[mk3] Xenon - jaki zestaw polecacie
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
no ja tez wiem bo xenony w golfi mam koło roku ale spryski wkladac to duzo roboty wystarczy przetrzec lampe heheh ale no jak chcesz to pewnie czemu nie pozdrmsokolek pisze:ja te spryski bedę miał za dobre pieniadze a zakładam poprostu zreszta moje tylko beda troszkę wystawały ze zderzaka ale wiem jak świecą brudne xenony
Rothenburg cultstyle 09'11'13
Świdnica VAG 09'
Nysa VAG 08',09'11'
Pleszew VWigwamy 09'
VAG Event wolfsgruppe... 09',10',11'12'13
VAG meeting Bielawa 10'11'12'13
Worthersee 11'
DUB-it Kielce 13
Vag Day Żmigrod 13'
Świdnica VAG 09'
Nysa VAG 08',09'11'
Pleszew VWigwamy 09'
VAG Event wolfsgruppe... 09',10',11'12'13
VAG meeting Bielawa 10'11'12'13
Worthersee 11'
DUB-it Kielce 13
Vag Day Żmigrod 13'
A ile kosztuje taki komplet spryskiwaczy? to Ty pracujesz w Hella? (ktorys z forumowiczow mowil, ze tam pracuje), mozesz cos konkretnego polecic do przerobienia lampek na xenony i za ilemsokolek pisze:dużo roboty hmmm ja wiem mam uniwersalny zestaw w pracy Helli i jest taki spoko wszystko cotrzeba schematy itd
jak bym miał czas to mogę nawet samopoziomowanie założyc helli ale po co lepiej mies silniczki i samemu ustawiać
ja tam pracuje
ja osobiście mam zestaw hella reflektory z celisem ( ring )
przetwornice hella i żarówki tez hella.
dałem do przerobienia znajomym z Brzezin ( www.walwo.pl )
spryskiwacze niewiem ile kosztuja ale jaos trzeba będzie od niemców je po dobrej cenie wydębić
mogę fotki wysłać jak to wygląda z zewnątrz bo jakos się zagapiłem i nie porobiłem fotek jak wyglądał reflektor przed założeniem. ale aby przetwornice sie zmieściły wiem że dekielek zzamykający reflektor z tyłu musieli przerobić
no i oczywiście dopasowac reflektory do mojego mk3 us wersja
ja osobiście mam zestaw hella reflektory z celisem ( ring )
przetwornice hella i żarówki tez hella.
dałem do przerobienia znajomym z Brzezin ( www.walwo.pl )
spryskiwacze niewiem ile kosztuja ale jaos trzeba będzie od niemców je po dobrej cenie wydębić
mogę fotki wysłać jak to wygląda z zewnątrz bo jakos się zagapiłem i nie porobiłem fotek jak wyglądał reflektor przed założeniem. ale aby przetwornice sie zmieściły wiem że dekielek zzamykający reflektor z tyłu musieli przerobić
no i oczywiście dopasowac reflektory do mojego mk3 us wersja
Oświetlenia, doradzę, załatwię......
może się przydam
może się przydam
Cześć,
ja w swojek mk3 też wstawiłem xenona, kupionego na allegro
http://www.allegro.pl/item158750106_zes ... tenon.html
Muszę powiedzieć, że jak na razie jestem zadowolony, bo świeci super. Wstawiałem je w soczewkę. Nie mam fotki ale zrobie i wstawie.
Mam do Was pytanie dotyczace spryskiwaczy na reflektor. Znajomy coś ostanio wspomniał, że jak mam xenon to musze założyć spryskiwacz bo policja mi dowód zatrzyma. No i teraz zastanawiam się na ile to prawda i czy kupować i montować spryskiwacze.
ja w swojek mk3 też wstawiłem xenona, kupionego na allegro
http://www.allegro.pl/item158750106_zes ... tenon.html
Muszę powiedzieć, że jak na razie jestem zadowolony, bo świeci super. Wstawiałem je w soczewkę. Nie mam fotki ale zrobie i wstawie.
Mam do Was pytanie dotyczace spryskiwaczy na reflektor. Znajomy coś ostanio wspomniał, że jak mam xenon to musze założyć spryskiwacz bo policja mi dowód zatrzyma. No i teraz zastanawiam się na ile to prawda i czy kupować i montować spryskiwacze.
Na stronie Helli wyczytalem, ze do xenonow trzeba miec spryskiwacze i uklady poziomujace i to nie tylko do homologacji, ale tez do uzytkowania po przerobkach.Bogi25 pisze:Mam do Was pytanie dotyczace spryskiwaczy na reflektor. Znajomy coś ostanio wspomniał, że jak mam xenon to musze założyć spryskiwacz bo policja mi dowód zatrzyma. No i teraz zastanawiam się na ile to prawda i czy kupować i montować spryskiwacze.
O jakiej temperaturze koloru swiatla kupiles te xenony
Wyjasnij mi dlaczego 8000Kkkkubek pisze:Widzialem wczoraj na spodzie mk3 z lampami in pro z xenonem 6000 wyglada kozacko ale jak kupowac to chyba najlepiej 8000
Swiatlo sloneczne ma okolo 5400K i przy takiej barwie jest najlepsza widocznosc.
Dla zainteresowanych:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Barwa_bia%C5%82a
2000 K – światło świecy i lampy naftowej
2700 K – żarówka wolframowa, w typowych warunkach, którą wszyscy postrzegamy jako dającą światło ciepłobiałe i bardziej żółte od naturalnego dziennego (wcześniej za wartość typową dla żarówek podawano 2500 K)
2900-3200 K – lampa halogenowa (żarówka halogenowa)
3000-4000 K – barwa neutralnie biała
4000-5000 K – barwa lekko-chłodnobiała
5000-5500 K – światło typowo dzienne
6000 K – niebo z białymi chmurami
7000 K – zachmurzone niebo
8000 K – mgła
10000 K – bezchmurne niebo zimą o godz. 12 w południe
20000 K – błękitny nieboskłon w krajach południowych latem w południe
Moze dlatego lepiej swieca bo maja temterature barwy swiatla bardziej zblizona do dziennej.kkkubek pisze:Tez ladnie swieca tak jak 6000 ale lepiej wygladaja Ale to kwestia gustu kto che miec jaka barwe swiatla,tylko zastanawia mnie zawsze czemu niby 6000 maja lepsze swiatlo,a w takich grubszych furach montuja 10000,12000 i tez takie sa duzo drozsze niz 6000.
Skad wiesz, ze w "grubszych" furach montuja cieplejsze wg. mnie to bezsens a jedynym wytlumaczeniem powodzenia tak wysokich temperatur jest niewiedza, pewnie zakladanie, ze im cieplejsze, tym lepiej,poza tym bardziej szpanerski kolor, ktory tak naprawde nie przeklada sie na praktycznosc, podobnie jak jest z zarowkami z serii "blue"
Jeszcze jedna chyba znaczaca wada wyzszych temperatur moze byc wieksze zwracanie uwagi prawie ultra fioletowymi swiatlami policji i narazenie sie na kontrole oswietlenia, co moze skonczyc sie szybszym odebraniem dowodziku jak sie okaze, ze taka przerobka jest nielegalna z powodu braku spryskiwaczy i ukladow poziomujacych
Widac po tym ze jak jedzie grubsza fura to ma zazwyczaj albo fiolet albo mocny granta czyli zazwyczaj od 10000,12000.A o barwie jaka najlepiej zakladac mam info od osoby ktora ma firme sprzedaje to i montuje xenony.Wiec jesli pisze jakies glupoty to sory powtarzam to co sie dowiedzialem od niego
NORD-VAG.PL