[MK3] Scyzoryk VW z immo i alarmem
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- dogu18
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a ja mam pytanie jakie alarmy mają płytkę pilota pasująca do ori Scyzoryka??
bo tej firmy TopSafe o której mowa w pierwszym poście nie znalazłem:/
albo może wiecie który producent robi alarmy ze scyzorykami dobrej jakości???
pozdrawiam
bo tej firmy TopSafe o której mowa w pierwszym poście nie znalazłem:/
albo może wiecie który producent robi alarmy ze scyzorykami dobrej jakości???
pozdrawiam
Jutro może zakupię sobie pompkę bo namierzyłem w miarę tanio szrot gdzie mają trochę rodzai. Ale więcej grzebał będę później bo nie mam VAGa do dyspozycji teraz.
W czwartek kupiłem pompkę 8L0 862 257 G, razem z kostkami i przyłączami do wężyków. Dziś już prawie cały pinout rozpracowałem poza sygnałem od komfortu szyb no i anteny nie mam więc nie wiem czy scyzor na 434 MHz zadziała. Działa ryglowanie i otwieranie wnętrza z guzika jak w Golfie 4, jest działająca opcja bagażnika z guzika, nawet zapala oświetlenia wnętrza po wyjęciu klucza ze stacyjki.
czyli prawie sukces:)1 6 D pisze:W czwartek kupiłem pompkę 8L0 862 257 G, razem z kostkami i przyłączami do wężyków. Dziś już prawie cały pinout rozpracowałem poza sygnałem od komfortu szyb no i anteny nie mam więc nie wiem czy scyzor na 434 MHz zadziała. Działa ryglowanie i otwieranie wnętrza z guzika jak w Golfie 4, jest działająca opcja bagażnika z guzika, nawet zapala oświetlenia wnętrza po wyjęciu klucza ze stacyjki.
Wszystkie testy robiłem z akumulatorem na biurku Brak mi anteny więc może jakimś cudem pilot by zadziałał jakby antena była dobra, sygnału z komfortu szyb też nie mam jak rozpracować.
Dla mnie i tak najważniejsze będzie to aby, dzialal centralny zamek:D Cała reszta jest mi zbędna bo nic nie mam:D.1 6 D pisze:Wszystkie testy robiłem z akumulatorem na biurku Brak mi anteny więc może jakimś cudem pilot by zadziałał jakby antena była dobra, sygnału z komfortu szyb też nie mam jak rozpracować.
Ale należy ci się wielkie piwo, za to że w ogóle się podejmujesz działania.
Wielkie dzięki. A jak uda ci się zdobyć antenę podłączyć to w aucie to noormalnie jesteś wielki.
Pozdrawiam
Na forum A3 pisali że niby wystarczy kabel 0,5mm średnicy i długości 1,5m metra jako antena.
Ci co dorabiają klucze to mi proponują chiński scyzoryk z ich centralką lub polskiej produkcji scyzoryk. Jak pytałem na razie to nikt nie może za dużo powiedzieć o współpracy mojego scyzoryka z centralką bo oni nie wiedzą, więc u siebie wpierw ogarnę antenę i dopiero porządnie zacznę testy z programowaniem scyzoryka. Co do wpięcia w instalację to w sumie najmniejszy problem.
Ci co dorabiają klucze to mi proponują chiński scyzoryk z ich centralką lub polskiej produkcji scyzoryk. Jak pytałem na razie to nikt nie może za dużo powiedzieć o współpracy mojego scyzoryka z centralką bo oni nie wiedzą, więc u siebie wpierw ogarnę antenę i dopiero porządnie zacznę testy z programowaniem scyzoryka. Co do wpięcia w instalację to w sumie najmniejszy problem.
- dogu18
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
i jak rezultaty z pompką??? działa juz?? zaprogramowałeś poloty czy jak??
Nie mam pilota na dobrą częstotliwość, i nie mam jak pilota zaprogramować przez to. Nic nowego nie zdziałałem bo i semestr na studiach się kończy i trzeba zaliczać. czekam bo kolega z forum jeden ma pilot na 2 guziki na raczej dobrą częstotliwość i chciałbym go spróbować zaprogramować.
Przy okazji na necie znalazłem opis który twierdzi że spokojnie można do pilota na 2 guziki dolutować trzeci a nawet czwarty guzik i będzie działać przynajmniej w Golfie 4. Sprawdziłem na moim pilocie i dioda działania rzeczywiście migała jak połączyłem styki które powinny być połączone dodatkowym guzikiem.
Przy okazji na necie znalazłem opis który twierdzi że spokojnie można do pilota na 2 guziki dolutować trzeci a nawet czwarty guzik i będzie działać przynajmniej w Golfie 4. Sprawdziłem na moim pilocie i dioda działania rzeczywiście migała jak połączyłem styki które powinny być połączone dodatkowym guzikiem.
- Mac_Abra
- Użytkownik
- Kontakt:
Hej chłopaki, czy coś się w temacie ruszyło?
Sam stoję właśnie przed podobnym problemem - tzn. rozglądam się za zamkiem centralnym plus alarmem do mojego MK2. Najbardziej zależy mi oczywiście na pogodzeniu tego ze słynnym oryginalnym kluczykiem typu "scyzoryk". Alarm se może być jakikolwiek i tak będą miał własne zabezpieczenie - ważne żeby z daleka niezawodnie po wciśnięciu przycisku się autko do mnie cieszyło migaczami i drzwiczki odbezpieczyło.
W związku z tym przekopałem juź sporo wątków i aukcji na kochanym Allegro i tylko mam coraz więcej pytań... Jest masa alarmów z pilotami typu kluczyk ale jak znam życie to pewnie te klucze to kiepska chińszczyzna (zresztą taki kompletny alarm potrafi kosztować równowartość jednego ori scyzoryka i to używanego więc o czymś to świadczy ) więc najprościej byłoby kupić coś co ma pasującą elektronikę, przełożyć płytkę i po bólu. Ale ponieważ Top Safe 20 i 30 są obecnie niedostępne, to nie wiem czego szukać i co się nada?
Strona Rydza też już nie działa Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć co solidnego się nadaje z obecnej oferty do takich zabaw albo chociaż podpowiedzieć jakiś stosowny temat na forum? Bo szukam, szukam i nic znaleźć nie mogę...
Sam stoję właśnie przed podobnym problemem - tzn. rozglądam się za zamkiem centralnym plus alarmem do mojego MK2. Najbardziej zależy mi oczywiście na pogodzeniu tego ze słynnym oryginalnym kluczykiem typu "scyzoryk". Alarm se może być jakikolwiek i tak będą miał własne zabezpieczenie - ważne żeby z daleka niezawodnie po wciśnięciu przycisku się autko do mnie cieszyło migaczami i drzwiczki odbezpieczyło.
W związku z tym przekopałem juź sporo wątków i aukcji na kochanym Allegro i tylko mam coraz więcej pytań... Jest masa alarmów z pilotami typu kluczyk ale jak znam życie to pewnie te klucze to kiepska chińszczyzna (zresztą taki kompletny alarm potrafi kosztować równowartość jednego ori scyzoryka i to używanego więc o czymś to świadczy ) więc najprościej byłoby kupić coś co ma pasującą elektronikę, przełożyć płytkę i po bólu. Ale ponieważ Top Safe 20 i 30 są obecnie niedostępne, to nie wiem czego szukać i co się nada?
Strona Rydza też już nie działa Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć co solidnego się nadaje z obecnej oferty do takich zabaw albo chociaż podpowiedzieć jakiś stosowny temat na forum? Bo szukam, szukam i nic znaleźć nie mogę...
Ostatnio zmieniony pn sie 29, 2011 17:26 przez Mac_Abra, łącznie zmieniany 1 raz.
Operejszyn Golf II 1.3 NZ -> 3F "GT" in progresss
Mac_Abra, dałem małego aktuala także przeczytaj pierwszy post
Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio 81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7
Jest w kolorze czarnym Audi TT 1.8
Jest w kolorze czarnym Audi TT 1.8
- Mac_Abra
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: [MK3] Scyzoryk VW z immo i alarmem
Dzięki miszczu, jesteś wielki!
(próbowałem nawet Ci dodać pochwałę ae się coś zepsuło i formularz linkuje do moto allegro zamiast akceptować )
(próbowałem nawet Ci dodać pochwałę ae się coś zepsuło i formularz linkuje do moto allegro zamiast akceptować )
Operejszyn Golf II 1.3 NZ -> 3F "GT" in progresss
Re: [MK3] Scyzoryk VW z immo i alarmem
siemanko, u mnie kluczyk wygląda tak, czy immo jest tam gdzie pokazałem, to wygląda na szklany element. nie uszkodze go jak delikatnie wypiłuje plastik wkoło? nie pęknie?
-
- Forum Master
Witam, tak to szkło to immo. Delikatnie piłuj w koło tak, żeby przy okazji nie spiłować szkła i wyjdzie.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek