i od razu przejdę może do sedna. Pomógłby mi ktoś, pisząc instrukcję: krok po kroku, jak zmatowić lakier nie uszkadzając go.
pozdrawiam
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Panowie ja mam takie pytankobieniu3000 pisze:Kolego Lols, recznie to chyba ja bym Ci proponowal tylko jakąś politurke do wcierania recznego i zawoskowac, bo recznie polerować czyms sciernym to sie zapłaczesz... Po pierwsze troche trzeba polerowac, żeby te rysy znikły, po drugie polerując maszynowo, lakier ma wyzsza temperature pracy i te wszystkie specyfiki ingerują lepiej w mikrostrukture lakieru. Jesli nie masz bardzo lakieru zjechanego to wlasnie wosk i politura naprawde da rade. Politure to albo specjalną szmatką w zestawie jak bedzie, a jak nie to jakas miekka szmatką, np 100% bawelna albo flanela, zwijasz sobie ją w taką jakby "kulke", zeby bylo dobrze trzymac i aby równomierny nacisk byl wszedzie. Wcierasz, potem myjesz auto, czekasz az wyschnie. Wosk to poprostu nacierasz auto i jak wyschnie to go spolerowywyujesz. Oczywiscie nie mowie tu o specyfkach za 8 zł ze stacji benzynowej
Zapomnialem dodac, ze jak cos to zapraszam do mnie na polerke
Zawsze można sie zrzucić z kumplami na te środki bo spokojnie można wypolerować kilka lub więcej furjgkurczak pisze:Efekt jest piękny gdyby nie ta koszmarna cena
3 produkty a każdy po 90 zł
znam sklepy lakiernicze rozlewają pasty 3M-a do mniejszych opakowań, koszt będzie mniejszy.jgkurczak pisze:Efekt jest piękny gdyby nie ta koszmarna cena![]()
3 produkty a każdy po 90 zł
Wiertarka jest dobra do wiercenia: ( ma za wysokie obroty ), jeśli nawet znajdziesz taką co ma e 2500 obr/min, to polerując przy użyciu gąbki nie utrzymasz jej w dłoniach. Narzędzie będzie skakać tworząc nierówno wypolerowaną powierzchnię.GrzesiekMk3 pisze:czy do mechanicznej polerki mozna uzyc pasty G3 Farecli... + wiertarka+gabka twarda i miekka???
gdzie cvos takiego mozna kupic mowie o gabkach?
tutaj masz coś o polerowaniu ręcznymjgkurczak pisze:Można to wypolerować ręcznie ? Bo nie mam dostępu do polerki mechanicznej...
sam sie przymierzambieniu3000 pisze:recznie to chyba ja bym Ci proponowal tylko jakąś politurke do wcierania recznego i zawoskowac, bo recznie polerować czyms sciernym to sie zapłaczesz... Po pierwsze troche trzeba polerowac, żeby te rysy znikły, po drugie polerując maszynowo, lakier ma wyzsza temperature pracy i te wszystkie specyfiki ingerują lepiej w mikrostrukture lakieru. Jesli nie masz bardzo lakieru zjechanego to wlasnie wosk i politura naprawde da rade. Politure to albo specjalną szmatką w zestawie jak bedzie, a jak nie to jakas miekka szmatką, np 100% bawelna albo flanela, zwijasz sobie ją w taką jakby "kulke", zeby bylo dobrze trzymac i aby równomierny nacisk byl wszedzie. Wcierasz, potem myjesz auto, czekasz az wyschnie. Wosk to poprostu nacierasz auto i jak wyschnie to go spolerowywyujesz. Oczywiscie nie mowie tu o specyfkach za 8 zł ze stacji benzynowej![]()
W Anglii chłopaki polerują pastami MENZERNA ( są dużo lepsze niż 3M ) i MEGUIARS #80-Seriaduzy_przemo pisze:Pracuje 6 lat w branży lakierniczej i ze wszystkich materiałów polerskich jakie testowałem produkty 3M są bezkonkurencyjne.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 28 gości