[MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zegarach
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Zapodaj sobie ten kabel : http://allegro.pl/interfejs-vag-command ... 06183.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Był LEON jest SKODA OCTAVIA II 2.0 TDI
Re: [MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zega
Dziekuje za odpowiedzi
Wlasnie taki kupilem czekam az doleci na wyspe.mcaris pisze:Zapodaj sobie ten kabel : http://allegro.pl/interfejs-vag-command ... 06183.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Witam mam prośbę czy któryś z użytkowników mógłby przerobić mój wsad bo sam próbowałem ale nic z tego nie wyszło po zresetowaniu dalej nie ma rkm oraz podświetlania skazówek. Jeśli ktoś mógłby mi pomóc proszę o kontakt priv
1J0 920 826 C RB8 V15
mam takie zegary i dokładnie to samo, wartości da się dodać eeprom się wgrywa lecz nie na nadal funkcji rkm nawet po odłączeniu akumulatora, zmiana z 00 na 02 nie powoduje włączenia tej funkcji,
ktoś poda sugestie?
vag eeprom programmer + vag kkl
mam takie zegary i dokładnie to samo, wartości da się dodać eeprom się wgrywa lecz nie na nadal funkcji rkm nawet po odłączeniu akumulatora, zmiana z 00 na 02 nie powoduje włączenia tej funkcji,
ktoś poda sugestie?
vag eeprom programmer + vag kkl
Na temat tych liczników nic nie znalazłem tak że chyba się nie da uruchomić tego. próbowałem różne wartości zmieniać i lipa a szkoda....
Moje zegary: 1J0 920 826 A, eeprom: 24c08, immo v3
Po zmianie wartości 0x381 na 02 komputer nie wyświetla ile przejadę na baku.. Oczywiście zapis/doczyt idzie poprawnie.
edit: Nie doczytałem, że trzeba rozłączyć akumulator. Po tej operacji liczniki wskazują RKM.
Po zmianie wartości 0x381 na 02 komputer nie wyświetla ile przejadę na baku.. Oczywiście zapis/doczyt idzie poprawnie.
edit: Nie doczytałem, że trzeba rozłączyć akumulator. Po tej operacji liczniki wskazują RKM.
Witam
Mam w Golfie zegary: 1J0 920 841B w których padła elektronika od fis (totalną ciemność widzę). Niestety nie mogę nigdzie dostać takich zegarów i tu pytanie czy można ewentualnie wstawić inne zegary z innym oznaczeniem i czy dużo z tym roboty?
Pozdr
Mam w Golfie zegary: 1J0 920 841B w których padła elektronika od fis (totalną ciemność widzę). Niestety nie mogę nigdzie dostać takich zegarów i tu pytanie czy można ewentualnie wstawić inne zegary z innym oznaczeniem i czy dużo z tym roboty?
Pozdr
Jeśli wejdziesz w CANGATEWAY i sprawdzisz kodowanie (softcoding) i jest 00006 lub 00007 to możesz nawet wstawić immo 3 czyli 1J0 920 846, jeśli natomiast masz np analogowy sterownik airbag i inne kodowanie to wrzucasz 1J0920 840 lub 1J0 920 842 i odpowiednia litera ( w zależności czy diesel czy benzyna). Oczywiście jak chcesz żeby były srebrne tarcze to początek numeru 1J5eddi pisze:Niestety nie mogę nigdzie dostać takich zegarów i tu pytanie czy można ewentualnie wstawić inne zegary z innym oznaczeniem i czy dużo z tym roboty?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
OK licznik odczytany i niestety jest 00004 a już myślałem, że obejdzie się bez wielomiesięcznego szukania i ceny wyższej od innych o kilka razy
Znalazłem jedynie licznik o oznaczeniu 1J0 920 842E ja w moim golfie2000r 1.9 TDI 110km automat mam 1J0 920 841B Czy jest możliwość zaadaptowania tego licznika i jak to zrobić/co będzie potrzebne?
Czy ktoś może mi odpowiedzieć czy ten licznik z końcówką E podejdzie do mojego auta i jak to zrobić?
Zrobiłem dziś rkm i podświetlenie wskazówek w 1j5 920 926a za pomocą vag eepromera i kabla na rs232
Napotkałem na problem, otóż mam teraz zegary SE 1J5 920 846C VDO V22 i zmieniłem we sadzie wszystkie odpowiednie komórki odpowiadające za dodatkowe bajery, tj. "welcome", rkm, wskazówki i tempomat. Wszystko pięknie działa oprócz napisu "Welcome". Dodatkowo zauważyłem, że nie można wejść w to dodatkowe Menu po dłuższym naciśnięciu "strzałki w dół" na prawej manetce. Pewnie coś wspólnego to ma.
Czy wychodziły zegary, które nie miały tego dodatkowego Menu? Czy to u mnie coś jest skopane.
Nadmieniam,iż wcześniej miałem zwykłe 1J0 920 846C VDO V13, pomodziłem we wsadzie i wszystkie bajery działały, włącznie z "Welcome" i Menu było dostępne. Dla próby wgrałem nawet wsad z tych zegarów zwykłych 1J0 do SE 1J5 i wynik taki sam. Brak "Welcome" i Menu.
Jakieś sugestie, rozwiązania? Bo dla mnie to dziwne, żeby nie było tego Menu.
Czy wychodziły zegary, które nie miały tego dodatkowego Menu? Czy to u mnie coś jest skopane.
Nadmieniam,iż wcześniej miałem zwykłe 1J0 920 846C VDO V13, pomodziłem we wsadzie i wszystkie bajery działały, włącznie z "Welcome" i Menu było dostępne. Dla próby wgrałem nawet wsad z tych zegarów zwykłych 1J0 do SE 1J5 i wynik taki sam. Brak "Welcome" i Menu.
Jakieś sugestie, rozwiązania? Bo dla mnie to dziwne, żeby nie było tego Menu.
http://allegro.pl/interfejs-kkl-vag-com ... 30394.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy takim kablem coś da radę zrobić oprócz diagnostyki z VCDSa?
Czy takim kablem coś da radę zrobić oprócz diagnostyki z VCDSa?
Było: MK4 1.8T AUM 150 PS 210 NM
Jest: Fiat Bravo MultiJet 1.6 120 PS 300 NM ,
Skoda Octavia 3 1.6 TDI CR 110 PS 250 NM
Jest: Fiat Bravo MultiJet 1.6 120 PS 300 NM ,
Skoda Octavia 3 1.6 TDI CR 110 PS 250 NM