umyka - prześledź temat, to zobaczysz, że wiele razy ten aspekt był poruszany, a już szczególnie przy rozmowach o ilości bezpieczników bezpieczeństwo było naczelnym argumentem.Zico63b pisze:W całej tej toczącej się dyskusji - czy jeden, czy dwa przekaźniki; czy jeden, czy dwa bezpieczniki - umyka naczelny cel: bezpieczeństwo.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 31 gości