CENTRALNY wielki rebus
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
CENTRALNY wielki rebus
Witam. Mam problem ze swoim golfem. Mianowicie centralka nie otwiera. Problem w tym ze jak przekręcę kluczyk w zamku to wszystkie rygielki ida do góry i wygląda jakby było otwarte ale nie jest i tak wszystkie drzwi. Od środka jak szarpie za klamkę tez się nie otwierają. Wie ktoś co to może być?? Bo przecież nie będę przez okno cały czas wskakiwał....
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
CENTRALNY wielki rebus
Wygląda mi to na małe ciśnienie powietrza; chyba warto by zdjąć wężyk z pompki i dmuchnąć tam ustami oraz zassać tak samo, co będzie. Sprawdzić też, zatrzymując wylot pompki palcem, czy wytwarza ciśnienie/podciśnienie. Możliwa jest nieszczelność na złączach lub w miejscach zginania wężyka w wejściu w drzwi.
Rygielki sterowane są elektrycznie z pompki, stąd ich ruch nie odpowiada całkiem dokładnie pracy blokad.
Rygielki sterowane są elektrycznie z pompki, stąd ich ruch nie odpowiada całkiem dokładnie pracy blokad.
CENTRALNY wielki rebus
Sprawa wygląda tak. Zdjąłem ten wężyk podciśnienie wytwarza eleganckie aż zasysa palec natomiast ciśnienie jest lipne w ogóle go nie czuć na palcu. Jak dmuchałem płucami to siły mi tylko starczyło na otwarcie przednich drzwi pasażera. Czyli jak pompka do wymiany?? Nie ma różnicy czy wyciągnę ja z 3 drzwiowego??
Tamto pytanie było głupie i nieprzemyślane....
Tamto pytanie było głupie i nieprzemyślane....
Ostatnio zmieniony pt sie 27, 2010 17:03 przez kamilzch, łącznie zmieniany 2 razy.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
CENTRALNY wielki rebus
Pompka jest w bagażniku, poniżej tylnej prawej lampy, w obudowie-pudełeczku ze styropianu. Dokładnie to poniżej wlewu paliwa. Oczywiście, dostęp od bagażnika!
Ostatnio zmieniony pt sie 27, 2010 21:54 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
CENTRALNY wielki rebus
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=48159" onclick="window.open(this.href);return false;
trochę fotek na wypadek chęci podjęcia próby naprawy .
trochę fotek na wypadek chęci podjęcia próby naprawy .
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
CENTRALNY wielki rebus
Kurde pany nie mam już pomysłów. Pompka zmieniona a dalej to samo. Niby powinienem drzwi kierowcy nawet bez centralki otworzyć kluczykiem. A tak sie dzieje tylko jak klemę od aku odłączę, inaczej nie ma opcji....