Szkoda, że nie napisałeś tego 2 dni temuTo_mas pisze:wato okleić taśmą maskującą plastikowe listwy, uszczelki czy inne takie elementy z plastiku które nie bardzo lubią polerowanie...
Jako, że wcześniej tego nie przeczytałem, może uda mi się przestrzec kolejnych użytkowników przed moim przypadkiem. Bohaterem doświadczenia jest co prawda BMW E46, ale myślę, że te same błędy mozna popełnić na wszystkich autach.
Otóż postanowiłem usunąć mikroryski, które są widoczne w pełnym słońcu, czy świetle lamp.
Zakupiłem polerkę, miękką i twardą gąbkę oraz pastę Farecla G3 i do wykończenia 3M z niebieską nakrętką.
Niestety nie obyło się bez spalenia lakieru i dotarcia do podkładu. Efekty, które są na zdjęciach powstały przy polerowaniu niebieską gąbką 3M i pastą 3M z niebieską nakrętką przy prędkości około 2100 obr.min. Ucierpiały tylko plastikowe elementy - moja teoria jest taka, że plastik gorzej odprowadza ciepło i dlatego na częściach blaszanych nic się nie stało.
Oto fotki wypadków przy pracy:
Element nad tablicą - na szczęście odkręca się go i bez problemu go pomaluję:
Lotka M-technik:
Zderzak tył - pojawił się minimalny pęcherzyk:
Ogólnie jednak efekt jest niezły i nie zraziłem się, wręcz przeciwnie już w drodze lekkościerna pasta 3M i żólta gabka 3M