Ktore konkretnie silniki w MK3 maja plastikowy kolektor? Albo innaczej ktore 1.4-1.8 najlepiej sie nadaja pod gaz? Jak zobaczylem liste silnikow jakie montowali do tych golfow to zwatpilem w astrze sa dwa na krzyz i wszystko jasne.steta pisze:Czesc jestem akurat montarzysta gazu jaki tak jest wtrysk jedno punke czy wielo jezeli wielo to pozagladaj czy jest plastikowy kolektor ssacy jezeli jest jedno punk to
Wybór instalacji gazowej...
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Re: Wybór instalacji gazowej...
- ygd
- Prezes vwgolf.pl
- Auto: Audi S3
- Silnik: AFN
- Kontakt:
Plastikowy....hmm mi się wydaje, że dopiero w MK4 były plastikowe, ewentualnie w ostatnich latach produkcji MK3 (96-97)...może 1.4 16v jeżeli go w ogóle wkładali do MK3.Rafla pisze:Ktore konkretnie silniki w MK3 maja plastikowy kolektor? Albo innaczej ktore 1.4-1.8 najlepiej sie nadaja pod gaz? Jak zobaczylem liste silnikow jakie montowali do tych golfow to zwatpilem w astrze sa dwa na krzyz i wszystko jasne.steta pisze:Czesc jestem akurat montarzysta gazu jaki tak jest wtrysk jedno punke czy wielo jezeli wielo to pozagladaj czy jest plastikowy kolektor ssacy jezeli jest jedno punk to
VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Dzieki, to znacznie upraszcza sprawe, na http://vwgolf.pl/silniki_VW.html widze ze niewiele bylo 16v.ygd pisze: Plastikowy....hmm mi się wydaje, że dopiero w MK4 były plastikowe, ewentualnie w ostatnich latach produkcji MK3 (96-97)...może 1.4 16v jeżeli go w ogóle wkładali do MK3.
-
- Nowicjusz
Re: pytanie o inst.gaz
[quote="pablo"]mam pytanko;w poniedzialek zakladam gaz(golf 1,3i)no i maja min zalozyc instalacje firmy ZAVOLI(nie wiem czy dob.napis:)z pelna elekktronika(1900zl)Slyszal ktos o niej?no i jakie swiece zalozyc-jakiej firmy,1czy3elektrodowe(optymalnie cenowo wydaja sie 3elektr.CHAMPIONY no ijakie przewody:mysle nad wzmacnianymi JAN-MORa za pk.80zl.[/quote]
jeśli chodzi o przewody zapłonowe to nie zakładaj lipy tylko oryginalne Beru w cenie 115 zł kpl. w firmie Moto Market z Sosnoiwca znajdziesz w internecie i Ci przyślą !! pozdrawiam!
jeśli chodzi o przewody zapłonowe to nie zakładaj lipy tylko oryginalne Beru w cenie 115 zł kpl. w firmie Moto Market z Sosnoiwca znajdziesz w internecie i Ci przyślą !! pozdrawiam!
Ja mam instalację gazową dopiero od 5-ciu dni. Firma BRC. Zakładałem w Lublinie - 1700pln - z komputerem.
Golf III, 1.8L z jednopunktowym wtryskiem.
Szczerze powiedziawszy nie wiem jeszcze jak to się będzie tak do końca sprawować. W jeździe mieszanej spalił mi 11L gazu. W jeździe po mieście (drugi zbiornik) - 12,5L.
Po 1000km będzie jeszcze regulacja - okaze się czy wszystko gra.
Ale pewnie warto rozejrzeć się za warsztatami gdzieś bliżej. Jak mi się coś sypnie to będę musiał pewnie grzać do Lublina 170km.. ;(
Podobno najlepszy gaz jest na stacjach BP - dziś jadę zatankować - zobaczymy czy jest różnica. Podobno mozna i z 50km więcej przejechać.
Golf III, 1.8L z jednopunktowym wtryskiem.
Szczerze powiedziawszy nie wiem jeszcze jak to się będzie tak do końca sprawować. W jeździe mieszanej spalił mi 11L gazu. W jeździe po mieście (drugi zbiornik) - 12,5L.
Po 1000km będzie jeszcze regulacja - okaze się czy wszystko gra.
Ale pewnie warto rozejrzeć się za warsztatami gdzieś bliżej. Jak mi się coś sypnie to będę musiał pewnie grzać do Lublina 170km.. ;(
Podobno najlepszy gaz jest na stacjach BP - dziś jadę zatankować - zobaczymy czy jest różnica. Podobno mozna i z 50km więcej przejechać.
Pozdrawiam,
Baltazar
Baltazar
Mam mały problem. Tydziń temu założyłem w swoim Golfie mk2 1.6PN '91 instalacje Lovato. Zatankowałem 20l żeby sprawdzić ile gazu spali na 100 km - no i kanał na tych 20l przejechałem 80km (wychodzi jakieś 22l na 100km). Od razu zadzwonilem do instalatora, a on powiedział żebym przyjechał podregulować. Tylko że nie chce mi się trochę wierzyć że reglacja zredukuje spalanie o połowę. Uważacie że takie spalanie może się zdarzyć i że regulacja może pomóc? A jeśli nie to jaka może być perzyczyna takiego ZRZERANIA gazu przez samochodzik?
Dzieki i pozdrawiam wszystkich!!!
Dzieki i pozdrawiam wszystkich!!!