Montaż ori xenonu z układem samopoziomowania
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Forum Master
- Auto: Bora kombi Highline
- Silnik: ARL
Obie przetwornice mają mieć ten sam numer.
Niestety muszę Cię zmartwić ale żadna przetwornica z tych co masz nie zadziała z samopoziomowaniem. Potrzebujesz dwie AL 1 307 329 068.
Niestety muszę Cię zmartwić ale żadna przetwornica z tych co masz nie zadziała z samopoziomowaniem. Potrzebujesz dwie AL 1 307 329 068.
Moja Borka Variant:
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=627306
Re: Montaż ori xenonu z układem samopoziomowania
ehh, tak jak podejrzewałem, dzięki za pomocSkrzak pisze:Obie przetwornice mają mieć ten sam numer.
jeszcze jedno pytanie, chcę włożyć pokrętło bez regulacji zasięgu świateł (1J0 941 333 B), z tym że ono ma inną (3 pinową) wtyczkę. Czy ma ktoś może numer tej wtyczki? I ewentualnie jakie piny kupić aby do niej pasowały?
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Panowie potrzebuję pomocy z wtyczkami, jakie są numery wtyczki do czujnika poziomowania i piny do niego z przodu auta, oraz oraz 4 pinowej wtyczki w lewym xenonie do AL 1 307 329 068. Wie ktoś jak to rozebrać żeby nie popsuć ?
narazie polubilem to co nieosiagalne :)
-
- Nowicjusz
Witam!Szukam info ws samopoziomowania reflektorów Boscha starego typu ze sterownikiem samopoziomowania na lewej lampie.Nikt tutaj nie rozrysował schematu podłączenia czujników i wiązki,którą trzeba dorobić do istniejącej instalacji z 10 cio pinowymi końcówkami.Schemat przejściówki jest mi znany czyli wiem,które z istniejących pinów mam poprzepinać.Zamierzam wykonać samemu instalację dodatkową,jednakże nie wszystko jest dla mnie jasne.I tutaj mam kilka pytań do kogoś kto zna temat i udzieli mi konkretnej odpowiedzi.Pierwsze pytanie to takie czy zasilanie czujników mogę podłączyć z kabiny pod kierownicą czy muszę ciągnąć wiązkę do lewej i prawej lampy do pinu 9 tego(+12V czujników),a masę podłączyć pod kierownicą.Drugie pytanie to takie:czy według rozpiski pinów 11 sty pin w lewej i prawej lampie powinien być podłączony do czujnika prędkości gala,bo tutaj po rozebraniu prawej lampy okazało się,że pod ten 11 sty pin mam podlączony control silniczka regulacji i teraz do tego mam podpiąć gala?Moim zdaniem powinienem poprowadzić pod ten pin 11 w prawej lampie instalacje z lewej lampy,a dokładniej podpiąć się pod kabel control silniczka,który wychodzi w lewej lampie z modułu samopoziomowania.Także interesuje mnie dokładnie podłączenie kabelka control silniczka prawej lampy,który mam na 11 stym pinie .
Witam
Mam problem z autopoziomowaniem. Do wczoraj wszystko miałem złożone źle ale działało z tym że pukało w ośkę na zakrętach. Mechanior uświadomił mnie że wajha ma pracować z lewej strony i tak też to ustawił tylko teraz jest problem bo na przednim czujniku mam teraz 0,86 V i nie da się ustawić xenonów bo prawidłowa wartość to 1,9-2,3 V
Załączam zdjęcie jak to u mnie wyglądało. Na żółto wajha a na czerwono miejsce wpięcia wtyczki w czujniku
Teraz gdy wajha pracuje z lewej strony napięcie jest za niskie. Czy nie powinno być tak że czujnik powinienem obrócić by teraz czerwona kropka czyli miejsce wtyczki było z prawej strony?
Mam problem z autopoziomowaniem. Do wczoraj wszystko miałem złożone źle ale działało z tym że pukało w ośkę na zakrętach. Mechanior uświadomił mnie że wajha ma pracować z lewej strony i tak też to ustawił tylko teraz jest problem bo na przednim czujniku mam teraz 0,86 V i nie da się ustawić xenonów bo prawidłowa wartość to 1,9-2,3 V
Załączam zdjęcie jak to u mnie wyglądało. Na żółto wajha a na czerwono miejsce wpięcia wtyczki w czujniku
Teraz gdy wajha pracuje z lewej strony napięcie jest za niskie. Czy nie powinno być tak że czujnik powinienem obrócić by teraz czerwona kropka czyli miejsce wtyczki było z prawej strony?
Golf MK3 by killah : viewtopic.php?p=3276083#3276083 - RIP
Passat B3 Daily Car by killah : viewtopic.php?f=91&t=558831 - SOLD
Przypomnij się na PW, to zrobię Ci fotkę wieczorem, ale w etce będziesz miał informacje jak to złożyć.
właśnie wg etki mam prawidlowo teraz czyli wajha z lewej i kostka też z lewej. Tylko czemu w takim razie napięcie czujnika jest tak niskie w tym położeniu ?:( Zaznaczam że wcześniej miałem ok 2,1 V i regulacja xenon działała prawidłowo.
Ja generalnie nie wiem czy mam oryginalną dźwignię bo moja jest prosta bez żadnych zagięć ale nadal wajha czujnika jest w podobnym położeniu co na zdjęciu. Jeszcze spróbuję dźwignię na fasolce dać na maxa do góry ale nie wiem czy to coś da.
Ja generalnie nie wiem czy mam oryginalną dźwignię bo moja jest prosta bez żadnych zagięć ale nadal wajha czujnika jest w podobnym położeniu co na zdjęciu. Jeszcze spróbuję dźwignię na fasolce dać na maxa do góry ale nie wiem czy to coś da.
Golf MK3 by killah : viewtopic.php?p=3276083#3276083 - RIP
Witam
Mam problem, założyłem ori xenon AL nowego typu i wyskakuje mi błąd komunikacji z zasięgiem świateł (55) nie mogę się połączyć ze sterownikiem zrobiłem przejściówki zgodnie z opisem podłączyłem linie K do 2 pinu wtyczki 12 pinowej i nic z tego nie wynika.
Proszę o jakąś poradę.
Mam problem, założyłem ori xenon AL nowego typu i wyskakuje mi błąd komunikacji z zasięgiem świateł (55) nie mogę się połączyć ze sterownikiem zrobiłem przejściówki zgodnie z opisem podłączyłem linie K do 2 pinu wtyczki 12 pinowej i nic z tego nie wynika.
Proszę o jakąś poradę.
-
- Forum Master
- Auto: Bora kombi Highline
- Silnik: ARL
Czy ktoś wie czy soczewka, szczególnie odbłyśnik ksenu z Golfa 4 jest tej samej wielkości co w ksenie z Bory?
Moja Borka Variant:
Witam nieraz mijam sie z bora i ma xenon ,soczewka jest takiej samej wielkosci to i odblysnik pewnie tez .Ja cos kiedys znalazlem ze w fordzie mondeo sa takie same ale czy to prawda.
Mariusz
-
- Nowicjusz
Witam potrzebuje schematu samopoziomowania lamp xenon nowego typu AL