Dystans6 pisze:
To teraz sie spytam jak taką polerke uskutecznić dobrze zebym czegoś nie popsul napisze jak ja to chce zrobic a jezeli cos zle to prosze o poprawienie .Mysle aby zalozyc kola na auto postawic je na klockach wrzucic 2 bieg i niech kola sie krecą jakims pilnikiem wyrównac te krzywizny na rancie od kraweznikow i takie ugryzienia a pozniej papier scierny ja wiem jakis 600 zeby zedrzec ten bezbarwny i pozniej schodzic do papieru 2000 . Na koniec jakąś pastą tylko nie wiem jaką ? . Mam tez polerke do polerowania samochodu taką wiec nie wiem czy moze lepiej tym to zrobic??
To jest dobry sposób, ale pamiętaj, że obydwa koła muszą się kręcić, bo możesz zajechać dyferencjał w skrzyni po dłuższej zabawie. Nie są to nowe rzeczy i mogą powiedzieć pa pa. Clar bardzo łatwo schodzi skansolem, ale jeśli nie chcesz go używać z różnych przyczyn, to tak też dasz rade. Po zdarciu lakieru szlifuj papierem z pastą (autosol), albo z wodą. Będzie lepszy efekt końcowy
Bako111 pisze:Mam pytanie, czym najlepiej usunąć drobne rysy, smugi nie wiem jak to nazwać, robione wszystko autosolem i krązkiem bawelnianym na wiertarce, patrząc pod kątem gdzieś z metra jest super lustro ale patrząc od czoła centralnie sa własnie smugi uzaleznione od tego pod jakim kątem polerowalem bawelną..
Odświeżam koła i nie mogę sobie z tym poradzić, macie na to jakąś metodę?
1 sposób: Filc, pasta, wiertarka
2 sposób: microfibra, pasta, ręka
Może użyłaś odrobinę za mało pasty do polerowania