[MK2] Instalacja MFA
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Użytkownik
- Auto: MK2 1.8 GTI
- Silnik: PF
[MK2] Instalacja MFA
Pomoże ktoś znaleźć wężyk podciśnienia ? Chodzi o ten odpowiada za wyświetlenie spalania na liczniku.
Szukam i nic...
Szukam i nic...
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Re: [MK2] Instalacja MFA
Bo go nie znajdziesz jak nie miałeś mfa. Musisz sobie go pociągnąć z zaworka zwrotnego przed serwem. Ściągasz ten zielony kapturek i wpinasz się z wężykiem.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
- Radzio0018
- Użytkownik
-
- Użytkownik
- Auto: MK2 1.8 GTI
- Silnik: PF
[MK2] Instalacja MFA
Mam mfa, tylko sam od siebie przestało działać... Najpierw pokazywało spalanie 30l/100km, potem doszło do 99.9 i w końcu nic już nie pokazuje. Wyczytałem, że wężyk mógł się uszkodzić, stąd pomysł o jego wymianie.
ps u mnie nic nie mam podpiętego do tego zielonego. Jest zakapturzony. Wężyk idzie od licznika do przepustnicy.
ps u mnie nic nie mam podpiętego do tego zielonego. Jest zakapturzony. Wężyk idzie od licznika do przepustnicy.
- Radzio0018
- Użytkownik
[MK2] Instalacja MFA
No to masz źle podpięty ... ściągasz zieloną zaślepkę i tam wpinasz ... Oczywiście sprawdź czy przewód szczelny
[MK2] Instalacja MFA
Panowie gdzie najlepiej dać czujnik temp powietrza zlutowałem dwa termistory i pokazuje normalnie już na postoju ale podczas jazdy spada 21 na 17 stopni mam go za tablicą reej w kratce a gdzie go dać żeby normalnie pokazywał podczas jazdy i postoju ?
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
To jest normalne że spada w czasie jazdy. Bo na postoju zagrzewa się od silnika i drogi. Oryginalnie jest w tej kratce.
- Dioda83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nominalnie czujnik umiejscowiony jest w okolicach błotnika (str. kierowcy) poprowadzony w izolacji pod akumulatorem.Dawid911 pisze:Panowie gdzie najlepiej dać czujnik temp powietrza zlutowałem dwa termistory i pokazuje normalnie już na postoju ale podczas jazdy spada 21 na 17 stopni mam go za tablicą reej w kratce a gdzie go dać żeby normalnie pokazywał podczas jazdy i postoju ?
- darkmen21
- Oberschesien
- Auto: GOLF 3,5 Cabriolet 2.0 AGG, Passat b8, Skoda Superb II,
- Silnik: 2.0
- Kontakt:
Szpece mam pytanie, posiadam jette z silnikiem 1.6 PN, kupiłem licznik MFA(jedna kostka) z manetką,jeśli dobrze rozumiem manetkę mogę podpiąć bezpośrednio pod licznik i wiązkę z czujników też pod licznik- z pominięciem skrzynki bezpieczników?:? bo nie mam wiązki licznika z mfa i wiązki manetki...
Z VAGami przez życie, było już ich z około 30.. Obecnie posiadam 3 :)
Na forum 15 lat.. :okej:
- Dioda83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Możesz jak najbardziej, jeśli nie będzie Ci się to śniło po nocach to droga wolna Działaj!darkmen21 pisze:Szpece mam pytanie, posiadam jette z silnikiem 1.6 PN, kupiłem licznik MFA(jedna kostka) z manetką,jeśli dobrze rozumiem manetkę mogę podpiąć bezpośrednio pod licznik i wiązkę z czujników też pod licznik- z pominięciem skrzynki bezpieczników?:? bo nie mam wiązki licznika z mfa i wiązki manetki...
[MK2] Instalacja MFA
Wiezke manetki kupisz na allegro z b3 b4 mk2 mk3 corrado, t4 i pewnie kupy innych seat skoda itp. Wiazke licznika tak samo a jak nie to na zlomowisku wez znajdz wiazke licznika byle jakiego powyciskaj kilka kabli i powkladaj je w swoja wiazke licznika zgodnie ze schematami ktore tu gdzies sa.
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
- darkmen21
- Oberschesien
- Auto: GOLF 3,5 Cabriolet 2.0 AGG, Passat b8, Skoda Superb II,
- Silnik: 2.0
- Kontakt:
Możesz jak najbardziej, jeśli nie będzie Ci się to śniło po nocach to droga wolna Działaj![/quote]
co masz na myśli
BTW z tego ci pisali wiązka z golf MKIII z licznika nie pasuje, o ile to prawda, już dwie odmówiłem.
co masz na myśli
BTW z tego ci pisali wiązka z golf MKIII z licznika nie pasuje, o ile to prawda, już dwie odmówiłem.
Z VAGami przez życie, było już ich z około 30.. Obecnie posiadam 3 :)
[MK2] Instalacja MFA
Nie pasuje bo ma 2 kontrolki kierunków. Sa w temacie i ogolnie dostepne rozpiski wtyczek wiec mozna sobie przewody poprzekladac i juz pasuje.
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
- Dioda83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Przenośnia... ja np. wolę mieć poskładany wszystko wg schematu, czyli na oryginalnej wiązce (bez druciarstwa), ale każdy robi jak uważa... mnie by to spokoju nie dałodarkmen21 pisze:co masz na myśli
Co do wiązki z MkIII kostki tak z jednej jak i z drugiej strony są takie same, więc do skrzynki podejdą co najwyżej trzeba by sprawdzić poszczególne piny w kostkach czy odpowiadają rozpisce.