Pewnie ci nie odcina prądu na elektrozaworze w pompie. Sprawdź togum_rbr pisze:Witam panowie jestem prawie po swapie Afn-a do Mk2 wszystko ładnie zapala na strzal imo usuniete, i Problem polega na tym że zapala bez problemu chodzi ale gdy chce zgasić to nadal chodzi, przekręcam kluczyk wyjmuje i nic... nadal chodzi :/ nie wiem co jest grane
SWAP 1,9 TDI AFN do golfa mk2 jetta mk2
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Re: SWAP 1,9 TDI AFN do golfa mk2 jetta mk2
- ..:Krzychu:..
- Użytkownik
Witam
I ja podłącze się do tematu
Posiadam kompletne Toledo na swapa. Toledo miało klimatyzację a w golfie 2 jak na teraz nie chce jej mieć
Może ktoś wie jaki pasek lub napinacz zastosowac żeby złożyć to bez klimy?
I ja podłącze się do tematu
Posiadam kompletne Toledo na swapa. Toledo miało klimatyzację a w golfie 2 jak na teraz nie chce jej mieć
Może ktoś wie jaki pasek lub napinacz zastosowac żeby złożyć to bez klimy?
Golf MKII Boston Cultstyle: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=509690
Trzeba zmienić koło pompy wody żeby latała na pasku pk, numer koła 028121031E (pełno tego do kupienia na aukcjach), a wspomaganie na zwykłym. Nie pamiętam już dokładnie jakie paski (może uda mi się odczytać) ale spokojnie kupisz. Na pewno są dwie długości od boscha i u mnie wyszedł ten dłuższy...:Krzychu:.. pisze:Może ktoś wie jaki pasek lub napinacz zastosowac żeby złożyć to bez klimy?
Cały mój kraj >> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=519472" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
Re: SWAP 1,9 TDI AFN do golfa mk2 jetta mk2
Witam ! Mam problem po swapie silnika z 1.6td na 1.9tdi 1Z otóż żarzy mi się kontrolka podgrzewania świec kiedy przekręce kluczyk w stacyjce kontrolka sie zapali a gdy swiece juz się zagrzeją to nie gasnie całkowicie tylko sie zarzy to samo jest jak silnik jest zapalony.sterownik od podgrzewania świec wsadziłem z golfa mk3 może to jest powód .Proszę o pomoc .
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
jokerjunior, mam tak samo na każdym ze sterowników... nie wiem czy to nie jest wina tego, że golf III ma żarówkę na świece żarowe a u nas jest dioda i dlatego lekko się żarzy... jeżdżę tak już 2 lata i nic się z tym nie dzieje.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
6PK 923OsteR9019 pisze:Nie pamiętam już dokładnie jakie paski
-
- Nowicjusz
Marcinas1983 dzięki za odpowiedź już myślałem że pominąłem jakąś mase i dlatego tak świeci chciałem wsadzić sterownik z mk2 ale jak mówisz że nic to nie pomoże to nawet nie próbuje .Ja jeżdze od lipca i też nic nie zauważyłem żeby coś sie działo .
-
- VR6 Rulezzz
- Auto: Passat B4 VR6
- Silnik: AAA
- Kontakt:
witam jestem po swapie z 1.6td 1V na 1.9tdi AHU i mam pytania:
1. jak podłączyć ori obrotek z licznika mk2? wyczytałem, że idzie to zrobić w 5min na 2 przekaźnikach tylko jak?
2. mam IC z reno master i nie podoba mi się bardzo wyjście przy alternatorze... jakieś sugestie jak to inaczej rozwiązać? albo jaki inny IC?
a tak w całości, ale będzie to wszystko jeszcze przerabiane jak będzie zrobiona blacharka, bo na razie jest nieciekawie jeśli chodzi o wygląd
1. jak podłączyć ori obrotek z licznika mk2? wyczytałem, że idzie to zrobić w 5min na 2 przekaźnikach tylko jak?
2. mam IC z reno master i nie podoba mi się bardzo wyjście przy alternatorze... jakieś sugestie jak to inaczej rozwiązać? albo jaki inny IC?
a tak w całości, ale będzie to wszystko jeszcze przerabiane jak będzie zrobiona blacharka, bo na razie jest nieciekawie jeśli chodzi o wygląd
aktualnie: Passat B6 HL, Passat B4 VR6
było: Passat B4 VR6, Satinsilber GTI 20Jahre, Colour Concept Variant AFN, Audi A6, Audi A4, Bora Variant TDI HL, Jetta A2 TDI
było: Passat B4 VR6, Satinsilber GTI 20Jahre, Colour Concept Variant AFN, Audi A6, Audi A4, Bora Variant TDI HL, Jetta A2 TDI
- gum_rbr
- Mały gagatek
kepasa, ja u siebie założyłem alternator 90 z pasata b3 na szeroki pasek ponieważ ma wyście W, rozbierasz licznik po to ze bedzie ci zawyżać jest tam potencjometr i musisz sobie wyskalować na przekażnikach ci nie pomoge.Pozdro
- ..:Krzychu:..
- Użytkownik
Dziękuję za wcześniejsza odpowiedź co do wyrzucenia sprężarki od klimy
Mechanicznie poskładałem golfa teraz zostało podłączyć silnik.
Niestety podłączenie wiązki chyba mnie przerosło. Nie mam kompletnie pomysłu jak się za to zabrać
Golf ma instalację starego typu, ale kupiłem też nową. Mam kompletną wiązkę od Toledo(jest jeszcze w dawcy). Od czego zacząć? Wymontować cała starą instalację i zamontować tą nowszego typu? A następnie podpiąć do niej wiązką silnikową z Toledo? Czy wszystko będzie pasowało plug&play?
Mechanicznie poskładałem golfa teraz zostało podłączyć silnik.
Niestety podłączenie wiązki chyba mnie przerosło. Nie mam kompletnie pomysłu jak się za to zabrać
Golf ma instalację starego typu, ale kupiłem też nową. Mam kompletną wiązkę od Toledo(jest jeszcze w dawcy). Od czego zacząć? Wymontować cała starą instalację i zamontować tą nowszego typu? A następnie podpiąć do niej wiązką silnikową z Toledo? Czy wszystko będzie pasowało plug&play?
Golf MKII Boston Cultstyle: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=509690
Najlepiej wszystko od toledo o ile starczy przewodów. Super sprawa bo nawet przełączniki mają te same kostki (niestety innej długości), jedynie kostki w lampach do przerobienia.
Cały mój kraj >> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=519472" onclick="window.open(this.href);return false;
- gum_rbr
- Mały gagatek
..:Krzychu:.., jeśli masz nowa instalacje z Golfa II to wkładaj ,tolledo a golf 2 ma identyczną skrzynke bezpieczników z instalacji silnika jest 3 kostki z tego co pamietam F , G1, G2. 2 grube kable czerwone i jeden od świeć z zółta kostka(swiece),podpinasz do Z1 reszte 30 i 30 B.i ma odpalić jeśli masz imo musisz usunąć chyba że emulator zainstalujesz,i do tego przeciagnij kabel od potencjometra gazu. Pozdro
Albo skleić klucz z cewką i gdzieś schować.gum_rbr pisze:jeśli masz imo musisz usunąć chyba że emulator zainstalujesz,
Mam Golfa2 Syncro 1989r z benzyną 1.8. Kupiłem kompletne Toledo1 z AFN na swap. Pytanie co z bakiem paliwa? Podejdzie ten z Toledo do Syncro? Może lepiej przerobić wlew paliwa tego od syncro?
Golf 2 1.6D - sama frajda, Golf 1.8GL AAM - niezawodny
Passat B5 1.9 AHH 0.216 GT1749V/VA ECU 012AH
Corrado G60+ 205Ps 267Nm
A4 B6 1.9 TDi Avant Quattro x2
A8 D3 4.2 TDi BVN Quattro
Passat B5 1.9 AHH 0.216 GT1749V/VA ECU 012AH
Corrado G60+ 205Ps 267Nm
A4 B6 1.9 TDi Avant Quattro x2
A8 D3 4.2 TDi BVN Quattro