Problem z klimatronikiem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Problem z klimatronikiem
Witam mam golfa 4 1.9 tdi z 1999r z climatronikiem problem jest tego typu ze moje ogrzewanie daje ciągle gorące powietrze nawet kiedy wlacze klime to leci gorące wogole nawet jak probuje zmniejszyc temperature np na 18 stopni to i tak nawiewa cały czas takie samo gorące powietrze i musze jezdzić na z wylączonym nawiewem no ale co z tego jak do środka i tak naplywa gorące powietrze nawiewem na nogi i nie idzie usiedziec w aucie.Nawiewy na twarz musiałem zamknąć pokrętłem bo nie wytrzymał bym w środku.Sterowanie nawiewem jak ustawie na twarz to ładnie dmucha i na nogi no ale cały czas tylko gorące a na szybe prawie wogole nie leci.Filtr pylkowy wymieniony.Co to jest?
- Przemo440
- Forum Master
- Kontakt:
Problem z klimatronikiem
to masz climatronika czy manuala??? bo jedno wyklucza drógiegrisza19861986 pisze:Nawiewy na twarz musiałem zamknąć pokrętłem bo nie wytrzymał bym w środku
jam masz climatronika to prawdopodobnie poszedł któryś silniczek, najlepiej zrobić samodiagnozę lub podpiać vaga i odpytać błędy wtedy będziesz miał jasną sytuację
-
- Nowicjusz
- Przemo440
- Forum Master
- Kontakt:
Problem z klimatronikiem
to gdzie masz tam
grisza19861986 pisze:Nawiewy na twarz musiałem zamknąć pokrętłem bo nie wytrzymał bym w środku
-
- Nowicjusz
Re: Problem z klimatronikiem
Chodziło mi o to ze kratki nawiewu zamykam całkowicie zeby nie dmuchalo gorące powietrze.
A to jest odczyt z vaga
603 Siłow.klapy przestrzeni dol./odmraż.-V85
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
1274 Silnik sterujący klapy przepływu powietrza-V71
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
A to jest odczyt z vaga
603 Siłow.klapy przestrzeni dol./odmraż.-V85
Problem z klimatronikiem
czyli albo silniczek zdechł albo kabel albo wtyczka wypięła sięgrisza19861986 pisze:603 Siłow.klapy przestrzeni dol./odmraż.-V85
-
- Nowicjusz
Problem z klimatronikiem
zdejmij schowek pasażera - na dole nagrzewnicy za środkową konsolą zobaczysz dwa silniczki oznaczone kolorami czerwony i zielony.