[MK3]Fotoporada montazu MFA w 1.8 ABS-w innych jest podobnie
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Sorry za odkop, ale a nuż się uda Posiadam golfa z 1993, licznik ABU | 3770. Chciałbym dobrać odpowiedni licznik z MFA. Jakiego szukać? Żeby był jak najbardziej WGSZ zbliżony.
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Najlepiej licznik z wgsz/dpn 3770 Wtedy będzie wszystko działało jak się przynależy.
Witam
Podpialem wszystko wg porady. Pin do ecu pod 9 bo mam tdi. Wszystko chodzi oprocz spalania. Czy byly jakies inne ustawienia, w sensie inne piny do podlaczenia w ecu zeby zczytywal spalanie? A druga sprawa to czy jest jakis reset czujnika temp zewnetrznej? Bo siedzi caly czas na 21 stopni i tyle...
Dzieki za pomoc...
ok. wszystko zrobione jak nalezy. dziala gra i buczy, tylko spalanie jakies duze jest i roznica w kilometrach jest ok 0,5 km na 10 km - mysle ze do przezycia jakos
Podpialem wszystko wg porady. Pin do ecu pod 9 bo mam tdi. Wszystko chodzi oprocz spalania. Czy byly jakies inne ustawienia, w sensie inne piny do podlaczenia w ecu zeby zczytywal spalanie? A druga sprawa to czy jest jakis reset czujnika temp zewnetrznej? Bo siedzi caly czas na 21 stopni i tyle...
Dzieki za pomoc...
ok. wszystko zrobione jak nalezy. dziala gra i buczy, tylko spalanie jakies duze jest i roznica w kilometrach jest ok 0,5 km na 10 km - mysle ze do przezycia jakos
Jaką dawkę masz ustawioną na pompie?
________________________________________________________________________________
Było: VW Passat B4 Variant GL 1.9 TDI 1Z '96
Jest: VW Passat B6 Sedan Comfortline 1.4 TSI CAXA '09
Re: [MK3]Fotoporada montazu MFA w 1.8 ABS-w innych jest podo
Witam sprawa jest taka silnik 1.9 TDI 90km zakupilem zegary od ibizy wszystko ładnie podłączyłem dołożyłem kabel do pinu nr 9 w ECU i podłączyłem z kablem biało fioletowym licznika pin 26 i mam problem gdyż spalanie cały czas wyświetla 99.9 na opcji serwisowej jest cały czas 93.6 a gdy auto rusza wskakuje na 99.9 i tak aż do zatrzymania
Próbowałem podłączyć przez skrzynkę bezpieczników, kabel od ECU do wstyczki U1 pin 11 a kabel ed licznika do wtyczki G1 pin 11i różnica jest taka że po restarcie w trakci jazdy spalanie od 99.9 spada ale do momentu zatrzymania pojazdu wtedy znowu jest 99.9 i już przy ruszaniu sie nie zmienia
Ktoś ma jaki pomysł bo ja już jestem bezradny
Próbowałem podłączyć przez skrzynkę bezpieczników, kabel od ECU do wstyczki U1 pin 11 a kabel ed licznika do wtyczki G1 pin 11i różnica jest taka że po restarcie w trakci jazdy spalanie od 99.9 spada ale do momentu zatrzymania pojazdu wtedy znowu jest 99.9 i już przy ruszaniu sie nie zmienia
Ktoś ma jaki pomysł bo ja już jestem bezradny
Sprawdź jakie masz napięcie na tym pinie 9 z ECU. Możesz sterownik jest uszkodzony lub gdzieś masz przebicie, bo z tego co pamiętam jest tam przesyłany sygnał "prostokątny" (czyli PWM).
________________________________________________________________________________
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Przema$, prawdopodobnie masz spalanie na innym pinie w ecu. To co opisujesz to dzieje się przy braku informacji z wtryskiwaczy. Sprawdź na pinie 27 ecu.
- mariusz131
- Mały gagatek
- Auto: Opel Zafira B OPC Line 1,8 140KM
Re: [MK3]Fotoporada montazu MFA w 1.8 ABS-w innych jest podo
Panowie jest to tutaj dokładnie podane. Spalanie przewód do ECU diesel pin nr. 9, a benzyna pin nr.27. Podłączałem i tu i tu i działa bez zarzutu.
Było mk3 1,8 adz. Było mk5 1,9 TDI
Siema, takie pytania, posiadam mk3 automat, chce założyć mfa z manuala, auto polift, zestaw mfa polift, wszystko będzie pasować?
Czy poliftowe mk3 miały już immo w zegarach? będę musiał lamać immo po zmianie zegarów?
Czy poliftowe mk3 miały już immo w zegarach? będę musiał lamać immo po zmianie zegarów?
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: [MK3]Fotoporada montazu MFA w 1.8 ABS-w innych jest podobnie
Nic nie było nigdy w zegarach w trójce, możesz wkładać obojętnie jakie i z dowolnego rocznika. Wszysko jest to samo. No poza wskazaniami, ale jak to trzeba dobrać to już chyba przeczytałeś.
Zestaw z manuala pasuje do automatu, bynajmniej w wersji po lifcie.
Zamontowałem i działa wszystko jak należy.
Nie pamiętałem jedynie co z immo...
Klaudek
Z tymi zegarami nie do końca, jest DPN, źle dobrany DPN powoduje przekłamania w prędkościach i przebiegach, to samo tyczy się zegarów z przed i po lita, wyskalowanie od 0 i 20-stu.
Zamontowałem i działa wszystko jak należy.
Nie pamiętałem jedynie co z immo...
Klaudek
Z tymi zegarami nie do końca, jest DPN, źle dobrany DPN powoduje przekłamania w prędkościach i przebiegach, to samo tyczy się zegarów z przed i po lita, wyskalowanie od 0 i 20-stu.
Odgrzewam kotleta.
Kupiłem taki zestaw jak na zdjęciu z licznikiem, cz to wystarczy co jeszcze muszę dorobić ,bo z tego co widzę to nie mam całego kabla od manetki i obcięta jest wtyczka/wtyczki od kabla licznika
Kupiłem taki zestaw jak na zdjęciu z licznikiem, cz to wystarczy co jeszcze muszę dorobić ,bo z tego co widzę to nie mam całego kabla od manetki i obcięta jest wtyczka/wtyczki od kabla licznika
Kupie Spoiler dachowy Combi, Daszek, Volkswagen Golf III kombi i dostawkę klapy zderzaka tylnego tu link do zdjęcia
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b47cfd447337c62c.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b47cfd447337c62c.html
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No to słaby zestaw kupiłeś
Musisz dosztukować, brakujące przewody do mfa to sobie dołóż do swojej wiązki od licznika. To co masz odcięte od wiązki licznika to od kierunkowskazów i coś tam jeszcze. Co jest na osobnych kostkach.
Musisz dosztukować, brakujące przewody do mfa to sobie dołóż do swojej wiązki od licznika. To co masz odcięte od wiązki licznika to od kierunkowskazów i coś tam jeszcze. Co jest na osobnych kostkach.