kamzi96 pisze:[ Dodano: 17 Wrz 2009 21:37 ]
mam jeszcze takie pytanko od jakiegos czasu nie pokazuje mi sie komunikat otwarcia tylnej klapy i bocznych drzwi.Czy moglem cos sam poprzestawiac np. w centralnym zamku albo gdzies indziej?
Padnięte styczniki (mikroswitche) w zamkach? Na to stawiam, bo mam to samo... A świeci Ci się oświetlenie wnętrza i bagażnika przy otwieraniu tych drzwi które nie wyświetlają się na szafie?
EDIT: Niestety znów trochę nieścisłości jest w temacie
Otóż nie ma reguły że w zegarach IMMO2 nie da się czegoś włączyć... Kilka razy się nimi bawiłem i muszę powiedzieć że szanse są ~50%. Oczywiście mówię o VDO IMMO2. A jeśli chodzi o zegary innych producentów - tu szanse są dużo mniejsze. Odnośnie zegarów z Passata - po wgraniu softa od Golfa działają pod warunkiem zachowania właściwego IMMO, no i pod warunkiem że nie są to zegary z W8 - tam trzeba przerabiać płytę sprzętowo bo nie będzie pokazywał np. temperatury silnika. Jeśli chodzi o błędne wskazania prędkości - to można przekalibrować!!!
A w temacie temperatury silnika - oryginalnie w zakresie 72-104 pokazuje 90. Ja mam wyskalowane dokładnie, IMO to istotne przy mocniej podłubanych turbodoładowanych autach - przy tych 72 stopniach olej jest zdecydowanie za zimny!!! Tyle że teraz zimą (przy -10) po 20km ledwo łapię 90 stopni, ale wiem że to prawdziwe 90
Ostatnio zmieniony pt wrz 18, 2009 14:46 przez
tjwasiak, łącznie zmieniany 1 raz.