Ori Xenon w MK4 -opis, przeróbka -wszystko w jednym temacie
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Zdarza się na ebay kupiłem kiedyś za 10E
tu się mylisz, bo akurat takie miałem, ale jeden miał spotkanie z kamieniemafej pisze:niestety nie dostaniesz
Re: Ori Xenon w MK4 -opis, przeróbka -wszystko w jednym tema
to sam sobie odpowiedziałeś na pytanie, zapraszam w takim razie do ASOrombinik pisze:tu się mylisz, bo akurat takie miałem, ale jeden miał spotkanie z kamieniemafej pisze:niestety nie dostaniesz
- QQxQ
- V.A.G Podlasie
- Auto: Golf MK4
- Silnik: BUB
http://www.fotem.pl/show/full/35638b36f ... 3c2a80435f" onclick="window.open(this.href);return false;
Poco w lampie kierowcy łączyć 2 z 3?
Drugie pytanie może ktoś wie gdzie dostanę oprawki postojówek pasujące do naszych lamp?
Np. takie
Poco w lampie kierowcy łączyć 2 z 3?
Drugie pytanie może ktoś wie gdzie dostanę oprawki postojówek pasujące do naszych lamp?
Np. takie
Czego użyć do wklejenia kloszy silikonu czy kleju do szyb tak żeby później ewentualnie móc bezproblemowo rozkleić lampy??
- QQxQ
- V.A.G Podlasie
- Auto: Golf MK4
- Silnik: BUB
coś takiego: http://www.ceneo.pl/32621681#tab=specQQxQ pisze:Najlepiej Klej + Szczeliwo np. z Wurth
I pytanie czy później będę mógł w miarę łatwo rozkleic żeby nie tluc szkiel?
Ja zawsze kleje lampy klejem do szyb ale bez tego podkładu i za każdym razem rozklejam w ciagu 10min opalarka. Ostatnio kleiłem klejem boll i problemów nie było z rozklejaniem
Bez jakiego podkładu kolego?? chodzi o to żeby dać sam klej do szyb w szczelinę?? Rozklejanie z opalarką bez żadnego problemu??kolunio21 pisze:Ja zawsze kleje lampy klejem do szyb ale bez tego podkładu i za każdym razem rozklejam w ciagu 10min opalarka. Ostatnio kleiłem klejem boll i problemów nie było z rozklejaniem
Jak się wkleja szyby to się smaruje takim podkładem a później na to klej do szyb i wtedy nie rozkleisz tego już, a jak zastosujesz zwykły klej do szyb to klosz się ładnie sklei i jak będziesz chciał to opalarką go rozkleisz bez problemu
kolunio21 pisze:Jak się wkleja szyby to się smaruje takim podkładem a później na to klej do szyb i wtedy nie rozkleisz tego już, a jak zastosujesz zwykły klej do szyb to klosz się ładnie sklei i jak będziesz chciał to opalarką go rozkleisz bez problemu
no to spoko użyje kleju do szyb a nic nie paruje??
Jak dobrze skleisz i sobie dobrze wyschnie to nie powinno nic parować. Moje xenony nie parują.
kolunio21, jakiś konkretnie masz na myśli klej do szyb, bo tez kleiłem bez podkładu, ale przy rozebraniu nie było łatwo. Nie miękł pod opalarką i trzeba było na sile podwadzić i rozciągać szkło od lampy. Szukam czegoś co by było na podobe oryginału, ze robi się miękkie po podgrzaniu, a po wystygnięciu twardnieje, ale nie znalazłem nic, a sporo już rzeczy przetestowałem
Tam gdzie kończą się pomysły, ja zaczynam tworzyć
jak widzę opinie są podzielone dlatego też chce się dobrze zorientować czego użyć zastanawiam się czy sylikon nie będzie lepszy zawsze jest miększy niż klej do szyb albo może spróbować w inny sposób wypuścić trochę silikonu na jakiś plastik zostawić do wyschnięcia a później podgrzać opalarką i zobaczyć jak się zachowuje tak samo zrobić z klejem do szybMario83 pisze:kolunio21, jakiś konkretnie masz na myśli klej do szyb, bo tez kleiłem bez podkładu, ale przy rozebraniu nie było łatwo. Nie miękł pod opalarką i trzeba było na sile podwadzić i rozciągać szkło od lampy. Szukam czegoś co by było na podobe oryginału, ze robi się miękkie po podgrzaniu, a po wystygnięciu twardnieje, ale nie znalazłem nic, a sporo już rzeczy przetestowałem